Nova vest
Fudbal

Subota, 12.02.2011.

15:35

Magija Runija za trijumf Junajteda

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Mančester siti sa 2:1, u prvoj utakmici i derbiju 27. kola engleske Premijer lige.

Izvor: Aleksa

Autor: Aleksa

Default images

Utakmicu je odlučila majstorija Vejna Runija koji je u 78. minutu postigao gol koji se retko viđa.

Runi je posle cantaršuta Portugalca Nanija sa desne strane fenomenalnim makazicama pogodio gornji levi ugao golmana Džoa Harta koji je skamenjen samo pogledom ispratio loptu.

Prethodno, Junajted je poveo u 41. minutu nakon što je Nandi posle dodavanja Gigsa sjajno prihvatio loptu i poslao je po zemlji u mrežu Sitija, da bi gosti izjednačili u 65. minutu golom Davida Silve koga je lopta pogodila u leđa posle udarca Džeka i prevarila Van der Sara.

Kapiten Junajteda Nemanja Vidić odigrao je veoma dobro svih 90 minuta, dok je Aleksandar Kolarov na drugoj strani zamenjen u 52. minutu.

Ovim trijumfom Junajted je gradskom rivalu pobegao na osam bodova više uz utakmicu manje.

Duel koji je najavljivan i kao najskuplji svih vremena pošto igrači oba tima zbirno vrede preko 700 miliona evra protekao je više u borbenoj nego kvalitetnoj utakmici, a na kraju je ipak presudilo veliko iskustvo domaćina.

Dovoljno je reći da je Rajan Gigs odigrao više gradskih derbija od svih igrača Sitija zajedno (33-31).

Početak meča doneo je fenomenalnu priliku Sitija, i taj trenutak je možda i odredio dalji tok. Tim Roberta Mančinija izigrao je odbranu domaćina, Teves je poslao predivnu loptu u prostor za Silvu, koji je iskosa sa desne strane izašao sam ispred Van der Sara, ali je šutirao pored gola.

U nastavku prvog dela nije bilo puno prilika. Nani i Gigs igrali su odlično, ali nisu uspevali da probiju odbranu Sitija, a još manje prilika imali su na drugoj strani Teves i Silva koji su bili najistureniji.

Oba trenera počela su utakmicu defanzivno, sa jednim napadačem, pa je u takvoj postavci Aleksandar Kolarov igrao levo krilo.

Maske su palse u 41. minutu posle munjevite akcije domaćina. Van der Sar je poslao dugačku loptu na polovinu protivnika, Runi je dobio vazdušni duel sa Leskotom, a lopta je stigla do Gigsa koji je odlično proigrao Nanija.

Sve to bi. međutim, bilo uzaludno da Porugalac nije u trku sjajno prihvatio dodavanje Velšanina, primirio loptu i smireno je poslao ispod nemoćnog Harta.

Početkom nastavka Siti je krenuo dosta ofanzivnije, Kolarova je zamenio Rajt-Filips, a desetak minuta kasnije umesto Milnera je zaigrao i Edin Džeko. Upravo su reprezentativac Bosne i Hercegovine i Rajt-Filips i najzaslužniji za izjednačenje koje je stiglo u 65. minutu. Rajt-Filips je poslao upotrebljiv centaršut po zenlji, Džeko je šutirao, a lopta je pogodila Silvu u leđa i uz dosta sreće završila u mređu Junajteda.

Odmah nakon primljenog gola tim Aleksa Fergusona pokazao je veliku želju za pobedom, u igru je ušao i Berbatov, a 12 minuta pre kraja Vejn Runi je izveo već opisanu majstoriju koja je svakog ljubitelja fudbala ostavila bez daha.

Do kraja meča gosti nisu uspeli da još jednom poravnaju, pa je Junajted napravio veliki korak ka osvajanju titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu