Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.10.2011.

17:58

Kup: 'Petarda' OFK protiv Kolubare

Fudbaleri OFK Beograda bili su najdominantniji u mečevima osmine finala Kupa Srbije jer su deklasirali Klubaru sa 5:0 na Karaburmi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Lazarevčani su bili nemoćni pred oko 500 navijača na “Omladinskom stadionu”, gde su dvostruki strelaci bili Milan Purović i njegova rezerva Tamaš Takač. Jedan gol postigao je Amer Osmanagić.

Domaći su poveli već u 7. minutu kada je posle odlične akcije visoki Crnogorac iskoristio centaršut Pavlovskog i savladao golmana gostiju Lukića.

Rano vođstvo podiglo je samopouzdanje “romantičarima” koji su podizali tempo, a rivala su ‘sabijali’ u kazneni prostor odličnim prodorima Milenovića i Osmanagića po levoj, te Petkovića i Simića po desnoj strani.

Gosti nisu dugo izdržali pa je već u 16. minutu bilo 2:0. Milenković je posle solo prodora odlično proigrao Purovića koji je loptu primio na grudi, a potom je poslao u mrežu po drugi put na meču.

Domaći su nastavili da dominiraju, a Lukiću su pretili Pavlovski, Simić, Nikolić, Purović. Ekipa iz Lazarevca pokušavala je da pruži otpor samo iz kontranapada.

U drugom poluvremenu OFK je bio još ubedljiviji. Već u petom minutu nastavka ponovo je Milenović odlično odigrao i povratnom loptom pronašao Osmanagića koji je preciznim udarcem ponovo savladao golmana Kolubare.

Ubrzo je umesto Purovića šansu na terenu dobio Mađar Takač koji je nasmejao oko 500 prisutnih navijača na “Omladinskom stadionu”. Rezervista “romantičara” je sa pet metara loptu prebacio preko gola.

Ipak, 20-godišnji napadač domaćih je do kraja meča uspeo da postigne dva gola. Prvo je u 71. minutu iskoristio asistenciju Pavlovića koji je odradio veći deo potrebnog posla.

Na isteku regularnog dela meča rezervista je iskoristio još jednu asistenciju, ovaj put centrirao je Petković, a Takač glavom savladao nemoćnog Lukića.

OFK Beograd: Lukač, Petković, Kecojević, Gašić, Milenović, Nikolić, Simić, Osmanagić, Pavlovski, Pavlović i Purović. Igrali su još Jelić, Takač i Mijić

Kolubara: Lukić, Janković, Sredojević, Dimitrijević, Ranković, Ilić, Obradović, Grkajac, Stevanović, Medić, Stojanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu