Nova vest
Fudbal

Subota, 19.02.2011.

16:36

FA: Čelsi ispao, prošao Junajted

Fudbaleri Evertona eliminisali su Čelsi iz FA kupa posle boljeg izvođenja jedanaesteraca, a tragičar je Ešli Kol koji je promašio penal u poslednjoj seriji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Posle 90 minuta bilo je 0:0, branioci trofeja poveli su golom Franka Lamparda u 103. minutu, a izjednačenje Evertonu doneo je Lejton Bejns u 119. minutu.

Birmingem je savladao Šefild Venzdej sa 3:0 u meču pete runde, a istim rezultatom Stouk je bio bolji od Brajtona. U poslednjem meču dana Mančester Junajted dobio je Kroli taun sa 1:0.

Ekipa menadžera Karla Ančelotija bila je bolja tokom većeg dela regularnog toka meča, ali to nije uspela da materijalizuje. Naprotiv, malo je nedostajalo da već tada pretrpe poraz jer u 89. minutu zbog opravdanog, ali malog ofsajda poništen pogodak Felainija.

’Plavci’ su pogodili i stativu, pokušaj Branislava Ivanovića (igrao svih 120 min.) izbačen je sa gol-linije, a mreža Tima Hauarda konačno se zatresla u 103. minutu. Rezervista Anelka prošao je p desnoj strani i centrirao, Drogba je čini se nehotice spustio loptu za Lamparda koji sa 6-7m šalje loptu u donji desni ugao.

Činilo se da će Čelsi pobediti, ali je Lejton Bejns savršeno izvedenim slobodnim udarcem u 119. minutu pogodio gornji levi ugao gola Petera Čeha i doneo ’karamelama’ penale.

Čelsi je u penalima prvi stekao prednost jer je promašio baš Bejns, ali revanširao mu se Anelka. U poslednjoj seriji Kol šalje loptu preko prečke, Fil Nevil donosi Evertonu plasman u osminu finala i postaje heroj.

U ostalim mečevima nije bilo ni približno neizvesno. Birmingem je pogocima Bosežura i Martinsa u prvih 20-ak minuta raspršio iluzije Šefild Venzdeja, do kraja je gol postigao i Marfi, a Nikola Žigić presedeo je meč na klupi za rezerve. I Stouk je u prvom poluvremenu nokautirao Brajton golovima Kerjua, Votersa i Šokrosa.

Kroli taun pružio je odličan otpor kombinovanom timu Mančester Junajteda, ali su 'crveni đavoli' ipak izašli na kraj sa petoligašem iz Zapadnog Saseksa. Odlučujući pogodak postigao je štoper Vesli Braun, koji je najboje reagovao posle ubacivanja Gibsona i glavom sproveo loptu u mrežu.

Ser Aleks Ferguson na ovom meču odmarao je kapitena Nemanju Vidića, a od standardnih prvotimaca nastupili su Karik, Rafael i Ernandes, a u drugom poluvremenu u igru su ušli Flečer i Runi.

FA kup:
subota, četvrta runda (repriza):
Čelsi – Everton 1:1 (3:4 na penale)
Lampard 103 - Bejns 119
subota, peta runda:
Birmingem – Šefild Venzdej 3:0
Bosežur 6, Martins 18, Marfi 53
Stouk – Brajton 3:0
Kerju 14, Voters 22, Šokros 43
Mančester Junajted – Kroli taun 1:0
Braun 28

nedelja, četvrta runda (repriza):
Mančester Siti – Nots kaunti
nedelja, peta runda:
Fulam – Bolton
Lejton Orijent – Arsenal

ponedeljak, peta runda:
Vest Hem – Barnli

utorak, 1. mart, peta runda:
Everton – Reding
sreda, 2. mart, peta runda:
Mančester Siti/Nots kaunti – Aston vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu