Nova vest
Fudbal

Subota, 12.03.2011.

17:25

Lola spasao bodove Partizanu

Fudbaleri Partizana pobedili su OFK Beograd 2:1, u derbi meču 18. kola Jelen Superlige. Lider je do tri boda došao golom Milana Smiljanića u 90. minutu.

Izvor: AG AK

Autor:AG AK

Default images

"Crno-beli" su poveli u 56. minutu kada je Tejgo glavom savladao Bojana Šaranova, ali su gosti izjednačili četiri minute pre kraja golom Rodića posle kornera.

Partizan je dominirao tokom meča, stvorio nekoliko gol šansi, ali je Šaranov dobio sve duele sa Ilievom i Tejgom, osim onog u 56. minutu. OFK je imao dve sjajne šanse, ali je Stojković oba puta odlično reagovao.

Pred početak duela Partizan – OFK Beograd, fudbaleru prvaka Srbije Saši Iliću uručeno je priznanje 'Večernjih novosti', pošto je u 2010. godini izabran za najboljeg igrača JSL.

U prvih dvadeset minuta Partizan je stvorio nekoliko izglednih prilika. Na gol Šaranova šutirali su Krstajić, Ilijev, Ilić i Tejgo, ali promena nije bilo.

Nakon nekoliko solidnih, u 23. minutu usledio je i jedan veoma dobar napad Partizana. Ilić je dodao do Vukića koji je u jednom trenutku imao prostora da šutira, ali je odbrana gostiju uspela da inteveniše.

Tri minuta kasnije Vukić je napustio meč zbog povrede. I pred ovaj meč povratnik među 'crno-bele' bio je pod znakom pitanja, počeo je utakmicu, ali očigledno nedovoljno spreman. Zamenio ga je Nemanja Tomić.

Nakon izlaska Vukića usledio je period igre bez prilike. Kizito koji menja povređenog Lazevskog imao je nekoliko grešeka, u jednoj situaciji golman Stojković umalo je poklonio stoprocentnu priliku OFK Beogradu, a na drugoj strani pokušali su Tejgo i Stefan Babović.

Reprezentativac Gane posle dobrog poteza kada se oslobodio dvojice defanzivaca gostiju nije uspeo da proigra Ilieva, a Babović je pet minuta kasnije slabo šutirao iz slobodnog udarca. Tejgo je u 40. minutu pokušao i da iznudi penal, ali je glavni sudija samo odmahnuo rukom.

Minut kasnije makazicama je probao Babović, a lopta je završila pored leve stative gola Šaranova. Do kraja prvog dela Partizan je imao najbolju priliku za vođstvo. Tejgo je odlično prihvatio loptu na grudi, napravio je piruetu i šutirao, ali je golman Šaranov odlično odbranio taj pokušaj.

Ni u prvih pet minuta nastavka nije se promenila situacija na terenu. Partizan je nastavio sa velikim pristiskom, ali je mreža Šaranova ostala netaknuta. U 46. minutu pokušao je Savić glavom posle slobodnog udarca, a tri minuta kasnije Šaranov je iz dva puta zaustavio još jedan pokušaj Tejga.

Ipak, u 56. minutu Princ Tejgo je postigao četvrti gol u prolećnom delu sezone. Akciju je poveo Babović, dodao je do Tejga koji je prosledio loptu do Ilieva, a na povratni centaršut Tejgo je odlično reagovao glavom i Partizan je poveo.

Nakon vođstva, Partizan je krenuo još ofanzivnije i činilo se da će veoma brzo duplirati prednost. U 60. minutu Babović je pokušao da inteligentnim proigravanjem uposli Tejdga, ali Šaranov je odbranio.

Minut kasnije umesto Radosava Petrovića zaigrao je Milan Smiljanić. Partizan je u narednih desetak minuta lako mogao da postigne još jedan gol koji bi rešio ovaj meč, ali je Iliev upropastio dve fenomenalne šanse. Oba puta bio je jedan na jedan sa Šaranovom, prvo je pokušao pozemlji ali je golman OFK odbranio, a potom je pokušao da asistira Tejgu, međutim, loše je to učinio pa je ponovo Šaranov bio junak.

Četiri minuta pre kraja OFK je stigao do prvog kornera na meču, nije ugrozio Stojkovića, ali je izborio još jedan. Posle centaršuta sa desne strane, u gužvi na prvoj stativi najbolje se snašao Rodić i sjajnim skokom glavom izjednačio na 1:1.

Već u sledećem napadu Partizan je zamalo izjednačio, ali je ponovo Šaranov reagovao i loptu izbacio u korner, a zbog povrede Tejgo je završio pored terena. Posle udarca iz ugla gosti su se odbranili, izbacili loptu na polovinu Partizana gde ju je dočekao Stojković.

Golman "crno-belih" ju je odbah ispucao pred kazneni rivala, tamo su kombinovali Krstajić i Babović, lopta se posle intervenicije odbrane vratila na 18 metara od gola gde je na nju naleteo Smiljanić koji je snažnim preciznim udarcem po zemlji savladao Šaranova i postavio konačnih 2:1.

Partizan: Stojković - Kizito, Krstajić, Savić, Miljković - Petrović (Smiljanić 61), Ilić, Babović, Vukić (Tomić 25) - Tejgo, Iliev (Kamara 70).
OFK Beograd: Šaranov, Rodić, Nikolić, Kecojević, Petković, Jelić, Sa. Marković, Žeravica, Trivunović, Krstić, Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu