Nova vest
Fudbal

Subota, 12.03.2011.

12:42

JSL: Jagodina - Zvezda 0:2

U prvom meču 18. kola Jelen superlige Crvena zvezda je sa 2:0 savladala Jagodinu u gostima.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Golove za "crveno - bele" postigli su Jevtić u 13. minutu i Evandro u sudijskoj nadoknadi vremena u prvom poluvremenu.

Trener Zvezde Robert prosinečki na teren je izveo promenjen sastav u odnosu na prethodni meč sa Inđijom, a u timu je bio i oporavljeni Milan Vilotić.

Od igrača koji nisu bili starteri u prva dva meča prolećnog dela prvenstva, šansu su dobili golman Bajković, Mikić, Vilotić, Tošić, Mijailović, Vešović i Jevtić. Pored njih, u timu su bili Ćosić, Kadu, Evandro i Kaluđerović.

U ekipi Jagodine nije bilo bivšeg igrača Crvene zvezde Perice Ognjenovića, koji je bolestan, a u timu nije bilo ni mladog Mugoše.

Zvzeda je krenula žestoko na gol Šimića i već u prvim minutima meča imala nekoliko šansi. Za dva minuta Zvezda je imala dva kornera i dobre prilike za promenu rezultata, probali su Jevtić, Kaluđerović i Evandro. Mikić je uhvatio loptu "makazicama" lopta je otišla preko gola.

U 13. minutu Zvezda je povela golom Jevtića. Prethodno je tim iz Beograda imao veliku šansu, kada je posle šuta Vešovića, Evandro pogodio golmana Jagodine.

Posle dva minuta Zvezda je imala još jednu odličnu priliku, na pas Kadua Kaluđerović je šutirao, Šimić je bio na mestu. U 18. minutu Vilotić je šutirao preko gola. Do tog momenta "crveno - beli" su imali šest kornera i pet prilika za gol.

U 23. minutu Reljić je oboren u 16. metara i doživeo težu povredu. Kaluđerović je izveo udarac sa bele tačke, a Šimić sjajno odbranio. Kadu je želeo da izvede kazneni udarac, ali je Andrija Karuđerović uzeo loptu i prokockao priliku da Zvezda već u prvom poluvremenu stigne do velike prednosti. Umesto povređenog Reljića ušao je Ninkov.

Dve prilike za Jagodinu imali su Đenič i Đilas u 30. i 35. minutu, ali je Bajković odlično reagovao i sačuvao mrežu gostiju.

Nešto kasnije viđene su dve velike prilike za Crvenu zvezdu. Prvo je lopta posle šuta Ninkova okrznula prečku, a onda posle korenra Vilotić ponovo ogađa Šimića.

Na isteku vremena u prvom poluvremenu Evandro je fantastičnim šutem sa 17 metara po drugi put savldao Šimića za 2:0.

Drugo poluvreme krenulo je mnogo mirnije. Prvu dobru priliku igrači Crvene zvezde imali su preko Vešovića, koji je uhvatio loptu na volej, ali ju je poslao preko gola, posle centaršuta sa leve strane.

Pet minuta kasnije u svom drugom kontaktu sa loptom Lazović je dobro šutirao sa nekih 18. metara, ponovo je bio dobar Šimić. U 75. minutu priliku da odigra poslednjih 15 minuta dobio je Ognjen Koroman umesto Andrije Kaluđerovića.

U 80 minutu.Vešović je izbio sam pred Šimića, ali je golman Jagodine bio brži.

Do kraja meča nije bilo šansu na obe strane, pa je Crvena zvezda zasluženo slavila na gostovanju u Jagodini i vezala i treću pobedu u nastavku sezone. Zvezda je i dalje druga na tabeli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu