Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 22.04.2010.

13:21

Gej populacija podržala Zvezdu

Gej lezbejski info centar (GLIC) pozvao je gej-lezbejsku populaciju da podrži akciju "Za moju zvezdu" koju sprovodi Fondacija FK "Crvena zvezda".

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

U saopštenju organizacije se navodi da bi svi gej-lezbejski ljubitelji fudbala svojim novčanim donacijama trebalo pomognu rad i ciljeve Fondacije FK "Crvena zvezda". Članovi organizacije su takođe pozvali sve organizatore gej-lezbejskih žurki i vlasnike gej-lezbejskih kafića i klubova u Beogradu da deo zarade uplate Fondaciji FK "Crvena zvezda".

GayEcho Web Portal (www.gayecho.com) koji je u vlasništvu Gej lezbejskog info centra će u narednim mesecima pozivati svoje posetioce da šalju SMS poruke i uplaćuju novac na račun Fondacije.

"Smatramo da je od izuzetne važnosti da gej-lezbejska populacija, koja takođe prati fudbal i navija, pomogne rad fudbalskih klubova koji su trenutno u finansijskoj nevolji", navodi se u saopštenju, koje iznosi da treba učiniti sve što je moguće da se Zvezda vrati na stari put slave.

"Uprkos homofobiji i nasilju koje je trpela gej-lezbejska populacija od fudbalskih navijača, ovo je naš gest pružanja ruke prijateljstva, pomirenja i pomoći kad je neko u nevolji", zaključuje saopštenje GLIC-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu