Nova vest
Fudbal

Subota, 03.04.2010.

17:25

BL: Bajernu derbi i prvo mesto

Pobedom na gostovanju Šalkeu rezultatom 2:1 Bajern je preuzeo prvo mesto na tabeli posle 29. kola Bundeslige.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bajern je do trijumfa u Gelzenkirhenu došao golovima Riberija i Milera u razmaku od samo jednog minuta, dok je Kuranji postigao utešni gol za domaćine. U ostalim mečevima 29. kola domaćini su ostvarili četiri pobede, dok je jedna utakmica završena nerešenim rezultatom. U poseldnjem meču u suboru Herta je u Kelnu pobedila 'jarčeve' sa 3:0.

Štutgart je na svom terenu slavio protiv Mehengladbaha sa 2:1, a zasluge za to ima srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović, koji je u 83. minutu doneo pobedu svom timu. Prvi gol za Štutgart postigao je Marika u 66. minutu, dok se u strelce kod Mehengladbaha upisao Rojs u 34. minutu.



Još jedan srpski reprezentativac imao je zasluge za trijumf svog tima jer je Neven Subotić u 22. minutu postigao drugi gol u pobedi Dortmunda nad Verderom sa 2:1. Dortmund je poveo pogotkom Groskrojca u desetom minutu, Subotić je potom udvostručio prednost, dok je jedini gol za ekipu iz Bremena postigao Hant u 65. minutu.



U 29. kolu bodove su jedino podelili Frajburg i Bohum. Domaćini su poveli golom Sisea u 18. minutu, dok je Frajburg šest minuta kasnije izjednačio preko Dabrovskog i tada je postavljen konačni rezultat.

Nirnberg je na svom terenu slavio protiv Majnca sa 2:0 golovima Franca i Čuopo-Motinga u prvom poluvremenu, dok je najviše golova postignuto u duelu Ajntrahta i Bajera iz Leverkuena. Pobedu ekipi iz Frankfurta u 89. minutu doneo je Franc, dok su se u strelce upisali i Teber iz penala i Kajo. Oba gola za Bajer postigao je Kišling.

Poslednji meč dana odigran je u Kelnu gde je Herta ponovo, kao pre dve nedelje, odigrala fenomenalno u gostima. Poslednjeplasirani tim lige je sa 3:0 savladao 'jarčeve' i najavio borbu za opstanak do poslednjeg kola. Rafael je u prvom poluvremenu dva puta savladao Mondragona koji je očajno branio, a pobedu je potvrdio Sisero 15 minuta pre kraja. Meč je obeležio i duel dva srpska reprezentativca, Zorana Tošića i Gojka Kačara. Bambi je bio jedan od raspoloženijih igrača domaćeg tima, imao je i jednu sjajnu šansu iz slobodnog udarca, ali je ipak meč završio ranije. NIje zamenjen nego je u samom finišu simulirao faul pa je dobio drugi žuti karton, samo minut posle prvog. Kačar nije namestio nijedan gol, a u 55. minutu je posle starta nad Tošićem dobio žuti karton.



Poslednje dve utakmice kola igraju se u nedelju i u njima se sastaju Volfsburg i Hofenham, odnosno Hamburger i Hanover.

Rezultati 29. kola Bundeslige:
Šalke – Bajern 1:2 (1:2)
Kuranji 31 – Riberi 25, Miler 26
Štutgart – Borusija Mehengladbah 2:1 (0:1)
Marika 66, Kuzmanović 83 – Rojs 34
Frajburg – Bohum 1:1 (1:1)
Sise 18 – Dabrovski 24
Borusija Dortmund – Verder 2:1 (2:0)
Groskrojc 11, Subotić 22 – Hant 65
Nirnberg – Majnc 2:0 (2:0)
Franc 14, Čoupo-Moting 40
Ajntraht – Bajer 3:2 (1:1)
Teber 28pen, Kajo 62, Franc 89 – Kišling 33, 46
Keln – Herta 0:3 (0:2)
Rafael 25, 45, Sisero 75

nedelja
15.30h Volfsburg – Hofenhajm
17.30h Hamburger – Hanover

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu