Nova vest
Fudbal

Petak, 12.03.2010.

22:53

Antić:Venger i Benites nisu za Real

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić ocenio je da Arsen Venger i Rafa Benites nisu pravi izbor za novog trenera Real Madrida.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Posle eliminacije Reala iz Lige šampiona španski mediji su već počeli da se bave pitanjem ko će na klupi 'kraljevskog kluba' zameniti Manuela Pelegrinija. Situaciju nije smirio ni sportski direktor Horhe Valdano koji je istakao da će Čileanac i naredne sezone voditi taj klub.

Antić koji je većinu svoje trenerske karijere proveo u Španiji, jedini je čovek koji je vodio dva madridska kluba, Real i Atletiko, kao i Barselonu. On je, takođe, specifičan i po tome što je i dalje rado viđen gost u sva tri kluba, sa čijim navijačima je ostao u sjajnim odnosima.

To je najbolje moglo da se vidi u duelu Atletika i Sportinga iz Lisabona, kada su brojni domaći navijači pozdravljali Antića i želeli da se slikaju sa srpskim stručnjakom, koji je poslednji trener koji je doneo titulu 'jorgandžijama'. Srbin je u sezoni 1995/96 sa Madriđanima osvojio duplu krunu, jedinu u istoriji tog kluba.

Antić je vodio Real u periodu od marta 1991. do januara 1992. godine, kada ga je na toj funkciji zamenio Holanđanin Leo Benhaker. 'Kraljevski klub' je sa Antićem na čelu imao sedam bodova prednosti u odnosu na drugollasiranu Barselonu, ali je u poslednjem kolu, ipak, ostao bez titule.
"To je česta pojava. To je Real. Oni uvek traže nešto novo i bez obzira na rezultate mišljenje pojedinaca je uvek mnogo važnije", rekao je Antić.

Selektor Srbije smatra da od svih kandidata, koji konkurišu za klupu 'kraljevskog kluba', trener Arsenala Arsen Venger, najmanje uklapa u planove i politiku tog kluba.

"Ako pogledamo karijeru Arsena Vengera on se uvek oslanjao na mlade igrače, što je potpuno suprotno od onoga što radi Real. Čelnici 'kraljevskog kluba' uvek žele velike zvezde u timu i u takvoj situaciji neko mora da napravi ustupak, a to bi morao da uradi Venger", istakao je selektor Srbije.

Antić smatra da bi Francuz imao velikih problema sa klupskom politikom Reala.

"Politike dva kluba su potpuno drugačije. Arsenal je često prodavao svoje najbolje igrače, a Real to nikada ne bi učinio", ocenio je Antić.

Pored Vengera mediji smatraju da su glavni kandidati za novog trenera Madriđana Italijan Karlo Ančeloti (Čelsi), Portugalac Žoze Murinjo (Inter) i Španac Rafa Benites (Liverpul). Ipak, Antić veruje da Španac nije pravi čovek za taj posao.

"On u poslednje vreme beleži veoma slabe rezultate sa Liverpulom. U poslednjem kolu poraženi su u duelu sa Viganom. Jednostavno ne igraju onako kako se to očekuje od Liverpula", zaključio je Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve