Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.06.2011.

10:34

Trovali saigrače zbog nameštanja!

Pet godina nakon ‘Kalčopolija’ novi skandal sa nameštanjem mečeva uzdrmao je italijanski fudbal.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Igračima Kremonezea pronađeni su sedativi u krvi, Đuzepe Sinjori uplatio je 150.00 evra na tačan rezultat meča Inter – Leče (1:0).

Pored Sinjorija, koji je uhapšen u sredu i nalazi se u kućnom pritvoru, još sedam igrača je osumnjičeno za nameštanje mečeva.

Kristijano Doni, igrač Atalante je pod istragom, Vićenco Someze, igrač Askolija je u kućnom pritvoru, njegov saigrač Vitorio Miolući je takođe pod istragom, kao i fudbaler Koma Mauro Brešan i nekadašnji fudbaler Stefano Betarini. U zatvoru su igrač Beneventa Marko Paoloni i Antonio Belavista bivši fudbaler.

Sinjori je jedan od 28 osoba uhapšenih. Jedan od najboljih napadača Italije u poslednjih 20 godina je označen kao šef kriminalne grupe koja je sve organizovala. Policijska operacija je počela u Kremoni, a hapšenja su vršena širom Italije.

Osim duela Inter – Leče sumnja se da je namešteno još pet mečeva Serije B i čak 12 Serije C. Plasman u seriju A izborile su ekipe Atalante i Sijene, ali je taj plasman pod znakom pitanja jer su i oni umešani u ovaj skandal. Ista situacija je i sa ekipom iz Serije C Beneventom. Najviše je nameštala ekipa Kremonezea, čak četiri meča, policija nije javno otkrila i koji igrači ovog kluba su bili umešani, ali se zna da su radili za mafiju i drogirali saigrače koji nisu imali pojma o nameštanju.

Šestorici igrača ovog kluba su u krvi pronađeni sedativi i anti-depresivi kojima su ih trovali saigrači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu