Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2010.

14:43

Zvezda pet mečeva bez publike

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojoj je predsedavao Slobodan Pajović, kaznila je Crvenu Zvezdu sa pet utakmica igranja bez prisustva publike.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Kazna se odnosi na prvenstvene i Kup susrete, a prema rečima Pajovića izrečena je zbog teških incidenata i ranjavanja navijača Igora Vrevića iz vatrenog oružja za vreme polufinalnog meča protiv OFK Beograda.

„Disciplinska komisija FSS je na sednici koju je danas održala izrekla je diciplinsku meru zabrane odigravanja petu utakmica bez prisustva publike Crvenoj zvezdi na njenom stadionu.

Ta sankcija se odnosi na utakmice u Kupu i u prvenstvu. Disciplinska komisija imala je u vidu težinu prekršaja, ali je takođe imala u vidu i da je Zvezda preduzela odgovarajuće mere koje nažalost nisu bile dovoljne da se događaj ne desi. Komisija je takođe imala u vidu i olakšavajuću okolnost da je Zvezda i jedan deo navijača osudio ovakav postupak, i da su se od toga ogradili. Na ovu odluku može se uložiti žalba u roku od osam dana“, rekao je Pajović za B92.

Disciplinska komisija je sa po 500.000 dinara kaznila Partizan i Vojvodinu zbog slabe organizacije, odnosno incidenata navijača za vreme polufinalne utakmice nacionalnog kupa, kada je kod tribine gostujućih navijača bakljom pogođen jedan fotoreporter.

Vojvodina je kažnjena zbog nasilja nad fotoreporterom, dok je Partizan ukoren zato što je dozvolio da na tribine budu uneta pirotehnička sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve