Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.05.2010.

17:03

Italijani na SP bez Totija i Tonija

Selektor Italije Marčelo Lipi održao je obećanje da će u tim za Svetsko prventsvo uvrstiti igrače koji su se dokazali u kvalifikacijama.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

To je za njega značilo da na istom neće biti mesta za Frančeska Totija i Luku Tonija, kao ni za Nikoloa Legrotaljea, koji je prošlog vikenda bio u trening kampu aktuelnih svetskih šampiona. Iako je Toti imao odličnu sezonu u Romi, koja se bori za titulu u Seriji A, uprkos spekulacijama medija neće se vratiti u selekciju za koju nije igrao još od 2006. godine.

Za razliku od Totija, Toni se nadao da bi prelaskom iz Bajerna u Romu mogao da "zapadne za oko" Lipiju, ali se to nije desilo jer je imao relativno neuspešnu sezonu.

Umesto Legrotaljea, na spisku se našao napadač Viljareala Đuzepe Rosi, koji je ujedno i jedini igrač u timu koji nastupa za klub van Italije, dok na spisku nema ni iskusnog Alesandra del Pjera.

Italija će pripreme održati u Sestijereu, a pre odlska u Južnu Afriku odigraće utakmice protiv Meksika 3. juna u Briselu i Švajcarske dva dana kasnije u Ženevi.

"Azuri" će na Svetskom kupu igrati u F grupi sa selekcijama Paragvaja, Novog Zelanda i Slovačke.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Golmani: Đanluiđi Bufon (Juventus), Morgan De Sanktis (Napoli), Federiko Marćeti (Kaljari), Salvatore Sirigu (Palermo)

odbrana: Salvatore Boketi (Đenoa), Leonardo Bonuči (Bari), Fabio Kanavaro (Juventus), Matija Kasani (Palermo), Đorđo Kijelini (Juventus), Domeniko Krišito (Đenoa), Fabio Groso (Juventus), Kristijan Mađo (Napoli), Đanluka Zambrota (Milan)

Srednji red: Mauro Kamoranezi (Juventus), Antonio Kandreva (Juventus), Andrea Kosu (Kaljari), Danijele De Rosi (Roma), Đenaro Gatuzo (Milan), Klaudio Markizio (Juventus), Rikardo Montolivo (Fiorentina), Anđelo Palombo (Sampdorija), Simone Pepe (Udineze), Andrea Pirlo (Milan)

Napad: Marko Borijelo (Milan), Antonio Di Natale (Udineze), Alberto Đilardino (Fiorentina), Vinćenco Jakvinta (Juventus), Đampaolo Pacini (Sampdorija), Fabio Kvaljarela (Napoli), Đuzepe Rosi (Viljarreal).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu