Nova vest
Fudbal

Sreda, 24.03.2010.

22:56

LP: Barsa sigurna, čeka se Real

U vanrednom, 28. po redu kolu španske Primere u sredu je odigrano šest mečeva, a Barselona je bila sigurna na svom terenu protiv Osasune pobedom od 2:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Barselone, pobedu je zabeležila i Almerija, koja je sa 1:0 savladala Saragosu, dok su viđena tri remija. Rasing i Maljorka, kao i Valjadolid i Espanjol, remizirali su bez golova, dok je na meču Tenerife - Viljareal bilo 2:2. U poslednja dva susreta u četvrtak lider Real gostuje Hetafeu, dok Bilbao gostuje Atletiko Madridu.

Katalonci su se na svom terenu dosta mučili sve do 73. minuta, kada ih je u vođstvo doveo Zlatan Ibrahimović. Pobedu je u 89. minutu potvrdio mladi Bojan Krkić, koji je prošle nedelje postigao i gol u Ligi šampiona protiv Štutgarta.

Meč Rasing - Maljorka bio je relativno nezanimljiv, ali su zato na susretu Valjadolida i Espanjola viđena dva crvena kartona. Iako golova nije bilo, prvo je u redovima domaćina Kosta u 36. minutu zaradio direktno isključenje, da bi i pred sâm kraj Ruiz iz gostujućeg tabora bio poslat na klupu zbog drugog žutog kartona.

Viljareal, koji se ove sezone očajnički bori da dođe do neke od pozivija koje vode u Evropu, dobro je započeo gostovanje na ostrvu i došao u vođstvo u 45. minutu preko Nilmara. Tenerife izjednačuje u 60. minutu pogotkom Nina, a potom stiže i do vođstva 16 minuta kasnije preko Kulebrasa. Čast gostima spasao je Rosi, koji u 88. minutu postavlja konačnih 2:2.

Trećeplasirana Valensija je ostala učvršćena na toj poziciji posle pobede nad Malagom od 1:0. Strelac jedinog gola bio je David Vilja, koji je "slepe miševe" doveo u prednost već u 13. minutu.

U mečevima odigranim u utorak, Sporting je savladao Deportivo 2:1, dok je Heres igrao nerešeno sa Seviljom 1:1.

Rezultati:

Sporting - Deportivo 2:1
Heres - Sevilja 1:1
Barselona - Osasuna 2:0
Rasing - Maljorka 0:0
Tenerife - Viljareal 2:2
Valjadolid - Espanjol 0:0
Valensija - Malaga 1:0

četvrtak:

Hetafe - Real
Atletiko - Bilbao

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu