Nova vest
Fudbal

Subota, 13.02.2010.

23:04

Pobede Marseja, Lila i Liona

U subotnjim okršajima 24. kola francuskog prvenstva u fudbalu pobede su zabeležili Lil, Marsej, Monpelje, Valensijen i Lion.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na mečevima Nansi – PSŽ i Le Man – Sošo nije bilo golova. U derbiju kola Olimpik iz Marseja pobedio je Monako u gostima sa 2:1, Valensijen je savladao Nicu sa 2:1, a Lil je bio bolji od Buloja 3:1. Lion je sa minimlanih 1:0 dobio Lens, a Monpelje je istim rezultatom došao do tri boda protiv Grenobla.

Bivši fudbaler Crvene zvezde Milan Biševac igrao je svih 90 minuta za Valensijen, koji je do desete ligaške pobede došao u 90. minutu pogotkom Filipa Šeba. Valensijen je na svom terenu igrao sa Nicom i poveo preko Rudija Mater u 51. minutu, a izjednačio je Remi u 75. minutu.

Monpelje je dobio Grenobl sa 1:0 golom Viktora Montane, a Danijel Ljuboja je za poraženi tim odigrao svih 90 minuta, dok je Milivoje Vitakić presedeo meč na klupi za rezervne igrače.

Sesar Delgado bio je strelac odlučujućeg gola za Lion u meču sa Lansom, za koji je Nenad Kovačević igrao do 84. minuta.

Na meču u kneževini Monako viđena su dva auto-gola i penal. Prvo je Mamadu Nijang sa 'bele tačke' doveo Olimpik iz Marseja u vođstvo, ali je Stefan M'bia pogodio sopstvenu mrežu za 1:1. Ipak, tri boda gostima doneo je fudbaler Monaka Nikolas N'kolu takođe auto-golom, u samoj završnici meča.

Lidovik Obranjak bio je dvostruki strelac (prvi i treći gol) za Lil u trijumfu nad Bulonjom od 3:1, Adil Rami dao je drugi gol za pobednike, a strelac za Bulonj bio je Adefemi.

Ligue 1, 24. kolo:
subota:
Nansi – PSŽ 0:0
Le Man – Sošo 0:0
Lil – Bulonj 3:1
Monako – Olimpik Marsej 1:2
Monpelje – Grenobl 1:0
Valensijen – Nica 2:1
Lion – Lens 1:0
nedelja:
Okser – Ren
Lorijen – Tuluz
Bordo – Sent Etjen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu