Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.02.2011.

01:24

Dinamo ZG u Prištini 19. februara!?

U sklopu obeležavanja "treće godišnjice nezavisnosti Kosova" zagrebački Dinamo će gostovati u Prištini, piše Večernji list.

Izvor: B92, www.vecernji.hr

Autor:B92, www.vecernji.hr

Default images

Planirano je da se 19. februara na Gradskom stadionu u Prištini odigra utakmica selekcije kosovske lige i Dinama, a gostima iz Hrvatske plaćeni su let i smeštaj, navodni zarebački dnevni list.

Gostovanje Dinama planirano je i pre okruglo dve godine ali je tada hrvatska Vlada sugerisala da se put otkaže.

"Oduševljeni smo što se Dinamo odlučio na taj potez. Poznato je da Dinamo na Kosovu ima veliki broj navijača i ne sumnjam da će stadion biti pun," rekao je za Večernji list generalni sekretar FSK Erol Salihu.

Zagrebački klub je potvrdio da će se utakmica igrati.

"Igrači sa Kosova su u poslednjih 30 godina obeležili neke naše titule i igrali važne uloge u Dinamovim raznim naraštajima, od Šalje, preko Koznikua, do Ademija i Bećiraja," rekao je Dinamov direktor za odnose s javnošću Tomislav Marčinko.

Marčinko je rekao i da zagrebački klub nije konsultovao Ministarstvo spoljnih poslova u vezi gostovanja u Prištini.

Kada je prethodni put, bezuspešno, organizovan sličan meč, Fudbalski savez Srbije se obratio Evropskoj fudbalskoj federaciji (UEFA) sa zahtevom da se utakmica ne igra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu