Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.11.2011.

21:19

LE: PAOK, Legija i Standard u 1/16F

Poznata su još tri učesnika 1/16 finala Lige Evrope, PAOK, Legija i Standard su prošli dalje iz grupa A, B i C.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

PAOK je ostvario herojsku pobedu od 2:1 u Londonu i eliminisao Totenhem iz Evrope. Spursi će se za mesto u 1/16 finala boriti sa Rubinom koji ima tri boda više.

Dalje je prošao i Standard koji je sa 2:0 pobedio Hanover u direktnom duelu za prvo mesto u grupi B. Hanoveru treba bod pošto ima tri više od Kopenhagena koji je remizirao sa Vorsklom 1:1. Legija je poražena od PSV-a 3:0, ali je Rapid izgubio.

Srpski internacionalci Miroslav Radović i Danijel Ljuboja su u prvom timu Legije koja trenutno gubi od PSV-a 1:0. PAOK je šokirao “Vajt Hart Lejn” sa dva gola u prvih 15 minuta, a Vladimir Ivić je meč gledao sa klupe “crno-belih”.

PAOK-u je u Londonu bila potrebna pobeda za plasman u nokaut fazu i uspeo je da je ostvari. Totenhem je ponovo igrao sa kombinovanim sastavom, na klupi su ostali Bejl i Lenon, pa je tim Harija Rednapa zasluženo izgubio.

Grci su za samo 15 minuta neočekivano poveli sa 2:0 na "Vajt Hart Lejnu", ali je Totenhem izjednačio iz penala uz crveni karton za goste u finišu prvog poluvremena. Totenhem je u nastavku ipak stigao do izjednačenja, ali je poništen gol Defoa. Međutim, igrači Spursa su delovali nezainteresovano u Evropi, pa su zasluženo poraženi.

Standard i Hanover su se u Liježu borili za prvo mesto u grupi B, a osvojio ju je belgijski tim pobedom od 2:0. Čite u prvom i Sirjak u drugom poluvremenu su zatresli mrežu Nemaca koji bi i u slučaju poraza u poslednjem kolu trebalo da se nađu među najbolja 32 tima takmičenja.



Hanover ima tri boda više i bolji međusobni skor sa Kopenhagenom koji je igrao samo 1:1 protiv Vorlske u gostima. Strelac oba gola bio je napadač Danaca Dame N'Doje koji je prvo postigao autogol, a potom izjednačio, sve u prvom poluvremenu.

U grupi C sve je poznato, PSV i Legija su u 1/16 finala. U međusobnom duelu ova dva tima u Poljskoj Holanđani su slavili sa ubedljivih 3:0 i osvojili grupu. Legija ipak ima pet bodova više od trećeplasiranog Hapoela koji je sa 3:1 u Bukureštu izbacio Rapid iz igre.



Liga Evrope, 5. kolo (grupe A, B, C):
Totenhem – PAOK 1:2 (1:2)
Modrić 39p - Salpingidis 6, Atanasiadis
Standard Lijež – Hanover 2:0 (1:0)
Čite 26, Sirjak 59
Vorskla – Kopenhagen 1:1 (1:1)
N'Doje 31ag - N'Doje37
Legija – PSV 0:3 (0:1)
Manolev 32, Martens 59p, Labjad 68
Rapid – Hapoel Tel Aviv 1:3 (1:3)
Daec 43p - Igiebor 12, Tamuž 39, Toama 45

Atletiko Madrid, Metalist Harkov i Braga su već obezbedili mesto u 1/16 finala Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu