Nova vest
Fudbal

Sreda, 18.11.2009.

20:55

Grčka preko Ukrajine na SP

Reprezentacija Grčke plasirala se na Svetsko prvenstvo 2010. godine jer je u revanš meču baraža pobedila u Donjecku Ukrajinu 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini gol na 'Donbas areni' postigao je Dimitris Salpigidis u 31. minutu na asistenciju Georgiosa Samarasa. U prvom meču u Atini nije bilo golova. Grci, evropski prvaci iz 2004. godine, učestvovali su na svetskim prvenstvima samo jednom, 1994. godine u SAD-u kada su takmičenje završili u prvoj rundi sa sva tri porza i gol razlikom 0:10.

Kao i u prvom meču u Atini, ni u Donjecku nije viđen veliki broj gol šansi.

Prvu priliku propustili su domaći fudbaleri u osmom minutu. Posle dobrog šuta Alijeva, Torvas je odbio loptu desno, a najbliži lopti bio je Ševčenko koji je promašio sa nekoliko metara.

Deset minuta kasnije Ukrajinci su pokušali iz prekida, a i ovaj put bezuspešan je bio Ševčenko čiji je udarac sa dvadesetak metara zaustavio Torvas.

Samo minut kasnije dobru priliku za Grčku propustio je Haristeas čiji je udarac zaustavio Pjatov, a odbijenu loptu je pored gola poslao Salpigidis.

Međutim, u 31. minutu napadač Panatinaikosa nije pogrešio. Sjajan pas Georgiosa Samarasa sa sredine igrališta po zemlji iza leđa ukrajinske odbrane Salpigidis je sjajno iskoristio plasiravši loptu pored Pjatova za prvi gol posle 120 minuta tvrde igre između ova dva tima.

Do kraja meč Ukrajinci su konstantno napadali pokušavavši da izjednače, ali su do 90. Minuta stvorili samo tri ozbiljnije prilike. U 39. minutu lopta nije stigla do Švečenka u kaznenom prostoru, jer je posle odlične kombinacije Jermolenka i Milevskog, Moras dobro reagovao i izbacio.

Dva minuta pre poluvremena Alijev je ubacio loptu iz slobodnog udarca, a na šest metara od gola, iz čiste poziciji promašili su je Kačaridi i Ševčenko.

Najbolju priliku u drugom delu Ukrajina je imala u 56. minutu kada je ponovo dobro reagovao Torvas posle slobodnog udarca Alijeva i naleta Milevskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu