Nova vest
Fudbal

Subota, 16.04.2011.

10:42

Ćiro (ponovo) ne veruje u Robija

Hrvatski trener Ćiro Blažević ne propušta priliku da potkaći Roberta Prosinečkog.

Izvor: B92, Večernji list

Autor:B92, Večernji list

Default images

Poznata je izjava Blaževića iz sredine osamdesetih kada je rekao da će ako Prosinečki postane ugrač iscepati trenersku diplomu.

Zbog takvog stava Blaževića, popularni ’Žuti’ je i došao u Zvezdu prvi put 1986. godine, a nastavak priče se zna. Zimus, skoro 25 godina kasnije Prosinečki se vratio u redove ’crveno-belih’, ovoga puta je preuzeo vođenje tima, što je Blaževića nateralo da kaže da on nikada neće biti dobar trener.

Robi je moj sin, ali ne mogu da prećutim: Neće uspeti u Zvezdi. Neće, jer ’Žuti’ nije trener, zato što se trener ne postaje samo tako što si bio veliki igrač“, rekao je Blažević za hrvatski nedeljnik „Max“.

Blaževićevi komentari izlaze u istom broju nedeljnika u kojem je Prosinečki otkriva sve detalje iza kulisa o ’El Klasiku’, duelu Barselone i madridskog Reala, koji će u narednih 17 dana biti odigran čak četiri puta.

Oprosti Mesi, ti si čudesan igrač, kao trener pokušavam da igram kao Barselona, ali Real mi je u srcu. A Ronaldo više znači Realu nego Mesi Barseloni. Da Krstijana plate i 200 miliona evra ne bi bilo previše“, rekao je Prosinečki, jedini hrvatski fudbaler koji je igrao ’El Klasiko’ u dresu oba tima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu