Nova vest
Fudbal

Petak, 03.06.2011.

15:48

Oštre kazne zbog finala Kupa

Povodom dešavanja u finalu Kupa Srbije između Partizana i Vojvodine Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije izrekla je oštre kazne za aktere.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Taj meč završen je pobedom Partizana 2:1, a obeležili su ga brojni incidenti i napuštanje terena od strane Vojvodine, a kasnije je registrovan rezultatom 3:0 za crno-bele.

Zabranom vršenja funkcije u trajanju od jedne godine kažnjeni su Milan Čabrić, komesar za bezbednost Vojvodine, i Miroslav Smajić, odvlašćeni predstavnik Novosađana na toj utakmici.

Kaznu od šest meseci zabrane vršenja funkcije dobili su prvi čovek Vojvodine Ratko Butorović i Zoran Milinković, sada već bivši trener crveno-belih iz Novog Sada.

Zabranu igranja u trajanju od šest meseci dobili su fudbaler Vojvodine Nikola Lazetić i igrač Partizana Marko Jovanović.

Uz to, Vojvodina je kažnjena oduzimanjem tri boda u sledećoj takmičarskoj sezoni.

Što se tiče novčanih kazni, sa po 50.000 dinara kažnjeni su svi igrači Vojvodine iz zapisnika utakmice, osim Željka Brkića i Nikole Lazetića, Marko Perović, pomoćni trener Novosađana, svi igrači Partizana iz Zapisnika utakmice, osim Marka Jovanovića, Prinsa Tejga i Mohameda Kamare.

Kaznu od 140.000 dinara moraće da plati Tejgo, dok su i Partizan i Vojvodina kažnjeni sa po 600.000 dinara.

Disciplinska komisija pokrenula je i postupak protiv igrača Partizana Marka Šćepovića.

U sklаdu sа odredbаmа Disciplinskog prаvilnikа FSS svi kаžnjeni imаju prаvo žаlbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve