Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.12.2011.

21:27

Jovanović: "Čast da radim u Srbiji"

Najbolji trener Srbije u 2011. godini Ivan Jovanović, izjavio je da bi mu bila čast da vodi reprezentaciju svoje zemlje, ili Partizan i Crvenu zvezdu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jovanović je priznanje za najboljeg stručnjaka u Srbiji dobio zahvaljujući sjajnim rezultatima sa kiparskim APOEL-om, odvevši ovaj "mali" klub u 1/8 finala Lige šampiona.

"Nije me zvao niko iz Saveza, ali bila bi mi velika čast da jednog dana radim u Srbiji, bez obzira da li kao selektor ili trener jednog od naša dva najveća kluba", rekao je Jovanović.

On je dodao da je u ovom trenutku "najponosniji Srbin na svetu".

"Nagrada najboljeg trenera Srbije je nešto najlepše što sam mogao da doživim. Ponosan sam i srećan što sam danas ovde, a verujte mi, isto bih bio srećan i da sam samo u užem izboru jer je i sam ulazak medju tri najbolja trenera fenomenalan uspeh".

Jovanović, koji je svojevremeno igrao za beogradski Rad podsetio je da je još 1989. godine otišao iz Srbije, ali da nikada nije zaboravio ko je i odakle je.

"Uvek mi je dodatna motivacija da afirmišem svoju zemlju, pogotovo kada je u pitanju takmičenje kao što je Liga šampiona, najjače fudbalsko takmičenje na planeti. Jedino mi je malo bilo neprijatno kada sam u Beogradu pobedio Crvenu zvezdu i Partizan", priznao je Jovanović.

A naredni rival u tom takmičenju je francuski Lion.

"Ni mi samo u APOELU nismo svesni kolike su naše mogućnosti. Želeli smo da uđemo u grupnu fazu i uspeli smo, pa smo posle toga želeli da pružimo što jači otpor jakim rivalima kao što su Zenit, Porto i Šahtjor i uspeli smo da prođemo dalje kao prvi u grupi. I sada smo u istoj poziciji, Lion je svakako favorit, ali i mi imamo malu šansu, pogotovo jer je revanš na našem terenu i pokušaćemo da je iskoristimo", zaključio je Jovanović.

Za najboljeg fudbalera Srbije u 2011. godini izabran je levi bek Mančester Sitija Aleksandar Kolarov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu