Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.09.2011.

12:03

Lanetu preti pet godina suspenzije

Srpskom reprezentativcu Milanu Jovanoviću preti suspenzija pošto je pod istragom zbog neprikladnog radovanja na utakmici šampionata Belgije.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Pre skoro mesec dana na utakmici Briža i Anderlehta, koja je završena sa 1:1, Jovanović je postigao gol za izjednačenje svog kluba u 91. minutu, a potom je to proslavio tako što je rukama kao iz kalašnjikova sasuo rafal po navijačima domaćih, koji su ga vređali tokom cele utakmice i, pritom, skandirali „Kosovo, Kosovo“.

Gol je osveta simpatizerima Briža zbog skandiranja Kosovu. Politici nije mesto u fudbalu“, rekao je Lane Jovanović dan posle derbija belgijskog fudbala.

Istraga povodom Jovanovićevog slučaja bi trebalo da traje do kraja februara 2012. godine, a moguća zaprećena kazna za takvo delo je od 250 do 5.000 evra i zabrana igranja od tri meseca do pet godina, prenosi „Sport“. Policija grada Briža je prepustila slučaj Fudbalskoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Belgije.

Tretiramo Jovanovića kao sve ostale“, rekao je Jo Vaneke, „On se suočava sa kaznom u skladu sa članom 23. Zakona o fudbalu, podsticanja na mržnju i bes. Kao fudbaler, Jovanović je uzor“.

Proces bi trebalo da traje do kraja februara.

Prosečno trajanje je pet meseci. To nije mnogo u poređenju sa našim susedima. Živimo u svetu prava i svako ima pravo na odbranu. Takođe, i gospodin Jovanović“, dodao je Vaneke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve