Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.08.2011.

22:07

U19: Nova titula za Špance

Iako su dva puta gubili, mladi reprezentativci Španije doneli su novu evropsku krunu za “furiju”, u konurenciji do 19 godina.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Česi imaju za čim da žale. Vodili su posle golova Krejčija u 52. i Lača u šestom minitu prvog produžetka, ali su dozvolili rivalu da se vrati i preokrene na konačnih 3:2.

Aurteneče je doneo Španiji produžetke pet minuta pre kraja, a junak je postao rezervista Pako Alkaser koji je mrežu tresao u 108. i 115. minutu.

"Furija" je osvojila petu titulu u U19 konkurenciji što znači da trofej dobija u trajno vlasništvo.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, Česi su poveli posle sedam minuta igre u nastavku zahvaljujući Ladislavu Krejčiju. On je izdržao napade tri defanzivca Španije te sjajnim udarcem levom nogom loptu poslao ispod Edgara Badije u dalji ugao.



U nastavku su Španci potpuno preuzeli kontrolu nad mečom, snažno pritisli Čehe za šta su konačno nagrađeni u 85. minutu meča golom levog beka Jona Aurtenečea koga je loptu pogodila u nogu posle voleja Rubena Parda sa oko 20 metara i prevarila Kubeka.



Imali su Špancu šansu za trijumf u regularnom delu, ali je ipak duel nastavljen u produžecima. Već u šestom minutu igre kažnjeni su, Češka je povono povela preko rezerviste Patrika Lache. Strelac prvog gola Krejči je ponovo sjajno prošao u kazneni prostor, vratio loptu do Lache koji je po zemlji loptu poslao u mrežu.

Ipak, Španija se nije predala te je krenula još snažnije na gol rivala. U igru je ušao Pako Alkaser i rešio meč. Morata je proigrao napadača Valensije koji je 12 minuta pre kraja meča izjednačio rezultat, da bi samo sedam minuta kasnije doneo prvo vođstvo i pobedu Španiji pošto je sjajno primio loptu u kaznenom posle pasa iz sredine ne ostavivši golmanu Češke Kubeku ni malo šanse.



Omladinska selekcija Srbije šampionat je završila u polufuinalu gde je zaustavljena od Češke sa 4:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve