Fudbal 96

Ponedeljak, 19.04.2010.

14:43

Zvezda pet mečeva bez publike

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, kojoj je predsedavao Slobodan Pajović, kaznila je Crvenu Zvezdu sa pet utakmica igranja bez prisustva publike.

Zvezda pet meèeva bez publike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

96 Komentari

Sortiraj po:

...Ukor Razrednog starešine?

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.
(Zoltan, 19. april 2010 15:13)

Kako li neki onda smeju da se takmiče pod okriljem UEFA posle UBISTVA protivnićkog navijača? Ah, da. To je bilo van stadiona. Ali je preorano nebo i zemlja da ne bude sankcije prema voljenom nam klubu (državnog vrha). Medjutim, kako je ovo prvenstvo namešteno da ga, kao što kažeš Zvezda osvoji, i ja se pitam - kako nekome "samo" 5 utakmica bez publike a nekima.....

Cooltywattor

pre 14 godina

Само пет!?! Ја имак мислим да треба много више!
(Предраг Ђелевски, 19. april 2010 18:09)

Da li neko od vas uopšte razmišlja o tome šta je zapravo fudbal i zašo tih 20 likova jure tu loptu po terenu?
Zabraniti prisustvo publike na fudbalskoj utakmici - to ti je kao da pustiš projekciju u bioskopu, a ne daš nikom da udje da gleda.
Idiotizam.
I ša očekuju da vide na severu posle tih pet utakmica?
Hor bečkih dečaka?
Totalni idiotizam.

Pravnik

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim ljudskoj gluposti. Obrazlozenje je krajnje licemerno i ironicno. Kaze se da je Zvezda ucinila sve ali ne dovoljno.Koliko je to sa gosspodu dovoljno. Mozda je trebalo bezbednost dici na peti stepen kao da u Beograd dolazi Obama. U istom resenju se kaznjava i FK Partizan zbog propusta redarske sluzbe.Da li vi tu vidite slicnost? Ne vidite. Znaci i u jednom i drugom slucaju propust isti.Redarske Sluzbe. reci Ministra policije Ivice Dacica govore sve "nismo mogli svakog gledaoca da pretresemo". Valjda je svima jasno da se Srbija godinama bori protiv kolektivne krivice. Kaznu treba ukinuti i predati tuzilastvu i neka oni ocenjuju pojedinacnu krivicu za nemio dogadjaj.Ocigledno je da je vrsen uticaj na donosenje odluke a sutra ce neko da kaze kako je prvenstvo regularno. Sprecavanjem jednog kluba da sest kola pred kraj ostvari ono za sta se bore od prvog kola ove sezone je van svake sportske etike

Webber

pre 14 godina

Iz ugla onoga sto se desilo, a desilo se da je covek upucan, kazna je PRAVEDNA i zasluzena.
Zbog ovoga ce ispastati i bice ukaljan ugled hiljadama navijaca koji su pratili svoj klub i nisu nista lose napravili cele sezone sto je VEOMA NEPRAVEDNO.

dax

pre 14 godina

Ako posle ovog cujem nekog od grobara da kaze kako je Tole jedan divni cika koji sve cini ne bi li nasa liga bila kvalitetnija i bez mucki onda prosto ne znam... Znaci sad bi trebalo suspendovati pola nocnih klubova u srbiji gde su vadjeni nozevi i pistolji zar ne?!

DrPedja

pre 14 godina

Dileje, pardon, delije su se ogradile?!? Onda je verovatno moj deda Petronije organizovao pucnjavu u rupi!?! I sad oni igraju bez publike, a drugi su kaznjeni sa po pola miliona!?! Nema njima kazne dok im sudije bira Babaroga...

shone

pre 14 godina

"Disciplinska komisija imala je u vidu težinu prekršaja, ali je takođe imala u vidu i da je Zvezda preduzela odgovarajuće mere koje nažalost nisu bile dovoljne da se događaj ne desi."

Ako je Zvezda preduzela odgovarajuce mere, ko je onda kriv? Srbija-Kamerun ce da se igra pred punim tribinama i bice preduzete odgovarajuce mere ( koje su mnogo blaze nego kad igra zvezda ), sta ce biti ako se tada desi ovako nesto?
AKO ZVEZDA NIJE KRIVA KO TU OSTAJE DA BUDE KRIV? TRIK PITANJE, JEL DA? Hmmmm...

Север

pre 14 godina

Забрана је на стадиону али не и око стадиона. Сви испред севера у среду и да се озвучење постави на атлетску стазу да грми. То не може нико да забрани.

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

ne mogu da verujem da se gani zale ovde, pa sam vam nije jasno?!!? Covek je PISTOLJEM ranio coveka na utakmici, vi biste da i Partizan isto kazne jer navijac VOJVODINE pogodio bakljom coveka... sta vi uporedjujete! cccc

Miskokv

pre 14 godina

(Zoltan, 19. april 2010 15:13)
Da dobro si rekao namesta se da partizan uzme titulu,seti se koliko je to mali klub kaznjen za ubistvo,ponavljam ubistvo zvezdinog navijaca na stadionu pa onda komentarisi dalje.Zvezda i delije su se ogradili od ovog sto se desilo na marakani i ne mogu svi biti koleltivno odgovorni za cin pojedinca. (da li su se i grobari javno ogradili protiv nekog zlocina koji su pocinili,hm pokusaj da se setis) Neka kazna je morala da usledi,to je ocekivano ali ovo je smesno,kazniti jedini klub koji na ovim prostorima ima evropski prosek gledalaca da igra pred praznim tribinama do kraja prvenstva je totalno neverovatno,kazna je namerno izrecena 5 utakmica da bi se posle zalbe eventualno smanjila na 3-4 s namerom da zveda do kraja ovog sampionata nema podrsku publike.A mozda tole hoce da Zvezda igra u istim uslovima kao i partizan jer vi i bez kazne igrate pred praznim tribinama.Da imate morala ne biste ni ostavljali takve besmislene komentare.

ani 4 pistolja

pre 14 godina

Uneo PISTOLJ na utakmicu?!!-pa zasto je uneo?jel nije imao petardi?-ponestalo je??pa,ljudi,cim je uneo pistolj,on je imao i plan kako i kada da ga upotrebi,i na koga,to je bar jasno...a,5 utakmica je zaista smesno,to da se desilo na zapadu negde, stadion bi bio zatvoren na godinu dana najmanje...Jel mu Tole rek`o,ili iz FSS da nosi pistolj?-jednom ste dobro prosli sa Urosom,po meni i ovo je preblago,neznam sta bo trebalo da se desi ..nedaj Boze....e,sad zbog jedne(ne verujem)budale-ceo stadion strada,dobro bi bilo da se i UEFA ne zamesa,to bi bilo gadno...pozdrav

IL

pre 14 godina

Kazna je zasluzena, a njena tezina je jos veca jer ce se Zvezda u tri od tih 5 utakmica direktno boriti za titulu, a igranje bez publike ce predstavljati veliki hendikep vec u sredu protiv Javora...
Ono sto je medjutim zanimljivo je prisustvo razlicith arsina. Kada je na JNA PARTIZANOV EKONOM uneo vece pre utakmice RAKETE, kojima je UBIJEN Zvezdina navijac, Partizanov nije bio suspendovan ni pre, ni posle zavrsetka istrage, dok su Chegi i ostale UBICE odlezale godinicu-dve. Tog decka vise nema, a ovaj komentar ni na koji nacin ne opravdava ono sto se desilo protiv OFK-e.
Suspendujte Zvezdu na 20 utakmica, izbacite je iz Lige, ali NEMOJTE slicne incidente posmatrati kroz neke druge naocare... Neka ta ''pravda'' bude ista za sve vec jednom, a ne selektivna

Bojan

pre 14 godina

Olaksavajuce okolnosti?! Nase komisije ovek gledaju olaksavajuce okolnosti...
Hoce li sledeci put kad bude neko izboden, bice olaksavajuca okolnost jer nije upucan?

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

brate miji

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.
(Matrix, 19. april 2010 15:15)

Nisi bas upucen, vidi se da nikad nisi ni bio na Marakani, a dajes sebi za pravo da pricas. Policija uopste ne pretresa, vec Zvezdino obezbedjenje, koje je Zvezda angazovala i samim tim je odgovorna za njegove propuste. Proveri se pre nego sto nesto napises.

Kazna je preblaga, ali u zemlji u kojoj se huligansko ponasanje tolerise mozemo da budemo zadovoljno visinom, jer je moglo i blaze.

Radomir

pre 14 godina

Sramota! Gospodo iz Komisije stidite se zbog svog navijačkog odnosa. Kakva je kazna za Partizan zbog ubistva Tatona i drugih ispada? Sramota!

pfc

pre 14 godina

matrix,iz tvoje price zakljucih da je policija znala da on ima pistolj i pustila ga?!mozda su mu i sami dali utoku i primorali ga da puca?! a sto se tice poredjenaja sa PFC,zar je isto uneti pistolj i baklju? i vi ste na toj utakmici palili baklje,znaci da ne bi bilo dvostrukih arsina trebaju da vam dodaju jos 500 000 din.kazne . posteno

strasnoo

pre 14 godina

....samo su zaboravili da jos dodaju da ako kojim slucajem i posle svih spoticanja zvezda ostane prva na kraju da ce titula biti automatski dodeljena partizanu....

Groblje

pre 14 godina

Bar će biti tišine komšinicinih navijača oko teme ko je koliko imao navijača na stadionu. Izbili ste im glavni adut koji su koristili u komentarima!

Red Star Nis

pre 14 godina

Moroni nijedni, sta ste uradili svojom gluposcu i bahatoscu...sram vas bilo sve.
Ne daj boze da se nesto neplanirano desi pa ne uzmemo neki (ili pak nijedan) trofej ove godine!?! Stvarno ste za linc, zatvor je za vas mala kazna.

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

Звезда је живот!

pre 14 godina

Oчекивано. Толико о регуларности. Само знајте: БИЋЕМО ШАМПИОНИ, У ИНАТ СВИМА!

MM

pre 14 godina

Samo 5,malo je kume.
(iju, 19. april 2010 14:58)
Kad je 1999. godine na stadionu JNA ubijen Aca Radovic, Partizan je kaznjen SAMO sa 3 utakmice bez publike (a Grobari su kasnije,istakli parolu Vasa smrt je nasa pobeda).Jel malo?p.s. a ubica je kaznjen sa vise od godinu dana zatvora

estavella

pre 14 godina

Ljudi, ovo je smesno
Znam da treba da se kazni i klub zbog tako velikog incidenta ali zabraniti jedinim navijacima u zemlji koji dolaze na utakmice da ne dolaze vise...sramota...
Mislim da kampanja povratak publike na stadion vise ne vazi...
Ne razumem ni onog grobara sto se smeje, sta je tu smesno, sto ce tvoj veliki , svima poznati klub u velsu biti prvak sa 2000 navijaca po utakmici,a 5 u Evropi...
i u cemu ce biti razlika tog 6.meca sledece sezone kad su vec uveli detektore..
Na sve nacine do titule...mali fk partizani, ali vec u avgustu dolazi do spustanja na zemlju jer u Evropi crno-bela mafija ne moze da dise......sledecu utakmicu ce nas biti 30000 pa nas opet kaznite i tako cemo od sad pa doveka.....

Ode mast u propast

pre 14 godina

Dobro,hoce li jos neko u ovoj drzavi snositi odgovornost osim FKCZ?Problem je malo siri.Obezbedjenje(bilo i na univerzijadi) nije obavilo svoj posao,policija takodje.Vazno je da dodju pod punom opremom i sa pretecim pogledom,a tzv. navijaci izlaze i ulaze sa stadiona kako kome padne na pamet,nose oruzje.Zvezda je pokusala i dosta toga ucinila za srpski fudbal ove sezone,ali jedan neuracunljiv covek sve upropastio.Gde je taj covek?U zemlju propao.Policija kada hoce moze sve,ali u ovom slucaju nece.Spadam medju 10000 ljudi sa pretplatnim kartama i ostadoh uskracen za 3 lepe utakmice,mada je to sada najmanje bitno.

Lav

pre 14 godina

Dobro je što su se navijači Zvezde ogradili sami od sebe na vreme. Uspeli su da to uradi samo par sati pre zasedanja komisije.
Pitam se kolika bi kazna bila da im neko nije sastavio to saopštenje na vreme. Možda drakonskih 6 utakmica.

Sasa

pre 14 godina

Zao mi je prave delije,prave navijace koji vole zvezdu,nama kojima su oruzje pjesma i dlanovi!Revolverasima je mjesto u zatvoru a ne na tribini,takvi unistavaju sve na cemu delije naporno rade...Zvezda mi je sve !!!!!

Никола

pre 14 godina

Кад би живели у нормалној држави...

Наравно да је мала казна, људи пуцано је на једној утакмици, људи ово је одраз свега онога што проживљавамо у држави какву су нам створили у задњих 10 година!!!

tehnicar

pre 14 godina

e sad grobari mogu da se hvale kako ih ima vise,a do kraja prvenstva sa sve derbijem na pasnjaku nece ih biti ni 20% ko nas na domacim tekmama jedna nasa u proseku je ko njihovih 5 u proseku a kad je prenos zvezdu gleda OKO 1,5 DO 2 MILIONA LJUIDI,sajt zvezde pada posle svake tekme to svi znamo jer je opterecenje OGROMNO

pištolj

pre 14 godina

(Matrix, 19. april 2010 15:15)
Ako je tako zašto nije kažnjena Zvezda sa kojom utakmicom bez publike zbog nereda koji su napravili gostujući navijači u večitom derbiju...ili Partizan prethodne sezone kad su gostujući navijači zapalili severnu tribinu jna... Priznaj da bi bilo glupo kažnjavati nekog sa utakmicama bez publike kad *ranje naprave gostujući navijači... Onda bi gosti namerno pravili gluposti...

Taka

pre 14 godina

Jel ste srecni, jel sme smejuljite, jel ste otisli svi zajedno sa sednice na vrucu jagnjetinu da proslavite, naravno pri tom napunivsi dzepove zbog savrseno odradjenog posla? Mislim na Vas "gospodo" iz TSSiCg (Toletovog saveza Srbije i Crne Gore).

zvezda zvezda

pre 14 godina

u poslednjih 20 godina nisam osetio takvu energiju na Marakani kao ove sezone. zao mi je sto do kraja sezone toga nece biti, ali Glavu Gore Zvezdasi, jos imamo dva boda vise od njih i ako smo tim, osvojicemo titulu ove sezone. prosle godine u ovo vreme su svi prognozirali da se zvezda nece boriti za titulu naradnih 5 godina, ali evo, 6 kola do kraja imamo realne sanse da budemo prvaci. Veliki Klub je Veliki Klub.

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

Zoltan

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.

comy SB

pre 14 godina

kakva sramotna kazna za zvezdu....kad bude 10mrtvih i 5-6 ranjenih to je onda ...samo malo 10 puta 5 plus 5 puta....61,5 utakmica bez publike(ako koji ostane ziv)...SRAMOTA

SSS

pre 14 godina

I ajde sada neko normalan da mi kaze zasto je covek kaznio 15000 normalnih navijaca da ne mogu da gledaju svoj klub zbog JEDNOG POREMECENOG UMA...
Potpuno mi je nejasno ko se na ovaj nacin kaznjava??????
A posle na sva zvona"ne navijajte iz fotelje dodjite na stadion"
LICEMERI!!!!!!!!!

Nemanja

pre 14 godina

Ja koji imam plaćenu godišnju kartu ispaštam zbog ovih iz saveza i naravno divljaka koji je u 21.veku pucao u drugog čoveka na sportskoj utakmici.
Zna li se krivac?
Zna se ko je pucao njega na robiju i neka on ispašta za svoj glupi postupak,a ne mi koji smo platili godišnje karte i gledali sve utakmice ove sezone.
ON NA ROBIJU MI NORMALNI NAVIJAŠI NA STADION.


OVIM SVI GUBE,NE BAŠ SVI.

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Ovo je realna kazna,uzasno je to sto se desilo. Pa sad ce da se zale i da dobiju tri,taman do kraja prvenstva. A posle ce da se zale po forumima i komentarima da im je Tole kriv sto smo im uzeli titulu.

PFC 4EVER

pre 14 godina

za pistolj i pokusaj ubistva na tribini stadiona,5 utakmica bez publike...daj bre suspnduj te celu ligu nemoj da se zajebavamo ljudi bre,jeste vi normalni sta radite,kava je to poruka divljacima i klubu na cijem je stadionu doslo do incidenta,pola njih na severu i jugu ne gledaju fudbal(i nema sta da se gleda)dolaze da prave haos,paljenje baklje treba da bude 35dana zatvor i kazna klubu 100.000din,pa nek pale i pucaju onda...

Vi ste mali klub

pre 14 godina

Ovo je skandalozna odluka, mogla bi da se primeni da je bilo masovnih nereda a ne glupost jednog idiota. Ovako samo kažnjavaju gledaoce najposećenijeg kluba. Moglo je da bude pet utakmica van Beograda, recimo u Kragujevcu ili Nišu, gde bi stadioni opet bili puni. Ali Toletova banda zna da Zvezdini igrači daju 150% mogućnosti kad imaju podršku s tribina, zato i pokušavaju na ovaj način da pomognu svom malom klubu. Nadam se da će se Zvezdini igrači zainatiti i pobediti sve do kraja.

Matrix

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.PROTIV NASILJA NA STADIONIMA,a samo bi pitao zašto se partizan nije kaznio utakmicom ne igranja ,kada je bakljom pogođen novinar ,nego se partizan kaznio novčano,razmislite malo o tome ,dobro se zna da država stoji iza partizana ,Zvezdu hoće da uruše maksimalno razni likovi ,kako bi došao Mišković kupio je za male pare i na mestu gde je Marakana napravio tržni centar ,to je Miškovićev plan odavno.

Van Helsing

pre 14 godina

Kazna je loša. Mnogo delotvornije bi bilo da su zatvorili severnu i južnu tribinu na 5 godina, a da se na istok i zapad može ući samo ko nosi košulju i cipele (ne patike, čizme) ili suknju i/ili da vodi sa sobom malu decu. I, naravno, da se zabrani unošenje oružja na stadion.

Aleksandar

pre 14 godina

Komsije,realno sami ste krivi i nemojte da krivite Grobare,Toleta...ocekivao sam i stroziju kaznu,dobro ste vi prosli jos,barem igrate u rupi jos uvek!!!

ljukovcan

pre 14 godina

Za ranjavanje pet meceva bez publike, koliko je meceva bez publike igrao Partizan kada je raketom koja je doletela sa Juga, ubijen Zvezdin navijac pre 11 godina? Mislim oni i inace igraju pred praznim stadionom, al opet...

Eh Srbijo...

pre 14 godina

Zašto samo 5??
Pa šta treba da se desi da se nešto promeni u ovoj zemlji?? Da svi ne daj bože poginu na stadionu pa da ova država privatizuje klubove i uključi se u rešavanje ovog problema! Ja sam delija, ali muka mi je više od ovakvih stvari na severu i muka mi je od paljenja stolica od strane grobara na našem stadionu! Stati i jednima i drugima na put!!! Pravi navijači će večno biti uz klub! Srbijo probudi se!

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Pa da ,dvostruki arsini,zar ne??? E pa vi poredite unosenje pistolja i pokusaj ubistva istim, i baklje, koje pritom nismo mi ubacili (jesmo upali 20-tak) i pogodili fotoreportera. Pa onda vi treba da budete kaznjeni zato sto smo vam mi palili jug na poslednjem derbiju??? Ne brate mili, mi moramo da budemo kaznjeni za to. Budite realni...

Pedja J7

pre 14 godina

Ne vidim gde je ovde krivica fudbalskog kluba Cvena zvezda!!!

1.Crvena zvezda je platila obezbedjenje,redare,policiju!

2.Nije valjda da treba Lukić i Adžić da pretresaju navijače...ili možda igrači pre zagrevanja!

3.Kriva je država i jedino država,što takvi koji pucaju po stadionima nisu iza rešetaka.Da su gde treba da budu,ne bi se ovo događalo!

4.Toletova SUPER liga može da preda pehar partizanu,jer je ovo SKANDALOZNO!

5.ZVEZDA U SRCU!!!

KG

pre 14 godina

Problem je u tome da je "neko" tu utakmicu "lose" organizovao. Ti koji su organizovali utakmice lose - nastavice da ih organizuju, znaci nista se dugorocno nece promeniti.

Verovatno da ce se platiti koliko bude trebalo (drzavnim parama drzavi) i terace po starom posto u Zvezdi ne vide problem u sebi i svome kadru - ovo je bio "incident" a ne propust?

posmatrac

pre 14 godina

E to ti je Lukicu kad sreca okrene ledja!!! Ne vidim krivicu FK CZ zbog incidenta, ali mi je drago zbog ovog kauboja od predsednika, suprotno tome, zao mi je delija jer su bili sjajni ove sezone ali to je to, mislim da derbi odlucuje!!!!

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

dobronamernik

pre 14 godina

Malo,bre,Tole brate.Prvo je bila baklja,pa pistolj,sledi-zolja!Zivi bili,pa videli.A trebalo je:1)katanac na brlog;2)treca liga;3)dozivotna suspenzgija za Lukica i drustvo.Ali,sta da se radi kada Dacicu vise odgovara olos na stadionu nego na ulici.

erithros.asteras

pre 14 godina

Одговорност и за полицију и службу обезбеђења, јер је будала унела пиштољ на стадион, ту није само Звезда крива!!! Много је пет утакмица, али шта је ту је. Само што ово све некако личи на онемогућавање Звезде да освоји титулу, на све начине...Прво медијска хајка, напади са свих страна, сад и без публике... Звездо издржи! Поздрав за све праве навијаче наше Звезде!!!

Cofi

pre 14 godina

Navijam za Zvezdu.Ok je kazna,a bilo bi ok i da je strozija jer ono sto se desilo niko normalan ne moze i ne treba da pravda bilo cim.Ali...ipak ima jedno ali.Mislim da je ova praksa kaznjavanja klubova zbog ispada pojedinaca besmislena.Jer kako su to klub ili sam stadion krivi i odgovorni za ono sto se desilo?Kriva je policija,odnosno drzava.Pojedini se kriju iza imena navijackih grupa i misle da mogu da rade sta hoce,a idiota ce uvek da se nadje.Ako dodje desetak hiljada ljudi bilo gde,pa normalno je da ce se medju tom masom naci i nekoliko budala,a takve verujem nista ne bi zadrzalo da svoj naum i ostvare.Snasli bi se oni i bez pistolja,nozeva,lanaca i ko zna cega,takvi ljudi mogu da polome stolicu i njom nasrnu na nekog ko im se iz samo njima znanih razloga eto bas u tom trenutku ne dopada,pa tako da se seku i guraju i lome preko tribina,ko se na tribini ponasa divljacki stadion mu nije dobar saveznik jer uvek moze doci do tezih povreda.Dakle jedino resenje je da takvim licima ne bude ni dozvoljeno da na stadion udju,a to vec nije posao kluba niti redara(koji kad vide da policija ne radi nista normalno je da ce se i oni skloniti sa strane jer nisu ludi da rizikuju svoj zivot zbog idiota),vec je to posao policije.Lepo se utvrdi ko pravi ili je pravio incidente i cao,zdravo,zabrana prilaska stadionima i naravno kazna iza resetaka.Da li je bilo koji fudbalski klub odgovoran zbog ekscesa kriminalaca koji se nadju na njihovim tribinama?Nije,kriva je drzava jer ima aparat koji treba da sluzi da tim licima ne bude obezbedjen boravak nigde osim tamo gde im je i mesto,ali to iz nekog razloga ne cini i nece da ucini sa svima i svakim.Marakana prima 50000 ljudi,naravno da je u interesu kluba da dodje sto vise ljudi na tribine i nema pravo nikome to da zabrani jer sam dolazak na mec znaci da je to lice slobodan gradjanin ili gradjanka i ne moze klub da proverava svakog pojedinacnog i da sad glumi policiju kad to nije njegov posao,posao kluba je da oragnizuje utakmicu u sportskom smislu,da obezbedi sve uslove za igru i sportsko nadmetanje,a toga je na terenu bilo,e sad sto je haos gotovo po pravilu na tribini sta tu klub moze?Ne moze nista bez pomoci onih koji takve likove treba da hapse,a ne da ispasta iznova i iznova velika vecina zbog ispada nekih idiota koji ce to ponovo da ucine...Dakle resenje je jedino da se navijacke grupe ociste od kriminalaca i delikvenata,a to se cini posle svake utakmice,policija ima snimke,pregleda ih,vidi ko se ponasao preko granice dozvoljenog tj. sa namerom da izazove incidente vecih razmera i taj se privodi jos za vreme trajanja utakmice ili neposredno po zavrsetku iste kako bi se izbegla guzva,ali u svakom slucaju neposredno po pokusaju izvrsenja krivicnog dela,dakle dok je lice jos na samom stadionu,a ne da ga puste da ode i onda kao jurcaju za njim...

navijac, al pravi

pre 14 godina

Sramno mala kazna! Kakve se bre to olaksavajuce okolnosti uzimaju u obzir?? Zasto se ne uzme u obzir da je ovo ko zna koji po redu incident na tom severu?? Da je jedan policajac umalo lincovan na toj tribini?? Po meni jedina dovoljna kazna bi bilo oduzimanje 10 bodova zvezdi, diskvalifikacija iz kupa, i zabrana igranja minimum 5 utakmica na marakani, tj da zvezda bude domacin minimum 100km od beograda!

aleksandar

pre 14 godina

Ovo ja sramota,ali u takvoj drzavi zivimo..Kada je ubijen navijac naa JNA,iz rakete,koliko je kaznjen PARTIZAN...!?!?!??!....BRUKAAAAAAA

Boki

pre 14 godina

Ne mogu da verujem Zvezdi ovakva kazna kad se odlucuje titula a Partizan prosao samo sa novcanom?I posle neki grobar ima obraza da tvrdi da im Karadzic ne pomaze na sve moguce nacine...

Sramota stop korupciji i crno-beloj mafiji

Lopovi

pre 14 godina

Sramotno. Ako je Zvezda preduzela ODGOVARAJUCE mere, kako to da one nisu bile dovoljne? I gde je tu logika za izricanje ovakve apsurdne odluke?

dj

pre 14 godina

Neverovatno blaga kazna... sta bi bilo da je u pitanju medjunarodna utakmica i da se tako nesto desilo? Ili jos gora varijanta da je lik umesto na navijaca odlucio da puca u nekog od fudbalera, sto je bilo sasvim izvodljivo. Zamislite da Mesi skonca tako sto ga pukne metak u sred utakmice... jedini razlog koji sprecava da se ovo desi je to sto zvezda ne igra ligu sampiona, a ostali timovi ce morati da nose pancire ispod dresova kada igraju na marakani.

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

Србислав

pre 14 godina

Да живимо у нормалној држави, сада би се такође десило и следеће.

И Партизан и Звезда би тражили одштету од својих служби безбедности — они им плаћају да обаве добар посао, а ако то лоше обаве, па зна се — трошкове сноси онај ко је одговоран. Такође и Војводина мора да тражи одштету од службе безбедности која је ангажована на стадиону Партизана.

Да се овај „циклус“ одговорности испоштује, вероватно би све врло брзо било доведено у ред, зато што нико не жели да он лично добије по џепу. (А о томе шта треба да уради навијач чије убиство је покушано тек да не причам)

Али, живимо ли у нормалној држави где судство функционише и одговорност преузима онај који је заиста одговоран? Просудите сами.

Србислав

pre 14 godina

Да живимо у нормалној држави, сада би се такође десило и следеће.

И Партизан и Звезда би тражили одштету од својих служби безбедности — они им плаћају да обаве добар посао, а ако то лоше обаве, па зна се — трошкове сноси онај ко је одговоран. Такође и Војводина мора да тражи одштету од службе безбедности која је ангажована на стадиону Партизана.

Да се овај „циклус“ одговорности испоштује, вероватно би све врло брзо било доведено у ред, зато што нико не жели да он лично добије по џепу. (А о томе шта треба да уради навијач чије убиство је покушано тек да не причам)

Али, живимо ли у нормалној држави где судство функционише и одговорност преузима онај који је заиста одговоран? Просудите сами.

Nemanja

pre 14 godina

Ja koji imam plaćenu godišnju kartu ispaštam zbog ovih iz saveza i naravno divljaka koji je u 21.veku pucao u drugog čoveka na sportskoj utakmici.
Zna li se krivac?
Zna se ko je pucao njega na robiju i neka on ispašta za svoj glupi postupak,a ne mi koji smo platili godišnje karte i gledali sve utakmice ove sezone.
ON NA ROBIJU MI NORMALNI NAVIJAŠI NA STADION.


OVIM SVI GUBE,NE BAŠ SVI.

Red Star Nis

pre 14 godina

Moroni nijedni, sta ste uradili svojom gluposcu i bahatoscu...sram vas bilo sve.
Ne daj boze da se nesto neplanirano desi pa ne uzmemo neki (ili pak nijedan) trofej ove godine!?! Stvarno ste za linc, zatvor je za vas mala kazna.

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

Zoltan

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.

Boki

pre 14 godina

Ne mogu da verujem Zvezdi ovakva kazna kad se odlucuje titula a Partizan prosao samo sa novcanom?I posle neki grobar ima obraza da tvrdi da im Karadzic ne pomaze na sve moguce nacine...

Sramota stop korupciji i crno-beloj mafiji

Matrix

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.PROTIV NASILJA NA STADIONIMA,a samo bi pitao zašto se partizan nije kaznio utakmicom ne igranja ,kada je bakljom pogođen novinar ,nego se partizan kaznio novčano,razmislite malo o tome ,dobro se zna da država stoji iza partizana ,Zvezdu hoće da uruše maksimalno razni likovi ,kako bi došao Mišković kupio je za male pare i na mestu gde je Marakana napravio tržni centar ,to je Miškovićev plan odavno.

IL

pre 14 godina

Kazna je zasluzena, a njena tezina je jos veca jer ce se Zvezda u tri od tih 5 utakmica direktno boriti za titulu, a igranje bez publike ce predstavljati veliki hendikep vec u sredu protiv Javora...
Ono sto je medjutim zanimljivo je prisustvo razlicith arsina. Kada je na JNA PARTIZANOV EKONOM uneo vece pre utakmice RAKETE, kojima je UBIJEN Zvezdina navijac, Partizanov nije bio suspendovan ni pre, ni posle zavrsetka istrage, dok su Chegi i ostale UBICE odlezale godinicu-dve. Tog decka vise nema, a ovaj komentar ni na koji nacin ne opravdava ono sto se desilo protiv OFK-e.
Suspendujte Zvezdu na 20 utakmica, izbacite je iz Lige, ali NEMOJTE slicne incidente posmatrati kroz neke druge naocare... Neka ta ''pravda'' bude ista za sve vec jednom, a ne selektivna

Sasa

pre 14 godina

Zao mi je prave delije,prave navijace koji vole zvezdu,nama kojima su oruzje pjesma i dlanovi!Revolverasima je mjesto u zatvoru a ne na tribini,takvi unistavaju sve na cemu delije naporno rade...Zvezda mi je sve !!!!!

ani 4 pistolja

pre 14 godina

Uneo PISTOLJ na utakmicu?!!-pa zasto je uneo?jel nije imao petardi?-ponestalo je??pa,ljudi,cim je uneo pistolj,on je imao i plan kako i kada da ga upotrebi,i na koga,to je bar jasno...a,5 utakmica je zaista smesno,to da se desilo na zapadu negde, stadion bi bio zatvoren na godinu dana najmanje...Jel mu Tole rek`o,ili iz FSS da nosi pistolj?-jednom ste dobro prosli sa Urosom,po meni i ovo je preblago,neznam sta bo trebalo da se desi ..nedaj Boze....e,sad zbog jedne(ne verujem)budale-ceo stadion strada,dobro bi bilo da se i UEFA ne zamesa,to bi bilo gadno...pozdrav

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

MM

pre 14 godina

Samo 5,malo je kume.
(iju, 19. april 2010 14:58)
Kad je 1999. godine na stadionu JNA ubijen Aca Radovic, Partizan je kaznjen SAMO sa 3 utakmice bez publike (a Grobari su kasnije,istakli parolu Vasa smrt je nasa pobeda).Jel malo?p.s. a ubica je kaznjen sa vise od godinu dana zatvora

posmatrac

pre 14 godina

E to ti je Lukicu kad sreca okrene ledja!!! Ne vidim krivicu FK CZ zbog incidenta, ali mi je drago zbog ovog kauboja od predsednika, suprotno tome, zao mi je delija jer su bili sjajni ove sezone ali to je to, mislim da derbi odlucuje!!!!

comy SB

pre 14 godina

kakva sramotna kazna za zvezdu....kad bude 10mrtvih i 5-6 ranjenih to je onda ...samo malo 10 puta 5 plus 5 puta....61,5 utakmica bez publike(ako koji ostane ziv)...SRAMOTA

Pedja J7

pre 14 godina

Ne vidim gde je ovde krivica fudbalskog kluba Cvena zvezda!!!

1.Crvena zvezda je platila obezbedjenje,redare,policiju!

2.Nije valjda da treba Lukić i Adžić da pretresaju navijače...ili možda igrači pre zagrevanja!

3.Kriva je država i jedino država,što takvi koji pucaju po stadionima nisu iza rešetaka.Da su gde treba da budu,ne bi se ovo događalo!

4.Toletova SUPER liga može da preda pehar partizanu,jer je ovo SKANDALOZNO!

5.ZVEZDA U SRCU!!!

Groblje

pre 14 godina

Bar će biti tišine komšinicinih navijača oko teme ko je koliko imao navijača na stadionu. Izbili ste im glavni adut koji su koristili u komentarima!

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

DrPedja

pre 14 godina

Dileje, pardon, delije su se ogradile?!? Onda je verovatno moj deda Petronije organizovao pucnjavu u rupi!?! I sad oni igraju bez publike, a drugi su kaznjeni sa po pola miliona!?! Nema njima kazne dok im sudije bira Babaroga...

Север

pre 14 godina

Забрана је на стадиону али не и око стадиона. Сви испред севера у среду и да се озвучење постави на атлетску стазу да грми. То не може нико да забрани.

aleksandar

pre 14 godina

Ovo ja sramota,ali u takvoj drzavi zivimo..Kada je ubijen navijac naa JNA,iz rakete,koliko je kaznjen PARTIZAN...!?!?!??!....BRUKAAAAAAA

erithros.asteras

pre 14 godina

Одговорност и за полицију и службу обезбеђења, јер је будала унела пиштољ на стадион, ту није само Звезда крива!!! Много је пет утакмица, али шта је ту је. Само што ово све некако личи на онемогућавање Звезде да освоји титулу, на све начине...Прво медијска хајка, напади са свих страна, сад и без публике... Звездо издржи! Поздрав за све праве навијаче наше Звезде!!!

tehnicar

pre 14 godina

e sad grobari mogu da se hvale kako ih ima vise,a do kraja prvenstva sa sve derbijem na pasnjaku nece ih biti ni 20% ko nas na domacim tekmama jedna nasa u proseku je ko njihovih 5 u proseku a kad je prenos zvezdu gleda OKO 1,5 DO 2 MILIONA LJUIDI,sajt zvezde pada posle svake tekme to svi znamo jer je opterecenje OGROMNO

Miskokv

pre 14 godina

(Zoltan, 19. april 2010 15:13)
Da dobro si rekao namesta se da partizan uzme titulu,seti se koliko je to mali klub kaznjen za ubistvo,ponavljam ubistvo zvezdinog navijaca na stadionu pa onda komentarisi dalje.Zvezda i delije su se ogradili od ovog sto se desilo na marakani i ne mogu svi biti koleltivno odgovorni za cin pojedinca. (da li su se i grobari javno ogradili protiv nekog zlocina koji su pocinili,hm pokusaj da se setis) Neka kazna je morala da usledi,to je ocekivano ali ovo je smesno,kazniti jedini klub koji na ovim prostorima ima evropski prosek gledalaca da igra pred praznim tribinama do kraja prvenstva je totalno neverovatno,kazna je namerno izrecena 5 utakmica da bi se posle zalbe eventualno smanjila na 3-4 s namerom da zveda do kraja ovog sampionata nema podrsku publike.A mozda tole hoce da Zvezda igra u istim uslovima kao i partizan jer vi i bez kazne igrate pred praznim tribinama.Da imate morala ne biste ni ostavljali takve besmislene komentare.

Звезда је живот!

pre 14 godina

Oчекивано. Толико о регуларности. Само знајте: БИЋЕМО ШАМПИОНИ, У ИНАТ СВИМА!

strasnoo

pre 14 godina

....samo su zaboravili da jos dodaju da ako kojim slucajem i posle svih spoticanja zvezda ostane prva na kraju da ce titula biti automatski dodeljena partizanu....

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

dobronamernik

pre 14 godina

Malo,bre,Tole brate.Prvo je bila baklja,pa pistolj,sledi-zolja!Zivi bili,pa videli.A trebalo je:1)katanac na brlog;2)treca liga;3)dozivotna suspenzgija za Lukica i drustvo.Ali,sta da se radi kada Dacicu vise odgovara olos na stadionu nego na ulici.

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

estavella

pre 14 godina

Ljudi, ovo je smesno
Znam da treba da se kazni i klub zbog tako velikog incidenta ali zabraniti jedinim navijacima u zemlji koji dolaze na utakmice da ne dolaze vise...sramota...
Mislim da kampanja povratak publike na stadion vise ne vazi...
Ne razumem ni onog grobara sto se smeje, sta je tu smesno, sto ce tvoj veliki , svima poznati klub u velsu biti prvak sa 2000 navijaca po utakmici,a 5 u Evropi...
i u cemu ce biti razlika tog 6.meca sledece sezone kad su vec uveli detektore..
Na sve nacine do titule...mali fk partizani, ali vec u avgustu dolazi do spustanja na zemlju jer u Evropi crno-bela mafija ne moze da dise......sledecu utakmicu ce nas biti 30000 pa nas opet kaznite i tako cemo od sad pa doveka.....

brate miji

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.
(Matrix, 19. april 2010 15:15)

Nisi bas upucen, vidi se da nikad nisi ni bio na Marakani, a dajes sebi za pravo da pricas. Policija uopste ne pretresa, vec Zvezdino obezbedjenje, koje je Zvezda angazovala i samim tim je odgovorna za njegove propuste. Proveri se pre nego sto nesto napises.

Kazna je preblaga, ali u zemlji u kojoj se huligansko ponasanje tolerise mozemo da budemo zadovoljno visinom, jer je moglo i blaze.

Radomir

pre 14 godina

Sramota! Gospodo iz Komisije stidite se zbog svog navijačkog odnosa. Kakva je kazna za Partizan zbog ubistva Tatona i drugih ispada? Sramota!

SSS

pre 14 godina

I ajde sada neko normalan da mi kaze zasto je covek kaznio 15000 normalnih navijaca da ne mogu da gledaju svoj klub zbog JEDNOG POREMECENOG UMA...
Potpuno mi je nejasno ko se na ovaj nacin kaznjava??????
A posle na sva zvona"ne navijajte iz fotelje dodjite na stadion"
LICEMERI!!!!!!!!!

ljukovcan

pre 14 godina

Za ranjavanje pet meceva bez publike, koliko je meceva bez publike igrao Partizan kada je raketom koja je doletela sa Juga, ubijen Zvezdin navijac pre 11 godina? Mislim oni i inace igraju pred praznim stadionom, al opet...

dax

pre 14 godina

Ako posle ovog cujem nekog od grobara da kaze kako je Tole jedan divni cika koji sve cini ne bi li nasa liga bila kvalitetnija i bez mucki onda prosto ne znam... Znaci sad bi trebalo suspendovati pola nocnih klubova u srbiji gde su vadjeni nozevi i pistolji zar ne?!

KG

pre 14 godina

Problem je u tome da je "neko" tu utakmicu "lose" organizovao. Ti koji su organizovali utakmice lose - nastavice da ih organizuju, znaci nista se dugorocno nece promeniti.

Verovatno da ce se platiti koliko bude trebalo (drzavnim parama drzavi) i terace po starom posto u Zvezdi ne vide problem u sebi i svome kadru - ovo je bio "incident" a ne propust?

zvezda zvezda

pre 14 godina

u poslednjih 20 godina nisam osetio takvu energiju na Marakani kao ove sezone. zao mi je sto do kraja sezone toga nece biti, ali Glavu Gore Zvezdasi, jos imamo dva boda vise od njih i ako smo tim, osvojicemo titulu ove sezone. prosle godine u ovo vreme su svi prognozirali da se zvezda nece boriti za titulu naradnih 5 godina, ali evo, 6 kola do kraja imamo realne sanse da budemo prvaci. Veliki Klub je Veliki Klub.

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

ne mogu da verujem da se gani zale ovde, pa sam vam nije jasno?!!? Covek je PISTOLJEM ranio coveka na utakmici, vi biste da i Partizan isto kazne jer navijac VOJVODINE pogodio bakljom coveka... sta vi uporedjujete! cccc

Taka

pre 14 godina

Jel ste srecni, jel sme smejuljite, jel ste otisli svi zajedno sa sednice na vrucu jagnjetinu da proslavite, naravno pri tom napunivsi dzepove zbog savrseno odradjenog posla? Mislim na Vas "gospodo" iz TSSiCg (Toletovog saveza Srbije i Crne Gore).

Aleksandar

pre 14 godina

Komsije,realno sami ste krivi i nemojte da krivite Grobare,Toleta...ocekivao sam i stroziju kaznu,dobro ste vi prosli jos,barem igrate u rupi jos uvek!!!

Cofi

pre 14 godina

Navijam za Zvezdu.Ok je kazna,a bilo bi ok i da je strozija jer ono sto se desilo niko normalan ne moze i ne treba da pravda bilo cim.Ali...ipak ima jedno ali.Mislim da je ova praksa kaznjavanja klubova zbog ispada pojedinaca besmislena.Jer kako su to klub ili sam stadion krivi i odgovorni za ono sto se desilo?Kriva je policija,odnosno drzava.Pojedini se kriju iza imena navijackih grupa i misle da mogu da rade sta hoce,a idiota ce uvek da se nadje.Ako dodje desetak hiljada ljudi bilo gde,pa normalno je da ce se medju tom masom naci i nekoliko budala,a takve verujem nista ne bi zadrzalo da svoj naum i ostvare.Snasli bi se oni i bez pistolja,nozeva,lanaca i ko zna cega,takvi ljudi mogu da polome stolicu i njom nasrnu na nekog ko im se iz samo njima znanih razloga eto bas u tom trenutku ne dopada,pa tako da se seku i guraju i lome preko tribina,ko se na tribini ponasa divljacki stadion mu nije dobar saveznik jer uvek moze doci do tezih povreda.Dakle jedino resenje je da takvim licima ne bude ni dozvoljeno da na stadion udju,a to vec nije posao kluba niti redara(koji kad vide da policija ne radi nista normalno je da ce se i oni skloniti sa strane jer nisu ludi da rizikuju svoj zivot zbog idiota),vec je to posao policije.Lepo se utvrdi ko pravi ili je pravio incidente i cao,zdravo,zabrana prilaska stadionima i naravno kazna iza resetaka.Da li je bilo koji fudbalski klub odgovoran zbog ekscesa kriminalaca koji se nadju na njihovim tribinama?Nije,kriva je drzava jer ima aparat koji treba da sluzi da tim licima ne bude obezbedjen boravak nigde osim tamo gde im je i mesto,ali to iz nekog razloga ne cini i nece da ucini sa svima i svakim.Marakana prima 50000 ljudi,naravno da je u interesu kluba da dodje sto vise ljudi na tribine i nema pravo nikome to da zabrani jer sam dolazak na mec znaci da je to lice slobodan gradjanin ili gradjanka i ne moze klub da proverava svakog pojedinacnog i da sad glumi policiju kad to nije njegov posao,posao kluba je da oragnizuje utakmicu u sportskom smislu,da obezbedi sve uslove za igru i sportsko nadmetanje,a toga je na terenu bilo,e sad sto je haos gotovo po pravilu na tribini sta tu klub moze?Ne moze nista bez pomoci onih koji takve likove treba da hapse,a ne da ispasta iznova i iznova velika vecina zbog ispada nekih idiota koji ce to ponovo da ucine...Dakle resenje je jedino da se navijacke grupe ociste od kriminalaca i delikvenata,a to se cini posle svake utakmice,policija ima snimke,pregleda ih,vidi ko se ponasao preko granice dozvoljenog tj. sa namerom da izazove incidente vecih razmera i taj se privodi jos za vreme trajanja utakmice ili neposredno po zavrsetku iste kako bi se izbegla guzva,ali u svakom slucaju neposredno po pokusaju izvrsenja krivicnog dela,dakle dok je lice jos na samom stadionu,a ne da ga puste da ode i onda kao jurcaju za njim...

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

Bojan

pre 14 godina

Olaksavajuce okolnosti?! Nase komisije ovek gledaju olaksavajuce okolnosti...
Hoce li sledeci put kad bude neko izboden, bice olaksavajuca okolnost jer nije upucan?

dj

pre 14 godina

Neverovatno blaga kazna... sta bi bilo da je u pitanju medjunarodna utakmica i da se tako nesto desilo? Ili jos gora varijanta da je lik umesto na navijaca odlucio da puca u nekog od fudbalera, sto je bilo sasvim izvodljivo. Zamislite da Mesi skonca tako sto ga pukne metak u sred utakmice... jedini razlog koji sprecava da se ovo desi je to sto zvezda ne igra ligu sampiona, a ostali timovi ce morati da nose pancire ispod dresova kada igraju na marakani.

PFC 4EVER

pre 14 godina

za pistolj i pokusaj ubistva na tribini stadiona,5 utakmica bez publike...daj bre suspnduj te celu ligu nemoj da se zajebavamo ljudi bre,jeste vi normalni sta radite,kava je to poruka divljacima i klubu na cijem je stadionu doslo do incidenta,pola njih na severu i jugu ne gledaju fudbal(i nema sta da se gleda)dolaze da prave haos,paljenje baklje treba da bude 35dana zatvor i kazna klubu 100.000din,pa nek pale i pucaju onda...

Van Helsing

pre 14 godina

Kazna je loša. Mnogo delotvornije bi bilo da su zatvorili severnu i južnu tribinu na 5 godina, a da se na istok i zapad može ući samo ko nosi košulju i cipele (ne patike, čizme) ili suknju i/ili da vodi sa sobom malu decu. I, naravno, da se zabrani unošenje oružja na stadion.

Eh Srbijo...

pre 14 godina

Zašto samo 5??
Pa šta treba da se desi da se nešto promeni u ovoj zemlji?? Da svi ne daj bože poginu na stadionu pa da ova država privatizuje klubove i uključi se u rešavanje ovog problema! Ja sam delija, ali muka mi je više od ovakvih stvari na severu i muka mi je od paljenja stolica od strane grobara na našem stadionu! Stati i jednima i drugima na put!!! Pravi navijači će večno biti uz klub! Srbijo probudi se!

pfc

pre 14 godina

matrix,iz tvoje price zakljucih da je policija znala da on ima pistolj i pustila ga?!mozda su mu i sami dali utoku i primorali ga da puca?! a sto se tice poredjenaja sa PFC,zar je isto uneti pistolj i baklju? i vi ste na toj utakmici palili baklje,znaci da ne bi bilo dvostrukih arsina trebaju da vam dodaju jos 500 000 din.kazne . posteno

Lopovi

pre 14 godina

Sramotno. Ako je Zvezda preduzela ODGOVARAJUCE mere, kako to da one nisu bile dovoljne? I gde je tu logika za izricanje ovakve apsurdne odluke?

navijac, al pravi

pre 14 godina

Sramno mala kazna! Kakve se bre to olaksavajuce okolnosti uzimaju u obzir?? Zasto se ne uzme u obzir da je ovo ko zna koji po redu incident na tom severu?? Da je jedan policajac umalo lincovan na toj tribini?? Po meni jedina dovoljna kazna bi bilo oduzimanje 10 bodova zvezdi, diskvalifikacija iz kupa, i zabrana igranja minimum 5 utakmica na marakani, tj da zvezda bude domacin minimum 100km od beograda!

Vi ste mali klub

pre 14 godina

Ovo je skandalozna odluka, mogla bi da se primeni da je bilo masovnih nereda a ne glupost jednog idiota. Ovako samo kažnjavaju gledaoce najposećenijeg kluba. Moglo je da bude pet utakmica van Beograda, recimo u Kragujevcu ili Nišu, gde bi stadioni opet bili puni. Ali Toletova banda zna da Zvezdini igrači daju 150% mogućnosti kad imaju podršku s tribina, zato i pokušavaju na ovaj način da pomognu svom malom klubu. Nadam se da će se Zvezdini igrači zainatiti i pobediti sve do kraja.

Pravnik

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim ljudskoj gluposti. Obrazlozenje je krajnje licemerno i ironicno. Kaze se da je Zvezda ucinila sve ali ne dovoljno.Koliko je to sa gosspodu dovoljno. Mozda je trebalo bezbednost dici na peti stepen kao da u Beograd dolazi Obama. U istom resenju se kaznjava i FK Partizan zbog propusta redarske sluzbe.Da li vi tu vidite slicnost? Ne vidite. Znaci i u jednom i drugom slucaju propust isti.Redarske Sluzbe. reci Ministra policije Ivice Dacica govore sve "nismo mogli svakog gledaoca da pretresemo". Valjda je svima jasno da se Srbija godinama bori protiv kolektivne krivice. Kaznu treba ukinuti i predati tuzilastvu i neka oni ocenjuju pojedinacnu krivicu za nemio dogadjaj.Ocigledno je da je vrsen uticaj na donosenje odluke a sutra ce neko da kaze kako je prvenstvo regularno. Sprecavanjem jednog kluba da sest kola pred kraj ostvari ono za sta se bore od prvog kola ove sezone je van svake sportske etike

Никола

pre 14 godina

Кад би живели у нормалној држави...

Наравно да је мала казна, људи пуцано је на једној утакмици, људи ово је одраз свега онога што проживљавамо у држави какву су нам створили у задњих 10 година!!!

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Pa da ,dvostruki arsini,zar ne??? E pa vi poredite unosenje pistolja i pokusaj ubistva istim, i baklje, koje pritom nismo mi ubacili (jesmo upali 20-tak) i pogodili fotoreportera. Pa onda vi treba da budete kaznjeni zato sto smo vam mi palili jug na poslednjem derbiju??? Ne brate mili, mi moramo da budemo kaznjeni za to. Budite realni...

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Ovo je realna kazna,uzasno je to sto se desilo. Pa sad ce da se zale i da dobiju tri,taman do kraja prvenstva. A posle ce da se zale po forumima i komentarima da im je Tole kriv sto smo im uzeli titulu.

pištolj

pre 14 godina

(Matrix, 19. april 2010 15:15)
Ako je tako zašto nije kažnjena Zvezda sa kojom utakmicom bez publike zbog nereda koji su napravili gostujući navijači u večitom derbiju...ili Partizan prethodne sezone kad su gostujući navijači zapalili severnu tribinu jna... Priznaj da bi bilo glupo kažnjavati nekog sa utakmicama bez publike kad *ranje naprave gostujući navijači... Onda bi gosti namerno pravili gluposti...

Ode mast u propast

pre 14 godina

Dobro,hoce li jos neko u ovoj drzavi snositi odgovornost osim FKCZ?Problem je malo siri.Obezbedjenje(bilo i na univerzijadi) nije obavilo svoj posao,policija takodje.Vazno je da dodju pod punom opremom i sa pretecim pogledom,a tzv. navijaci izlaze i ulaze sa stadiona kako kome padne na pamet,nose oruzje.Zvezda je pokusala i dosta toga ucinila za srpski fudbal ove sezone,ali jedan neuracunljiv covek sve upropastio.Gde je taj covek?U zemlju propao.Policija kada hoce moze sve,ali u ovom slucaju nece.Spadam medju 10000 ljudi sa pretplatnim kartama i ostadoh uskracen za 3 lepe utakmice,mada je to sada najmanje bitno.

Cooltywattor

pre 14 godina

Само пет!?! Ја имак мислим да треба много више!
(Предраг Ђелевски, 19. april 2010 18:09)

Da li neko od vas uopšte razmišlja o tome šta je zapravo fudbal i zašo tih 20 likova jure tu loptu po terenu?
Zabraniti prisustvo publike na fudbalskoj utakmici - to ti je kao da pustiš projekciju u bioskopu, a ne daš nikom da udje da gleda.
Idiotizam.
I ša očekuju da vide na severu posle tih pet utakmica?
Hor bečkih dečaka?
Totalni idiotizam.

Lav

pre 14 godina

Dobro je što su se navijači Zvezde ogradili sami od sebe na vreme. Uspeli su da to uradi samo par sati pre zasedanja komisije.
Pitam se kolika bi kazna bila da im neko nije sastavio to saopštenje na vreme. Možda drakonskih 6 utakmica.

shone

pre 14 godina

"Disciplinska komisija imala je u vidu težinu prekršaja, ali je takođe imala u vidu i da je Zvezda preduzela odgovarajuće mere koje nažalost nisu bile dovoljne da se događaj ne desi."

Ako je Zvezda preduzela odgovarajuce mere, ko je onda kriv? Srbija-Kamerun ce da se igra pred punim tribinama i bice preduzete odgovarajuce mere ( koje su mnogo blaze nego kad igra zvezda ), sta ce biti ako se tada desi ovako nesto?
AKO ZVEZDA NIJE KRIVA KO TU OSTAJE DA BUDE KRIV? TRIK PITANJE, JEL DA? Hmmmm...

Webber

pre 14 godina

Iz ugla onoga sto se desilo, a desilo se da je covek upucan, kazna je PRAVEDNA i zasluzena.
Zbog ovoga ce ispastati i bice ukaljan ugled hiljadama navijaca koji su pratili svoj klub i nisu nista lose napravili cele sezone sto je VEOMA NEPRAVEDNO.

...Ukor Razrednog starešine?

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.
(Zoltan, 19. april 2010 15:13)

Kako li neki onda smeju da se takmiče pod okriljem UEFA posle UBISTVA protivnićkog navijača? Ah, da. To je bilo van stadiona. Ali je preorano nebo i zemlja da ne bude sankcije prema voljenom nam klubu (državnog vrha). Medjutim, kako je ovo prvenstvo namešteno da ga, kao što kažeš Zvezda osvoji, i ja se pitam - kako nekome "samo" 5 utakmica bez publike a nekima.....

Boki

pre 14 godina

Ne mogu da verujem Zvezdi ovakva kazna kad se odlucuje titula a Partizan prosao samo sa novcanom?I posle neki grobar ima obraza da tvrdi da im Karadzic ne pomaze na sve moguce nacine...

Sramota stop korupciji i crno-beloj mafiji

Zoltan

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

Matrix

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.PROTIV NASILJA NA STADIONIMA,a samo bi pitao zašto se partizan nije kaznio utakmicom ne igranja ,kada je bakljom pogođen novinar ,nego se partizan kaznio novčano,razmislite malo o tome ,dobro se zna da država stoji iza partizana ,Zvezdu hoće da uruše maksimalno razni likovi ,kako bi došao Mišković kupio je za male pare i na mestu gde je Marakana napravio tržni centar ,to je Miškovićev plan odavno.

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

Groblje

pre 14 godina

Bar će biti tišine komšinicinih navijača oko teme ko je koliko imao navijača na stadionu. Izbili ste im glavni adut koji su koristili u komentarima!

Gde vam je obraz???

pre 14 godina

SRAMOTA!

Ubuduce treba ocigledno samo bakljama da se ljudi povredjuju, pa ce kazne biti minimalne..

Mada moze i raketama ponekad.. Dvostruki arsini..

Ivica

pre 14 godina

Crvena Zvezda je, na svakoj utakmici, imala više navijača nego Partizan ukupno u polusezoni. To boli neke ljude, to im smeta.

Ministar policije, Ivica Dačić, lično je izjavio da je "nemoguće proveriti svakoga ko ulazi na stadion" i time potvrdio da Crvena Zvezda jednostavno nije mogla da spreči ovo što se desilo!

Ali neki ljudi u ovoj zemlji su iznad vlasti, a ti ljudi očigledno ne vole Zvezdu i rade sve da je spreče da bude ono što zaslužuje, šampion!

Tokom istrage protiv Zvezde stadion je suspendovan, tokom istrage protiv Partizana i Vojvodine ne (reći ćete baklja nije isto što i pištolj, ali Uroš Mitić je za napad bakljom dobio 10 godina, što je više nego što neki dobijaju za napad pištoljem).

Partizan nije kažnjen zabranom igre pred gledaocima jer tu utakmicu treba da igra protiv Zvezde.

Najbolje da nam zabrane i da igramo sa više od 9 igrača, da se na početku svira penal za Partizan, pa ako ni tada ne bude kako im se dopada, da se igra dok im rezultat ne bude odgovarajući.

Ali ne brinite, bićemo šampioni, sada je to sigurno, sada imamo još jednu motivaciju, a biće nas na svim utakmicama, više nego vas u Parizu, više nego vas na JNA, više nego vas u Areni.

Zvezda do kraja!

Pedja J7

pre 14 godina

Ne vidim gde je ovde krivica fudbalskog kluba Cvena zvezda!!!

1.Crvena zvezda je platila obezbedjenje,redare,policiju!

2.Nije valjda da treba Lukić i Adžić da pretresaju navijače...ili možda igrači pre zagrevanja!

3.Kriva je država i jedino država,što takvi koji pucaju po stadionima nisu iza rešetaka.Da su gde treba da budu,ne bi se ovo događalo!

4.Toletova SUPER liga može da preda pehar partizanu,jer je ovo SKANDALOZNO!

5.ZVEZDA U SRCU!!!

dax

pre 14 godina

Ako posle ovog cujem nekog od grobara da kaze kako je Tole jedan divni cika koji sve cini ne bi li nasa liga bila kvalitetnija i bez mucki onda prosto ne znam... Znaci sad bi trebalo suspendovati pola nocnih klubova u srbiji gde su vadjeni nozevi i pistolji zar ne?!

comy SB

pre 14 godina

kakva sramotna kazna za zvezdu....kad bude 10mrtvih i 5-6 ranjenih to je onda ...samo malo 10 puta 5 plus 5 puta....61,5 utakmica bez publike(ako koji ostane ziv)...SRAMOTA

estavella

pre 14 godina

Ljudi, ovo je smesno
Znam da treba da se kazni i klub zbog tako velikog incidenta ali zabraniti jedinim navijacima u zemlji koji dolaze na utakmice da ne dolaze vise...sramota...
Mislim da kampanja povratak publike na stadion vise ne vazi...
Ne razumem ni onog grobara sto se smeje, sta je tu smesno, sto ce tvoj veliki , svima poznati klub u velsu biti prvak sa 2000 navijaca po utakmici,a 5 u Evropi...
i u cemu ce biti razlika tog 6.meca sledece sezone kad su vec uveli detektore..
Na sve nacine do titule...mali fk partizani, ali vec u avgustu dolazi do spustanja na zemlju jer u Evropi crno-bela mafija ne moze da dise......sledecu utakmicu ce nas biti 30000 pa nas opet kaznite i tako cemo od sad pa doveka.....

Radomir

pre 14 godina

Sramota! Gospodo iz Komisije stidite se zbog svog navijačkog odnosa. Kakva je kazna za Partizan zbog ubistva Tatona i drugih ispada? Sramota!

posmatrac

pre 14 godina

E to ti je Lukicu kad sreca okrene ledja!!! Ne vidim krivicu FK CZ zbog incidenta, ali mi je drago zbog ovog kauboja od predsednika, suprotno tome, zao mi je delija jer su bili sjajni ove sezone ali to je to, mislim da derbi odlucuje!!!!

dobronamernik

pre 14 godina

Malo,bre,Tole brate.Prvo je bila baklja,pa pistolj,sledi-zolja!Zivi bili,pa videli.A trebalo je:1)katanac na brlog;2)treca liga;3)dozivotna suspenzgija za Lukica i drustvo.Ali,sta da se radi kada Dacicu vise odgovara olos na stadionu nego na ulici.

dj

pre 14 godina

Neverovatno blaga kazna... sta bi bilo da je u pitanju medjunarodna utakmica i da se tako nesto desilo? Ili jos gora varijanta da je lik umesto na navijaca odlucio da puca u nekog od fudbalera, sto je bilo sasvim izvodljivo. Zamislite da Mesi skonca tako sto ga pukne metak u sred utakmice... jedini razlog koji sprecava da se ovo desi je to sto zvezda ne igra ligu sampiona, a ostali timovi ce morati da nose pancire ispod dresova kada igraju na marakani.

Звезда је живот!

pre 14 godina

Oчекивано. Толико о регуларности. Само знајте: БИЋЕМО ШАМПИОНИ, У ИНАТ СВИМА!

ani 4 pistolja

pre 14 godina

Uneo PISTOLJ na utakmicu?!!-pa zasto je uneo?jel nije imao petardi?-ponestalo je??pa,ljudi,cim je uneo pistolj,on je imao i plan kako i kada da ga upotrebi,i na koga,to je bar jasno...a,5 utakmica je zaista smesno,to da se desilo na zapadu negde, stadion bi bio zatvoren na godinu dana najmanje...Jel mu Tole rek`o,ili iz FSS da nosi pistolj?-jednom ste dobro prosli sa Urosom,po meni i ovo je preblago,neznam sta bo trebalo da se desi ..nedaj Boze....e,sad zbog jedne(ne verujem)budale-ceo stadion strada,dobro bi bilo da se i UEFA ne zamesa,to bi bilo gadno...pozdrav

DrPedja

pre 14 godina

Dileje, pardon, delije su se ogradile?!? Onda je verovatno moj deda Petronije organizovao pucnjavu u rupi!?! I sad oni igraju bez publike, a drugi su kaznjeni sa po pola miliona!?! Nema njima kazne dok im sudije bira Babaroga...

Nemanja

pre 14 godina

Ja koji imam plaćenu godišnju kartu ispaštam zbog ovih iz saveza i naravno divljaka koji je u 21.veku pucao u drugog čoveka na sportskoj utakmici.
Zna li se krivac?
Zna se ko je pucao njega na robiju i neka on ispašta za svoj glupi postupak,a ne mi koji smo platili godišnje karte i gledali sve utakmice ove sezone.
ON NA ROBIJU MI NORMALNI NAVIJAŠI NA STADION.


OVIM SVI GUBE,NE BAŠ SVI.

Eh Srbijo...

pre 14 godina

Zašto samo 5??
Pa šta treba da se desi da se nešto promeni u ovoj zemlji?? Da svi ne daj bože poginu na stadionu pa da ova država privatizuje klubove i uključi se u rešavanje ovog problema! Ja sam delija, ali muka mi je više od ovakvih stvari na severu i muka mi je od paljenja stolica od strane grobara na našem stadionu! Stati i jednima i drugima na put!!! Pravi navijači će večno biti uz klub! Srbijo probudi se!

ljukovcan

pre 14 godina

Za ranjavanje pet meceva bez publike, koliko je meceva bez publike igrao Partizan kada je raketom koja je doletela sa Juga, ubijen Zvezdin navijac pre 11 godina? Mislim oni i inace igraju pred praznim stadionom, al opet...

navijac, al pravi

pre 14 godina

Sramno mala kazna! Kakve se bre to olaksavajuce okolnosti uzimaju u obzir?? Zasto se ne uzme u obzir da je ovo ko zna koji po redu incident na tom severu?? Da je jedan policajac umalo lincovan na toj tribini?? Po meni jedina dovoljna kazna bi bilo oduzimanje 10 bodova zvezdi, diskvalifikacija iz kupa, i zabrana igranja minimum 5 utakmica na marakani, tj da zvezda bude domacin minimum 100km od beograda!

znaj da na ovome svetu ne postoji niko ko ce da spreci da sa Juga se ori "Partizane volim te ja"

pre 14 godina

ne mogu da verujem da se gani zale ovde, pa sam vam nije jasno?!!? Covek je PISTOLJEM ranio coveka na utakmici, vi biste da i Partizan isto kazne jer navijac VOJVODINE pogodio bakljom coveka... sta vi uporedjujete! cccc

Taka

pre 14 godina

Jel ste srecni, jel sme smejuljite, jel ste otisli svi zajedno sa sednice na vrucu jagnjetinu da proslavite, naravno pri tom napunivsi dzepove zbog savrseno odradjenog posla? Mislim na Vas "gospodo" iz TSSiCg (Toletovog saveza Srbije i Crne Gore).

strasnoo

pre 14 godina

....samo su zaboravili da jos dodaju da ako kojim slucajem i posle svih spoticanja zvezda ostane prva na kraju da ce titula biti automatski dodeljena partizanu....

tehnicar

pre 14 godina

e sad grobari mogu da se hvale kako ih ima vise,a do kraja prvenstva sa sve derbijem na pasnjaku nece ih biti ni 20% ko nas na domacim tekmama jedna nasa u proseku je ko njihovih 5 u proseku a kad je prenos zvezdu gleda OKO 1,5 DO 2 MILIONA LJUIDI,sajt zvezde pada posle svake tekme to svi znamo jer je opterecenje OGROMNO

Север

pre 14 godina

Забрана је на стадиону али не и око стадиона. Сви испред севера у среду и да се озвучење постави на атлетску стазу да грми. То не може нико да забрани.

pfc

pre 14 godina

matrix,iz tvoje price zakljucih da je policija znala da on ima pistolj i pustila ga?!mozda su mu i sami dali utoku i primorali ga da puca?! a sto se tice poredjenaja sa PFC,zar je isto uneti pistolj i baklju? i vi ste na toj utakmici palili baklje,znaci da ne bi bilo dvostrukih arsina trebaju da vam dodaju jos 500 000 din.kazne . posteno

Vi ste mali klub

pre 14 godina

Ovo je skandalozna odluka, mogla bi da se primeni da je bilo masovnih nereda a ne glupost jednog idiota. Ovako samo kažnjavaju gledaoce najposećenijeg kluba. Moglo je da bude pet utakmica van Beograda, recimo u Kragujevcu ili Nišu, gde bi stadioni opet bili puni. Ali Toletova banda zna da Zvezdini igrači daju 150% mogućnosti kad imaju podršku s tribina, zato i pokušavaju na ovaj način da pomognu svom malom klubu. Nadam se da će se Zvezdini igrači zainatiti i pobediti sve do kraja.

IL

pre 14 godina

Kazna je zasluzena, a njena tezina je jos veca jer ce se Zvezda u tri od tih 5 utakmica direktno boriti za titulu, a igranje bez publike ce predstavljati veliki hendikep vec u sredu protiv Javora...
Ono sto je medjutim zanimljivo je prisustvo razlicith arsina. Kada je na JNA PARTIZANOV EKONOM uneo vece pre utakmice RAKETE, kojima je UBIJEN Zvezdina navijac, Partizanov nije bio suspendovan ni pre, ni posle zavrsetka istrage, dok su Chegi i ostale UBICE odlezale godinicu-dve. Tog decka vise nema, a ovaj komentar ni na koji nacin ne opravdava ono sto se desilo protiv OFK-e.
Suspendujte Zvezdu na 20 utakmica, izbacite je iz Lige, ali NEMOJTE slicne incidente posmatrati kroz neke druge naocare... Neka ta ''pravda'' bude ista za sve vec jednom, a ne selektivna

erithros.asteras

pre 14 godina

Одговорност и за полицију и службу обезбеђења, јер је будала унела пиштољ на стадион, ту није само Звезда крива!!! Много је пет утакмица, али шта је ту је. Само што ово све некако личи на онемогућавање Звезде да освоји титулу, на све начине...Прво медијска хајка, напади са свих страна, сад и без публике... Звездо издржи! Поздрав за све праве навијаче наше Звезде!!!

PFC 4EVER

pre 14 godina

za pistolj i pokusaj ubistva na tribini stadiona,5 utakmica bez publike...daj bre suspnduj te celu ligu nemoj da se zajebavamo ljudi bre,jeste vi normalni sta radite,kava je to poruka divljacima i klubu na cijem je stadionu doslo do incidenta,pola njih na severu i jugu ne gledaju fudbal(i nema sta da se gleda)dolaze da prave haos,paljenje baklje treba da bude 35dana zatvor i kazna klubu 100.000din,pa nek pale i pucaju onda...

Bojan

pre 14 godina

Olaksavajuce okolnosti?! Nase komisije ovek gledaju olaksavajuce okolnosti...
Hoce li sledeci put kad bude neko izboden, bice olaksavajuca okolnost jer nije upucan?

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Ovo je realna kazna,uzasno je to sto se desilo. Pa sad ce da se zale i da dobiju tri,taman do kraja prvenstva. A posle ce da se zale po forumima i komentarima da im je Tole kriv sto smo im uzeli titulu.

Miskokv

pre 14 godina

(Zoltan, 19. april 2010 15:13)
Da dobro si rekao namesta se da partizan uzme titulu,seti se koliko je to mali klub kaznjen za ubistvo,ponavljam ubistvo zvezdinog navijaca na stadionu pa onda komentarisi dalje.Zvezda i delije su se ogradili od ovog sto se desilo na marakani i ne mogu svi biti koleltivno odgovorni za cin pojedinca. (da li su se i grobari javno ogradili protiv nekog zlocina koji su pocinili,hm pokusaj da se setis) Neka kazna je morala da usledi,to je ocekivano ali ovo je smesno,kazniti jedini klub koji na ovim prostorima ima evropski prosek gledalaca da igra pred praznim tribinama do kraja prvenstva je totalno neverovatno,kazna je namerno izrecena 5 utakmica da bi se posle zalbe eventualno smanjila na 3-4 s namerom da zveda do kraja ovog sampionata nema podrsku publike.A mozda tole hoce da Zvezda igra u istim uslovima kao i partizan jer vi i bez kazne igrate pred praznim tribinama.Da imate morala ne biste ni ostavljali takve besmislene komentare.

Aleksandar

pre 14 godina

Komsije,realno sami ste krivi i nemojte da krivite Grobare,Toleta...ocekivao sam i stroziju kaznu,dobro ste vi prosli jos,barem igrate u rupi jos uvek!!!

zvezda zvezda

pre 14 godina

u poslednjih 20 godina nisam osetio takvu energiju na Marakani kao ove sezone. zao mi je sto do kraja sezone toga nece biti, ali Glavu Gore Zvezdasi, jos imamo dva boda vise od njih i ako smo tim, osvojicemo titulu ove sezone. prosle godine u ovo vreme su svi prognozirali da se zvezda nece boriti za titulu naradnih 5 godina, ali evo, 6 kola do kraja imamo realne sanse da budemo prvaci. Veliki Klub je Veliki Klub.

brate miji

pre 14 godina

Ja bi samo postavio jedno pitanje ,kako je moguće da neko pored policije unese oruzije na teren,kada se zna da na ulazu policija pretresa ,da li hoće neko da mi kaže da je zvezdin interes bio da se upuca taj momak,dajte ljudi ovo je tako providno,ovo je namešteno da se zvezda kazni ,ispada kao da je sada zvezda kriva što je unešen pištolj na stadion,a dobro se zna da policija pretresa i da zvezda nema nikakve veze sa tim,jeste se desilo na zvezdinom stadionu,ali to se desilo zato što policija nije dobro odradila svoj posao ,ili je namerno pustila tog lika sa pištoljem,osuđujem ovaj zločin ,ali ne treba zvezdi da se stavlja na teret ,kada je ona tu samo žrtva kao i taj momak ,jedini krivac u ovoj priči je policija.
(Matrix, 19. april 2010 15:15)

Nisi bas upucen, vidi se da nikad nisi ni bio na Marakani, a dajes sebi za pravo da pricas. Policija uopste ne pretresa, vec Zvezdino obezbedjenje, koje je Zvezda angazovala i samim tim je odgovorna za njegove propuste. Proveri se pre nego sto nesto napises.

Kazna je preblaga, ali u zemlji u kojoj se huligansko ponasanje tolerise mozemo da budemo zadovoljno visinom, jer je moglo i blaze.

Ode mast u propast

pre 14 godina

Dobro,hoce li jos neko u ovoj drzavi snositi odgovornost osim FKCZ?Problem je malo siri.Obezbedjenje(bilo i na univerzijadi) nije obavilo svoj posao,policija takodje.Vazno je da dodju pod punom opremom i sa pretecim pogledom,a tzv. navijaci izlaze i ulaze sa stadiona kako kome padne na pamet,nose oruzje.Zvezda je pokusala i dosta toga ucinila za srpski fudbal ove sezone,ali jedan neuracunljiv covek sve upropastio.Gde je taj covek?U zemlju propao.Policija kada hoce moze sve,ali u ovom slucaju nece.Spadam medju 10000 ljudi sa pretplatnim kartama i ostadoh uskracen za 3 lepe utakmice,mada je to sada najmanje bitno.

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

Србислав

pre 14 godina

Да живимо у нормалној држави, сада би се такође десило и следеће.

И Партизан и Звезда би тражили одштету од својих служби безбедности — они им плаћају да обаве добар посао, а ако то лоше обаве, па зна се — трошкове сноси онај ко је одговоран. Такође и Војводина мора да тражи одштету од службе безбедности која је ангажована на стадиону Партизана.

Да се овај „циклус“ одговорности испоштује, вероватно би све врло брзо било доведено у ред, зато што нико не жели да он лично добије по џепу. (А о томе шта треба да уради навијач чије убиство је покушано тек да не причам)

Али, живимо ли у нормалној држави где судство функционише и одговорност преузима онај који је заиста одговоран? Просудите сами.

Van Helsing

pre 14 godina

Kazna je loša. Mnogo delotvornije bi bilo da su zatvorili severnu i južnu tribinu na 5 godina, a da se na istok i zapad može ući samo ko nosi košulju i cipele (ne patike, čizme) ili suknju i/ili da vodi sa sobom malu decu. I, naravno, da se zabrani unošenje oružja na stadion.

aleksandar

pre 14 godina

Ovo ja sramota,ali u takvoj drzavi zivimo..Kada je ubijen navijac naa JNA,iz rakete,koliko je kaznjen PARTIZAN...!?!?!??!....BRUKAAAAAAA

Lav

pre 14 godina

Dobro je što su se navijači Zvezde ogradili sami od sebe na vreme. Uspeli su da to uradi samo par sati pre zasedanja komisije.
Pitam se kolika bi kazna bila da im neko nije sastavio to saopštenje na vreme. Možda drakonskih 6 utakmica.

MM

pre 14 godina

Samo 5,malo je kume.
(iju, 19. april 2010 14:58)
Kad je 1999. godine na stadionu JNA ubijen Aca Radovic, Partizan je kaznjen SAMO sa 3 utakmice bez publike (a Grobari su kasnije,istakli parolu Vasa smrt je nasa pobeda).Jel malo?p.s. a ubica je kaznjen sa vise od godinu dana zatvora

Никола

pre 14 godina

Кад би живели у нормалној држави...

Наравно да је мала казна, људи пуцано је на једној утакмици, људи ово је одраз свега онога што проживљавамо у држави какву су нам створили у задњих 10 година!!!

srdjan

pre 14 godina

Idemo delije, nastavljamo nas fazon. To sto pisu razni u ovim komentarima, ne znaju sta se sve desava na tribinama po celom svetu. Jedno je jasno, svi smo osudili klosara koji je povredio i celu tribinu, ali guramo dalje i nesme nista da nas spreci da i dalje budemo najbolji navijaci u Evropi. Pa koga boli najvise sto je SEVER zakljucan, nego nas... Idemo do kraja sa gostovanjima i titule.

KG

pre 14 godina

Problem je u tome da je "neko" tu utakmicu "lose" organizovao. Ti koji su organizovali utakmice lose - nastavice da ih organizuju, znaci nista se dugorocno nece promeniti.

Verovatno da ce se platiti koliko bude trebalo (drzavnim parama drzavi) i terace po starom posto u Zvezdi ne vide problem u sebi i svome kadru - ovo je bio "incident" a ne propust?

Lopovi

pre 14 godina

Sramotno. Ako je Zvezda preduzela ODGOVARAJUCE mere, kako to da one nisu bile dovoljne? I gde je tu logika za izricanje ovakve apsurdne odluke?

Sasa

pre 14 godina

Zao mi je prave delije,prave navijace koji vole zvezdu,nama kojima su oruzje pjesma i dlanovi!Revolverasima je mjesto u zatvoru a ne na tribini,takvi unistavaju sve na cemu delije naporno rade...Zvezda mi je sve !!!!!

SSS

pre 14 godina

I ajde sada neko normalan da mi kaze zasto je covek kaznio 15000 normalnih navijaca da ne mogu da gledaju svoj klub zbog JEDNOG POREMECENOG UMA...
Potpuno mi je nejasno ko se na ovaj nacin kaznjava??????
A posle na sva zvona"ne navijajte iz fotelje dodjite na stadion"
LICEMERI!!!!!!!!!

NEMA PREDAJE

pre 14 godina

Pa da ,dvostruki arsini,zar ne??? E pa vi poredite unosenje pistolja i pokusaj ubistva istim, i baklje, koje pritom nismo mi ubacili (jesmo upali 20-tak) i pogodili fotoreportera. Pa onda vi treba da budete kaznjeni zato sto smo vam mi palili jug na poslednjem derbiju??? Ne brate mili, mi moramo da budemo kaznjeni za to. Budite realni...

pištolj

pre 14 godina

(Matrix, 19. april 2010 15:15)
Ako je tako zašto nije kažnjena Zvezda sa kojom utakmicom bez publike zbog nereda koji su napravili gostujući navijači u večitom derbiju...ili Partizan prethodne sezone kad su gostujući navijači zapalili severnu tribinu jna... Priznaj da bi bilo glupo kažnjavati nekog sa utakmicama bez publike kad *ranje naprave gostujući navijači... Onda bi gosti namerno pravili gluposti...

Cooltywattor

pre 14 godina

Само пет!?! Ја имак мислим да треба много више!
(Предраг Ђелевски, 19. april 2010 18:09)

Da li neko od vas uopšte razmišlja o tome šta je zapravo fudbal i zašo tih 20 likova jure tu loptu po terenu?
Zabraniti prisustvo publike na fudbalskoj utakmici - to ti je kao da pustiš projekciju u bioskopu, a ne daš nikom da udje da gleda.
Idiotizam.
I ša očekuju da vide na severu posle tih pet utakmica?
Hor bečkih dečaka?
Totalni idiotizam.

...Ukor Razrednog starešine?

pre 14 godina

Da zivimo u normalnoj zemlji, taj zvezdin stadion bi bio suspendovan na godinu dana bez mogucnosti odigravanja utakmica. Ovo je pokazatelj da je prvenstvo namesteno i da se ide na ruku klubu koji na tribinama ima revolverase i kriminalce koji stite jedni druge. Klub ciji su igraci oblacili majice sa natpisima uperenim protiv vlastite drzave i ciji su navijaci transperentima tipa "danilovicu stici cete pravda koju delis" otvoreno pretili visokom sluzbeniku pravosudja ne bi smeo da se takmici pod okriljem FSS.
(Zoltan, 19. april 2010 15:13)

Kako li neki onda smeju da se takmiče pod okriljem UEFA posle UBISTVA protivnićkog navijača? Ah, da. To je bilo van stadiona. Ali je preorano nebo i zemlja da ne bude sankcije prema voljenom nam klubu (državnog vrha). Medjutim, kako je ovo prvenstvo namešteno da ga, kao što kažeš Zvezda osvoji, i ja se pitam - kako nekome "samo" 5 utakmica bez publike a nekima.....

Red Star Nis

pre 14 godina

Moroni nijedni, sta ste uradili svojom gluposcu i bahatoscu...sram vas bilo sve.
Ne daj boze da se nesto neplanirano desi pa ne uzmemo neki (ili pak nijedan) trofej ove godine!?! Stvarno ste za linc, zatvor je za vas mala kazna.

Cofi

pre 14 godina

Navijam za Zvezdu.Ok je kazna,a bilo bi ok i da je strozija jer ono sto se desilo niko normalan ne moze i ne treba da pravda bilo cim.Ali...ipak ima jedno ali.Mislim da je ova praksa kaznjavanja klubova zbog ispada pojedinaca besmislena.Jer kako su to klub ili sam stadion krivi i odgovorni za ono sto se desilo?Kriva je policija,odnosno drzava.Pojedini se kriju iza imena navijackih grupa i misle da mogu da rade sta hoce,a idiota ce uvek da se nadje.Ako dodje desetak hiljada ljudi bilo gde,pa normalno je da ce se medju tom masom naci i nekoliko budala,a takve verujem nista ne bi zadrzalo da svoj naum i ostvare.Snasli bi se oni i bez pistolja,nozeva,lanaca i ko zna cega,takvi ljudi mogu da polome stolicu i njom nasrnu na nekog ko im se iz samo njima znanih razloga eto bas u tom trenutku ne dopada,pa tako da se seku i guraju i lome preko tribina,ko se na tribini ponasa divljacki stadion mu nije dobar saveznik jer uvek moze doci do tezih povreda.Dakle jedino resenje je da takvim licima ne bude ni dozvoljeno da na stadion udju,a to vec nije posao kluba niti redara(koji kad vide da policija ne radi nista normalno je da ce se i oni skloniti sa strane jer nisu ludi da rizikuju svoj zivot zbog idiota),vec je to posao policije.Lepo se utvrdi ko pravi ili je pravio incidente i cao,zdravo,zabrana prilaska stadionima i naravno kazna iza resetaka.Da li je bilo koji fudbalski klub odgovoran zbog ekscesa kriminalaca koji se nadju na njihovim tribinama?Nije,kriva je drzava jer ima aparat koji treba da sluzi da tim licima ne bude obezbedjen boravak nigde osim tamo gde im je i mesto,ali to iz nekog razloga ne cini i nece da ucini sa svima i svakim.Marakana prima 50000 ljudi,naravno da je u interesu kluba da dodje sto vise ljudi na tribine i nema pravo nikome to da zabrani jer sam dolazak na mec znaci da je to lice slobodan gradjanin ili gradjanka i ne moze klub da proverava svakog pojedinacnog i da sad glumi policiju kad to nije njegov posao,posao kluba je da oragnizuje utakmicu u sportskom smislu,da obezbedi sve uslove za igru i sportsko nadmetanje,a toga je na terenu bilo,e sad sto je haos gotovo po pravilu na tribini sta tu klub moze?Ne moze nista bez pomoci onih koji takve likove treba da hapse,a ne da ispasta iznova i iznova velika vecina zbog ispada nekih idiota koji ce to ponovo da ucine...Dakle resenje je jedino da se navijacke grupe ociste od kriminalaca i delikvenata,a to se cini posle svake utakmice,policija ima snimke,pregleda ih,vidi ko se ponasao preko granice dozvoljenog tj. sa namerom da izazove incidente vecih razmera i taj se privodi jos za vreme trajanja utakmice ili neposredno po zavrsetku iste kako bi se izbegla guzva,ali u svakom slucaju neposredno po pokusaju izvrsenja krivicnog dela,dakle dok je lice jos na samom stadionu,a ne da ga puste da ode i onda kao jurcaju za njim...

Webber

pre 14 godina

Iz ugla onoga sto se desilo, a desilo se da je covek upucan, kazna je PRAVEDNA i zasluzena.
Zbog ovoga ce ispastati i bice ukaljan ugled hiljadama navijaca koji su pratili svoj klub i nisu nista lose napravili cele sezone sto je VEOMA NEPRAVEDNO.

Pravnik

pre 14 godina

Citam komentare i ne mogu da se nacudim ljudskoj gluposti. Obrazlozenje je krajnje licemerno i ironicno. Kaze se da je Zvezda ucinila sve ali ne dovoljno.Koliko je to sa gosspodu dovoljno. Mozda je trebalo bezbednost dici na peti stepen kao da u Beograd dolazi Obama. U istom resenju se kaznjava i FK Partizan zbog propusta redarske sluzbe.Da li vi tu vidite slicnost? Ne vidite. Znaci i u jednom i drugom slucaju propust isti.Redarske Sluzbe. reci Ministra policije Ivice Dacica govore sve "nismo mogli svakog gledaoca da pretresemo". Valjda je svima jasno da se Srbija godinama bori protiv kolektivne krivice. Kaznu treba ukinuti i predati tuzilastvu i neka oni ocenjuju pojedinacnu krivicu za nemio dogadjaj.Ocigledno je da je vrsen uticaj na donosenje odluke a sutra ce neko da kaze kako je prvenstvo regularno. Sprecavanjem jednog kluba da sest kola pred kraj ostvari ono za sta se bore od prvog kola ove sezone je van svake sportske etike

shone

pre 14 godina

"Disciplinska komisija imala je u vidu težinu prekršaja, ali je takođe imala u vidu i da je Zvezda preduzela odgovarajuće mere koje nažalost nisu bile dovoljne da se događaj ne desi."

Ako je Zvezda preduzela odgovarajuce mere, ko je onda kriv? Srbija-Kamerun ce da se igra pred punim tribinama i bice preduzete odgovarajuce mere ( koje su mnogo blaze nego kad igra zvezda ), sta ce biti ako se tada desi ovako nesto?
AKO ZVEZDA NIJE KRIVA KO TU OSTAJE DA BUDE KRIV? TRIK PITANJE, JEL DA? Hmmmm...