Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.10.2011.

14:16

Kapelo pravi napad bez Runija

Selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je da je već počeo da razmišlja o tome ko će zameniti Vejna Runija u napadu ekipe na startu EP sledeće godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Runi je prošle nedelje zaradio crveni karton protiv Crne Gore u kvalifikacijama i propustiće barem jednu utakmicu u prvoj fazi EP.

Kapelo je kazao da neće pozvati Runija za prijateljsku utakmicu protiv Španije u novembru.

"Runi sigurno neće igrati protiv Španije. Moram da isprobam neke nove igrače i taktiku. Moramo da spremimo ekipu za prvu utakmicu na EP. U ovom trenutku imamo nekoliko zaista dobrih napadača i verujem da ću pronaći rešenje", izjavio je Kapelo engleskim medijima.

Italijanski stručnjak rekao je i da je spreman da Runija ostavi na klupi za rezervne igrače, ukoliko ga neko zameni na adekvatan način.

"Naravno da sam spreman na tako nešto. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri mnoge igrače sam ostavljao na klupi. Uvek odlučujem o tome šta je najbolje za tim u datom trenutku", objasnio je Kapelo.

Selektor Engleske na raspolaganju u napadu još ima Darena Benta, Danija Velbeka, Endija Kerola i Bobija Zamoru. Šansu bi mogli da dobiju i Danijel Staridž i DZzermejn Defo.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) u četvrtak će odlučiti o kazni za Runija.

"Ako nađemo bolje rešenje, Runi će morati da se potrudi kako bi izborio mesto u startnoj postavi", zaključio je Kapelo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu