Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.10.2011.

21:38

Totenhem odustao od tužbe

Engleski Totenhem odustao je od pokretanja parnice zbog načina na koji je Olimpijski stadion u Londonu dodeljen gradskom rivalu Vest Hemu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Totenhem je hteo da ospori finansijsku pozajmicu Vest Hemu od strane lokalnih vlasti da bi taj klub preuzeo stadion vredan 486 miliona funti posle Olimpijskih igara 2012.

Britanske vlasti odlučile su prošle nedelje da ukinu tender koji je dobio Vest Hem i ponove ga zbog pritužbi Totenhema i još nekih klubova i žalbe koja je zbog tog slučaja upućena Evropskoj komisiji.

Britanska vlada procenila je da parnice mogle dugo da traju uz moguće žalbe i zbog toga su odlučile da ponište dogovor sa Vest Hemom i ponove tender.

Uslovi na novom nadmetanju biće promenjeni jer stadion neće moći da se kupi u trajno vlasništvo već će biti iznajmljivan a ostaće u javnom vlasništvu.

Totenhem je povukao tužbu ali osim učešća u novom tenderu planira i da razmotri mogućnost izgradnje novog stadiona nedaleko od svog "Vajt Hart Lejna".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu