Nova vest
Fudbal

Sreda, 11.05.2011.

20:10

Meč prekinut, Partizan osvojio Kup!

Fudbaleri Partizana osvojili su Kup Srbije, a finalni meč sa Vojvodinom prekinut je u 83. minutu kada su Novosađani napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

’Crno-beli’ poveli su golom Prinsa Tejga u 16. minutu, izjednačio je Danijel Mojsov u 63. minutu, a u 72. je Zvonimir Vukić iz penala dao novi gol za Partizan.

U 83. minutu Novosađani su protestovali jer su smatrali da je trebalo da bude dosuđen jedanaesterac posle starta Tejga na Trajkoviću. Posle toga su počeli da napuštaju teren nezadovoljni suđenjem.

Oko 30 autobusa sa navijačima Vojvodine zaustavljeno je na ulazu u Beograd jer su putnici izbacivali flaše i smeće kroz prozore. Više o tome čitajte na Info stranici našeg sajta.

Prvu polušansu imao je Partizan u šestom minutu – Tejgo je fauliran na 20-ak metara od gola, ali je Tomić pogodio živi zid.

Obe ekipe oprezno su počele meč, pa se igralo uglavnom na sredini terena. Sledeća relativno ozbiljna situacija dogodila se u 15. minutu, kada je Kamara posle solo prodora šutirao sa ivice šesnaesterca, ali i suviše slabo da bi ugrozio gol Novosađana.

Nedugo zatim Tomić je iznudio slobodni udarac sa leve strane. Centaršut Ilieva izbio je golman Brkić, ali u nastavku akcije ’crno-beli’ stižu do prednosti – Kamara je na desnoj strani prevario Tumbasevića, iz ’mrtvog ugla’ je šutirao u Brkića, koji je nesigurno intervenisao i Tejgo je uspeo da 'ugura' loptu u mrežu sa metar razdaljine.

Partizan se malo povukao posle gola, ali Vojvodina nije uspevala da napravi iole ozbiljniju akciju kojom bi ugrozila Stojkovićev gol. Sa druge strane, solidnu šansu imao je Iliev u 28. minutu, ali je posle dobrog driblinga šutirao preko prečke.

U 32. minutu Novosađani su imali prvu pravu šansu za gol, ali je Stevanović bio neodlučan pred Stojkovićem. Nedugo zatim iz velike udaljenosti šutirao je Lazetić, ali lopta je završila daleko iznad gola.

Do kraja poluvremena ozbiljnijih šansi nije bilo i na 15-minutni odmor ekipa trenera Aleksandra Stanojevića otišla je sa minimalnom prednošću.

Na početku drugog dela igre na terenu je slična slika kao u poslednjih 20-ak minuta prvog poluvremena – Partizan je zadovoljan vođstvom, a Novosađani ne uspevaju da se približe golu ’crno-belih’.

Tako je bilo sve do 56. minuta, kada je Oumaru prošao po levoj strani, Stojković je već zakoračio pred liniju očekujući centaršut, ali Kamerunac je šutirao na gol, za malo neprecizno.

Sedam minuta kasnije Vojvodina stiže do izjednačenja – posle centaršuta rezerviste Merebašvilija, odbrambeni fudbaler Danijel Mojsov zakačio je loptu dovoljno da je skrene u gol ’crno-belih’ (1:1).

Iako je strelac izjednačujućeg gola za Novosađane bio u ofsajd poziciji reakcije pomoćnog sudije nije bilo.

Partizan je imao lepu šansu preko Babovića, pre nego što je u 70. minutu sudija Veselinović dosudio penal za ’crno-bele’ posle prekršaja Mojsova nad Tejgom.

Novosađani su protestovali kod sudije misleći da je jedanaesterac prestrogo dosuđen, ali sudija je ostao pri svojoj odluci.

Lopti je prišao Zvonimir Vukić i pogodio levi ugao Brkićevog gola, a golman Voše bacio se u suprotnu stranu – 2:1.

U 76. minutu Partizan je izveo dobru akciju, Vukić je centrirao sa desne strane, a Brkić je izbio loptu u korner posle udarca Tejga.

Četiri minuta kasnije Vojvodini je poništen gol.

Skoro preslikana akcija kao pri prvom pogotku Voše – Merebašvili je centrirao, a Mojsov je ovoga puta glavom pogodio mrežu. Međutim, sudija je svirao prekršaj igraču Vojvodine koji je vukao Savića za dres.

U 83. minutu Novosađani su protestovali jer im nije dosuđen jedanaesterac posle nepropisnog starta Tejga na Trajkoviću, a posle toga su počeli da napuštaju teren nezadovoljni odlukama sudije.

Došlo je i do manjeg koškanja među igračima, a fudbaleri Vojvodine potom su se konsultovali sa rukovodstvom kluba i navijačima.

Predsednik Vojvodine nalazio se na tribini sa navijačima.

Situaciju je razrešio sudija Veselinović sviravši kraj utakmice posle isteka 90. minuta.

Partizan: Stojković, Miljković, Jovanović, Savić, Krstajić – Kamara, Smiljanić (od 72. Petrović), Babović, Tomić (Ilić 72') – Iliev (Vukić 62'), Tejgo.
Vojvodina: Brkić – Vulićević, Pavlović, Medojević, Mojsov – Trajković, Stevanović (Merebašvili 60'), Tumbasević, Lazetić – Ilić, Oumaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

655 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve