Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.01.2012.

01:05

Poraz Senegala, Ekv.Gvineja u 1/4f!

Jedan od najvećih autsajdera na Kupu afričkih nacija reprezentacija Ekvatorijalne Gvineje ostvarila je drugu pobedu i plasirala se u četvrtinu finala.

Izvor:

Autor:

Default images

Posle pobede nad Libijom Ekvatorijalna Gvineja je pobedila i jednog od favorita za osvajanje turnira, ekipu Senegala sa 2:1 (0:0).

U drugom meču drugog kola A grupe Libija i Zambija su odigrali nerešeno – 2:2.

Sin predsednika Ekvatroijalne Gvineje Teodorin Obijang Nguema isplatio je 790.000 evra reprezentativcima svoje zemlje za pobedu u prvom kolu nad Libijom i najavio je da će biti još novca. Njegovi zemljaci su ga očigledno dobro čuli i razumeli.

Strelac vodećeg gola bio je Iban Rendi u 50. minutu, a izjednačenje Senegalcima doneo je napadač Lila Musa Sou u 89. minutu. Gol vredan nova tri boda i nepoznatog iznosa u dolarima postigao je Kili Alvares u sudijskoj nadoknadi vremena.

Zambija i Libija su odigrali svoj meč na natopljen terenu, a meč je kasnio sat i 15 minuta zbog provale oblaka i veliko pljuska. Kiša je čak potopila tunela kroz koji igrači stižu od svlačionice do terena.



U nefudbalskim uslovima Ahmed Osman doveo je Libiju u vođstvo efektnim golom već u petom minutu, Zambijci su izjednačili golom Emanuela Majuke. Osman postiže još jedan gol u 47. minutu, a konačan rezultat je postavio samo sedam minuta kasnije Kristofer Katongo.

Tabela: Ekvatorijalna Gvineja 6, Zambija 4, Libija 1, Senegal 0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu