Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.04.2010.

20:10

Dan: "Pritisak na Sitiju"

Pored borbe za šampiona, finiš sezone u Premijer ligi obeležiće i bitka za četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Trenutno su na toj poziciji sa po 64 boda izjednačeni Totenhem i Aston Vila, dok bod i meč manje ima Mančester siti. Upravo 'građani' i Vila igraju ovog vikenda u Mančesteru. Defanzivac tima iz Birmingema, Ričard Dan veruje da je pritisak na klubu u kojem je počeo ovu sezonu.

Dan će prvi put otkako je prešao u Aston Vilu igrati na 'Istlendsu' protiv Sitija čiji je dres nosio devet godina i bio kapiten.

"Igramo veliku utakmicu sa Sitijem. Ukoliko pobedimo poslednje kolo šampionata će biti veoma uzbudljivo. Odlično je što je ovo veoma bitan meč za oba tima. Ovo je meč kojem se radujemo i gde očekujemo pozitivan rezultat. Siti igra pred svojim navijačima, oni se moraju plasirati u Ligu šampiona tako da je veći pritisak na njima", istakao je reprezentativac Irske.

Aston Vila je u poslednjih pet mečeva četiri puta pobedila i samo jednom remizirala pa se iznenada priključila trci za četvrtu poziciju. Ekipa iz Mančestera je sa druge strane bez pobede u poslednja dva kola čime je zakomplikovala svoju izglednu poziciju pred finiš sezone. Pored tri spomenuta tima svoju šansu traži i Liverpul koji ima bod manje od Sitija ali za vikend dočekuje lidera Čelsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu