Nova vest
Fudbal

Subota, 03.04.2010.

20:42

Minimalac Arsenala, kiks Spursa

Posle derbija 33. kola Premijer lige gde je Čelsi pobedom preuzeo prvo mesto, odigrani su i ostali mečevi, a u borbu za titulu vratio se Arsenal.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

Tobdžije su golom Bentnera u 90. minutu savladali Vulvse, dok je minimalnu pobedu u gostima zabeležila Aston Vila kod Boltona. Najveće iznenađenje je ubedljiva pobeda Sanderlenda nad Totnehemom od 3:1 što je iskoristio Siti i daklasirvši Barnli u gostima sa 6:1 preuzeo mesto koje vodi u LŠ. Stouk je sa 2:0 pobedio Hal i udaljio ga od opstanka u PL.

Arsenal je iskoristio poraz Mančester junajteda od Čelsija i stigao na samo bod u odnosu na šampiona, a pošto ima tri manje u Čelsija, londonski tim se u potpunosti vratio u borbu za titulu. Ipak, do tri veoma bitna boda protiv Vulverhemptona ekipa Arsena Vengera stigla je tek u finišu meča. Dominirao je Arsenal na 'Emirejtsu' svih 90 minuta, 19 puta šutirao ka golu gostiju, od čega osam puta u okvir gola. Međutim, iako je u 66. minuta igrao sa igračem više, domaći tim je tek u poslednjim trenucima uspeo da stigne do gola koji je postigao Niklas Bentner na asistenciju Bakarija Sanje. Nenad Milijaš je ponovo meč presedeo na klupi.

Totenhem je do ovog kola vezao pet pobeda i bio sigurna na mestu koje sledeće sezone vodi u Ligu šampiona. Međutim, Spursi se nisu proslavili ove subote jer su izgubili od Sanderlenda sa ubedljivih 3:1, ali su i dobro prošli jer su domaći promašili dva penala, tačnije Daren Bent. zanimljivo je da je prvi strelac 'crnih mačaka', šutirao tri penala na meču, a pogodio je samo prvi. Ovim porazom Totenhem je omogućio Mančester sitiju da ga prestigne na četvrtom mestu na tabeli, što su 'građani' i učinili deklasiravši u gostima Barnli.

Siti je u Barnliju odigrao poslednji meč dana, a vest o porazu Totenhema u Sanderlendu dodatno je stimulisala igrače Roberta Manćinija koji su ekspresno, za samo sedam minuta poveli sa 3:0, a u 21. je i Patrik Vijera postigao svoj prvi gol otkako se vratio na Ostrvo. Trostruki asistent bio je Adam Džoson, dok je dva gola namestio Tevez.

Premijer liga, 33. kolo:
Arsenal – Vulverhempton 1:0 (0:0)
Bentner 90
Bolton – Aston Vila 0:1 (0:1)
Jang 11
Stouk – Hal 2:0 (1:0)
Fuler 6, Lorens 90
Sanderlend – Totenhem 3:1 (2:0)
Bent 2, 29p, Zenden 86 – Krauč 72
Barnli – Mančester siti 1:6 (0:5)
Flečer 72 - Adebajor 4, 45, Belami 5, Tevez 7, Vijera 21, Kompani 58
Mančester junajted – Čelsi 1:2 (0:1)
Makeda 81 – Kol 21, Drogba 79

nedelja:
16.00h Birmingem – Liverpul
16.00h Fulam – Vigan
17.00h Everton – Vest Hem

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve