Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2011.

22:35

Bez ispadanja iz Premijer lige!?

Strani vlasnici Premijerligaša zatražili su promenu takmičenja kojom bi se ukinulo ispadanje iz elitne konkurencije!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predsednik Udruženja menadžera Premijer lige Ričard Bevan izjavio je da je polovina od 20 vlasnika klubova u Engleskoj spremna da se ugleda na američki sistem takmičenja, gde NFL, NBA i NHL timovi ne ispadnu iz lige.

Bevan je rekao da ima podršku američkih i azijskih vlasnika klubova, koji poseduju većinu deonica u Arsenalu, Aston Vili, Liverpulu, Mančester junajtedu, Sanderlendu, Blekburnu i Kvins Park Rendžersu.

Predsednik Stouka Piter Kouts je, međutim, upozorio je da bi promena negativno uticala na igru i "ubila suštinu ostrvskog takmičenja".

"Naša tradicija je sasvim drugačija i bilo bi nezamisivo da imamo sistem kao u Americi, gde se klubovi stalno bore u prvoj ligi. Šansa da klubovi ispadnu iz lige donosi veliko interesovanje i podjednako može da bude zanimljivo kao i borba za titulu", rekao je Kouts.

U sadašnjem sistemu takmičenja tri najslabije plasirana kluba svake sezone prelaze u Čempionšip, dok prvoplasirane tri ekipe iz tog takmičenja ulazi u Premijer ligu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve