Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.01.2010.

23:38

Pobeda 'pevaca',novi kiks Liverpula

Fudbaleri Totenhema savladali su ekipu Fulama rezultatom 2:0 u 23. kolu engleske Premijer lige i zadržali četvrto mesto na tabeli.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sa druge strane, Liverpul je ponovo razočarao pošto je na gostovanju protiv Vulverhemptona odigrao meč bez golova i osvojio samo bod. Bolton je minimalnim rezultatom slavio protiv Barnlija, dok u meču između Portsmuta i Vest Hema (1:1) nije bilo pobednika. Preostali mečevi 23. kola Premijer lige igraju se u sredu.

Londonski Totenhem je u duelu sa gradskim rivalom Fulamom do pobede stigao golovima Pitera Krauča u 27. i Davida Bentlija u 60. minutu. Zanimljivo je da je Bentliju, koji očajnički želi da promeni klub, to bila prva utakmica u startnih 11 od početka decembra.

Liverpul je protiv Vulvsa doživeo još jedan težak udarac u Premijer ligi i dodatno ugrozio svoj plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Klub sa Enfilda ponovo nije uspeo da postigne gol pa je morao da se zadovolji remijem.

Istina, izabranici Rafe Benitesa su ovim bodom napredovali na tabeli, pošto su pretekli Mančester siti, ali od Liverpul dve utakmice više u odnosu na Siti. Sa druge strane, Vulverhempton je stigao do boda koji će im mnogo značiti u borbi za opstanak. Za Vulvse je do 73. minuta igrao i srpski reprezentativac Nenad Milijaš. Njega je na terenu zamenio Dejvid Džouns.

Bolton je u duelu sa Barnlijem stigao do veoma važnog trijumfa u borbi za opstanak i izašao iz opasne zone. Gol odluke postigao je reprezentativac Južne Koreje Čung Jong Li u 35. minutu, nakog odličnog dodavanja Kevina Dejvisa.

Portsmut je na svom ’Fraton Parku’ morao da se zadovolji remijem protiv Vest Hema. Čekićari su poveli u 52. minutu golom Metjua Apsona, koji bi mogao da napusti taj klub u toku leta, jer još uvek nije potpisao novi ugovor. Međutim, bod Portsmutu donosi Deni Veber u 76. minutu.

Rezultati 23. kola:
Utorak:

Totenhem - Fulam 2:0
Krauč 27, Bentli 60
Vulverhempton - Liverpul 0:0
Bolton - Barnli 1:0

Li 35
Portsmut - Vest Hem 1:1
Veber 76 - Apson 52
Sreda:
Aston Vila - Arsenal
Čelsi - Birmingem
Blekburn - Vigan
Everton - Sanderlend

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve