Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.12.2011.

14:58

Da li je meč na Maksimiru namešten?

Fudbalska javnost bruji o sumnjivim rezultatima u poslednjem kolu Lige šampiona, a najveću pažnju privukla je pobeda Liona nad Dinamom u Zagrebu sa 7:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Hrvatski mediji opsežno se bave duelom na Maksimiru, a glasina o nameštanju sve je više – neki holandski novinari pišu da je Dinamo primio 2.1 miliona evra da namesti utakmicu, a kao argument za tu tvrdnju navodi se namigivanje Domagoja Vide napadaču Liona Gomisu, kao i vrlo lak način na koji su Zagrepčani primali golove u drugom poluvremenu.

„Golovi su padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je kada u pola sata primite šest golova. Pobeda od 7:1 u gostima na ovom nivou predstavlja izuzetak. Možda sam ja naivan što mislim da to inače ne funkcioniše na ovaj način, ali Dinamo bi trebalo da bude kažnjen ako je meč namešte. Ali mislim da je teško pronaći dokaze u ovom slučaju“, izjavio je trener Ajaksa Frank de Bur.

Francuska organizacija koja se bavi proverom klađenja na internetu (ARJEL) pokrenula je istragu povodom utakmice.

Iz Dinama su povodom spekulacija o nameštanju izdali saopštenje u kojem decidno demantuju optužbe.



"Tendenciozno je, sramotno i zlonamerno proglašavati sumnjivom utakmicu Lige šampiona Dinamo – Lion i tako omalovažavati uspeh Dinamovog protivnika Liona samo zato što je osigurao gol razliku koja mu je bila potrebna da prođe u sledeću fazu LŠ. Dinamo je u sredu završio susret sa sramotnim rezultatom, zbog kojeg su u klubu već preuzete neke akcije. Dinamo nikako ne može biti zadovoljan raspletom svoje jesenje epizode u LŠ. Ali Dinamo se isto tako, nakon što je poveo i prilikom izjednačenja, borio za što bolji rezultat, a ovako bolan poraz sigurno je bilo kome u klubu bilo teško očekivati“, navodi se između ostalog u saopštenju Dinama.

Uprava Dinama otpustila je trenera Krunoslava Jurčića.

Komentator ESPN-a, Holanđanin Juri Mulder rekao je da je zagrebačka utakmica u najmanju ruku sumnjiva i da ne bi trebalo isključiti tu opciju s obzirom da je fudbal sport u kojem se vrte milioni.

Međutim, iz Liona su optužbe negirali, a UEFA je izdala saopštenje u kojem piše da "nema ničeg sumnjivog" u klađenju na meč u Zagrebu.

Kakvo je Vaše mišljenje – da li je utakmica Dinamo – Lion nameštena?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu