Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.08.2011.

19:35

Prva pobeda Zvezde u novoj sezoni

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ivanjički Javor sa 2:0, u poslednjoj utakmici drugog kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Strelci za tim Roberta Prosinečkog pred preko 10 hiljada gledalaca bili su Duško Tošić u 22. i Evandro u 68. minutu.

Crveno-beli su tako nakon startnog poraza od Spartaka upisali prva tri boda u novoj sezoni i sustigli najvećeg rivala Partizan koji je u nedelju izgubio od Slobode u Užicu.

Zvezda u duel ulazi nakon poraza od Rena u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, dok je Javor šampionat otvorio takođe porazom.Kao što je i najavio trener Crvene zvezde Robert Prosinečki napravio je nekoliko promena u startnih 11. Umesto Kaluđerovića igra Mezenga, a umesto Vilotića Li Adi.

Zvezda je kao što se i očekivali krenula ofanzivno, a do vođstva je došla u 22. minutu. Strelac je bio najbolji igrač Zvezde na početku sezone Duško Tošić koji je posle asistencije Evandra savladao golmana domaćih za 1:0.



Imala je Zvezda tokom kompletnog prvog poluvremena znatno više loptu u posedu, ali je do prve velike prilike stigla u 42. minutu. Lazović je uputio povratnu ka Evandru, a Brazilac je previše oklevao pokušao je fintom da izbaci jednog defanzivca Javora, prlika je propala i na poluvremenu je ostalo 1:0.

Početkom drugog dela posle odličnog prodora Borhe po levoj strani za malo je na loptu zakasnio Mezenga, a u 58. minutu gosti su tražili prekršaj zbog navodnog faula Adija u šesnaestercu, ali sudija nije pokazao na belu tačku.

U laganom ritmu teklo je drugo poluvreme, gosti su nekoliko puta stigli do keznenog prostora Zvezde, ali nisu uspevali da šutnu na gol Bajkovića. Utakmica je definitivno rešena u 68. minutu, Tošić je centrirao sa leve strane, Mezenga je navukao jednog igrača i ostavio Evandra samog, a Brazilac je glavom postigao i drugi gol za crveno-bele.



U nastavku meča nije bilo zanimljivih situacija. Zvezda je lagano održavala prednost, mogla je da postigne još neki gol, ali očigledno je da su se igrači čuvali za revanš meč plej-ofa za ulazak u Ligu Evrope protiv Rena.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Ćosić, Adi, Tošić, Savio, Dimitrijević, Lazović, Evandro, Borha, Mezenga.
Javor: Nikolić, Milinković, Milovanović, Milović, Momčilović, Ostojić, Ifeani, Đokić, Stanisavljević, Silva, Veljović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu