Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.10.2010.

23:11

Zvezda: Navodi Hajduka netačni

Komisija za žalbe Skupštine FSS ukinula odluku Arbitražne komisije Zajednice superligaša da crveno-beli Hajduku isplate dug od 210.000 dinara.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Uprava Zvezde nije želela da komentariše optužbe Hajduka da im beogradski tim otežava organizaciju susreta u Kuli.

Rukovodstvo crveno-belih je, ipak, agenciji Beta dostavilo rešenje Komisije za žalbe Skupštine Fudbalskog saveza Srbije od 21. oktobra, kojom se ukida odluka Arbitražne komisije Zajednice superligaša da Zvezdi naloži da Hajduku isplati dug od 210.000 dinara.

Spor je nastao na prethodnoj utakmici Hajduka i Zvezde i Kuli, aprila ove godine, kada su navijači crveno-belih, njih oko 1.000, a prema tvrdnjama domaćina i znatno više, na tribine pušteni bez ulaznica kako bi se izbegli bezbednosni problemi.

Predstavnik Zvezde Goran Negić dva sata pre početka meča je, prema rečima direktora Hajduka Aleksandra Vlaškalića, obećao da će klub iz Beograda nadoknaditi Kuljanima za sve prodate ulaznice.

Arbitražna komisija Zajednice zato je Zvezdi naložila da isplati dug Hajduku, koji se žalio na takvu odluku i tražio da se jedna ulaznica vrednuje sa 1.000, a ne sa 300 dinara čime bi znatno uvećao potraživanja.

Komisija za žalbe FSS,međutim, vratila je ceo proces prvostepenom organu na ponovno odlučivanje, pošto je utvrdila da je za tribinu predviđenu za navijače Zvezde štampano samo 270 ulaznica, a da je naknadno na nju pušten neutvrđen broj ljudi.

Zvezda pre toga nije trebovala ulaznice za utakmicu, niti je organizovala dolazak navijača.

Tačan broj navijača koji su naknadno ušli na stadion, prema oceni Komisije, nije moguće utvrditi.

Naknadi ulazak "delija", prema izveštaju delegata meča Branka Baglave, dozvoljen je na osnovu dogovora specijalnih kontrolora za bezbednost FSS,predstavnika policije i žandarmerije, a uz saglasnost delegata, jer navijačima nije bilo omogućeno da kupe ulaznice pre meča.

Hajduk je za meč štampao svega 576 ulaznica i tu odluku branio pozivajući se na propise FŠ-a i Zajednice superligaša da svaki klub može da u prodaju pusti onoliko ulaznica koliko želi. Organizator je navodno obavezan samo da pet odsto od ukupnog kapaciteta stadiona ustupi gostujućem timu - što je oprilike pomenutih 270 ulaznica.

„Komisija za žalbe nalaže prvostepenom organu da u ponovnom postupku obrati pažnju da li u konkrenom slučaju postoji pasivna legitimacija na strani FK Crvena zvezda, a s obzirom da se radi o obligacionom odnosu, naknada štete proizilazi iz datog činjeničnog stanja. Posebno se skreće pažnja na pitanje nadležnosti za postupanje organa FS u ovoj pravnoj stvari“, ističe se u odluci Komisije za žalbe FSS

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve