Nova vest
Fudbal

Subota, 04.12.2010.

15:42

JSL: Nova "petica" Partizana

Fudbaleri Partizana novom ubedljivom pobedom završili su jesenji deo sezone u Jelen Superligi.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Crno-beli" su sa 5:2 (4:0) savladali užičku Slobodu Point Sevojno i ostvarili 13. trijumf u 15 mečeva.

Strelci za branioca titule bili su Kleo (2), Petrović, Babović i Iliev, dok su pogotke za goste postigli Stevančević i Ademović.

Brazilac Kleo i Ivica Iliev sada dele prvo mesto na listi strelaca JSL sa po osam golova, po sedam imaju napadač Slobode Arsenijević, i još jedan igrač Partizana Radosav Petović. Aktuelni šampiona sada ima šest bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde koja od 18 časova u derbiju kola dočekuje Vojvodinu.

Partizan je meč rešio već do 12. minuta sa dva pogotka Klea i jednim golom Petrovića. Brazilac je već u prvom minutu savladao Nikolića, posle dodavanja Saše Ilića, Kleo je udarcem po zemlji pogodio levi donji ugao protivničkog gola.

Samo četiri minute kasnije najbolji strelac Partizana ove sezone ponovo je bio uspešan u završnici. Ovoga puta Klea je proigrao Moreira, a Brazilac je uz pomoć protivničkog igrača sa 20ak metara lobovao nemoćnog Nikolića.

Partizan je nastavio da pritiska odbranu rivala, a u 12. minutu već je bilo 3:0. Stefan Babović je izveo korner na prvu stativu, najviši u skoku bio je Petrović koji je postigao svoj sedmi gol u šampionatu. Već tada Aleksandar Stanojević morao je da napravi prvu izmenu jer se povredio Aleksandar Miljković, zamenio ga je Marko Jovanović.

Pet minuta posle trećeg gola "crno-belih", gosti su stvorili prvu šansu. Dragan Radosavljavić je prošao po levoj strani i ušao u kazneni prostor prevarivši Moreiru, loptu je poslao ka Petru Jovanoviću, ali je njegov prezimenjak Marko dobro intervenisao i izbacio je u korner.

Polovinom prvog dela igre Partizan je stigao i do četvrtog pogotka. Posle sjajne akcije "crno-belih", Moreira je loptu dodao do Babovića koji se oslobodio čuvara i udarcem sa 14 metara savladao ponovo nemoćnog Nikolića i nastavio svoju seriju pogodaka. Do kraja poluvremena Partizan je nastavio sa dominacijom i napadima, ali bez gol šansi.

U drugom minutu nastavka, Partizan je odmah ugrozio Nikolića. Posle slabo izvedenog udarca Ilića, Petrović je šutirao odbijenu loptu, ali je golman Slobode ovaj put sprečio gol.

Posle 20ak minuta bez pravih gol šansi i samo nekoliko udaraca sa distance oba tima, u 63. minutu Sloboda je smanjila rezultat na 4:1. Blaga ofanziva Užičana se isplatila, posle akcije Radosavljavića po levoj strani, lopta je stigla na nekoliko metara od gola Stojkovića gde je najbrži bio Stevančević i savladao golmana Partizana.

Pet minuta ranije Kleo je izašao iz igre, a zamenio ga je Milan Smiljanić. U sledećih desetak minuta oba tima su imala po jednu dobru priliku, Iliev je upropastio akciju Partizana, dok je sa druge strane strelac jedinog gola gostiju Stevančević šutirao preko gola.

U 72. Partizan postiže prvi gol u drugom poluvremenu, Babović je fenomenalnim pasom prebacio poslednju liniju Slobode, loptu je prihvatio Iliev koji je pebacio Nikolića i ušetao se u gol izjednačivši se sa Kleom na vrhu liste strelaca. To nije bio poslednji pogodak na ovom meču jer je samo pet minuta kasnije Sloboda stigla do drugog. Ponovo su Užičani probili po levoj strani odbranu Partizana, ovaj put je prošao Predrag Lazić koji je ubacio loptu do Adamovića, a ovaj iz drugog pokušaja savladao Stojkovića.

Dominantna igra šampiona i nova ubedljiva pobeda za kraj polusezone u domaćem prvenstvu. "Crno-bele", ipak, do kraja godine očekuje još jedan meč pre zimske pauze, u sredu 8. decembra Partizan gostuje na "Emirejtsu" Arsenalu u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu