Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 18.10.2010.

17:06

Henri: "Neću trošiti kao šeici"

Novi vlasnik Liverpula, Džon Henri upozorio je navijače i javnost da neće poput nekog bogatog šeika trošiti velike iznose novca na pojačanja.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Henrijeva kompanija, koja je i vlasnik bejzbol kluba Boston Red Soks, kupila je Liverpul za 342 miliona evra. "Crveni" su posle jučerašnjeg poraza od gradskog rivala Evertona pali na pretposlednje mesto na tabeli.

"Nisam neki bogati šeik... Svaki dolar moramo mudro da potrošimo. Ne možemo sa igračima da sklapamo ugovore koji, dugoročno gledano,
nisu dobri za klub. Bićemo i pametni i agresivni
", rekao je Henri.

Iako su bivši vlasnici Liverpula, biznismeni DZzordž Džile i Tom Hiks, zahtevali duplo više novca, na kraju su zbog velikih dugova pristali na Henrijevu ponudu.

"Liverpul ima velike finansijske probleme. Znam da neki ljudi pričaju da smo kupili klub za male pare, ali to nije tačno", kazao je Henri.

Kompanija NESV otplatila je veći deo duga Liverpula koji je iznosio više od 200 miliona evra.Henri je rekao da mu zarada nije bila glavni motiv za kupovinu najtrofejnijeg engleskog kluba

"Niko takve stvari danas ne radi zbog novca. Suština je u takmičenju na najvišem mogućem nivou u najpopularnijem sportu na planeti",
zaključio je Henri.

Pored Liverpula, američki biznismeni vlasnici su još nekoliko engleskih klubova - Mančester junajteda (Malkom Glejzer), Aston Vile (Rendi Lerner) i Sanderlenda (Elis Šort).

Vlasnik Mančester sitija je šeik Mansur bin Zajed iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je ruski milijarder Roman Abramovič gazda Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve