Nova vest
Fudbal

Petak, 13.11.2009.

20:50

Miror: Bizarne fudbalske povrede

Engleski fudbaler Frank Lampard navodno se povredio zbog neudobnog sedišta na putu za Katar.

Izvor: B92, Mirror

Autor:B92, Mirror

Default images

To je nateralo engleski dnevnik „Miror“ da ’iskopa’ deset najbizarnijih načina na koji su se fudbaleri povređivali. Lista je puna čudnih slučajeva, a jedan indonežanski fudbaler čak je poginuo u stampedu svinja.

Evo Mirorove liste:
1. Liam Lorens (Stouk) povredio je skočni zglob nakon što se sapleo o svog psa, zbog čega je propustio prva tri meča u sezoni 2008-2009.
2. Golman Dejvid Džejms istegao je leđni mišić pokušavajući da dohvati daljinski upravljač za televizor.
3. Golman Brentforda Čik Broudi završio je karijeru jer je teško povredio koleno posle sudara sa psom koji je utrčao na teren.
4. Američki golman Kejsi Keler izbio je prednje zube izvlačeći štapove za golf iz kola.
5. Nekadašnji bek Aston Vile Alan Rajt povredio je koleno u želji da dohvati papučicu za gas na svom Ferariju, a potom je zamenio italijansku marku za jednostavniji Rendž rover.
6. Norveški golman Svein Grondejl tokom 70-ih godina otkazao je učešće u reprezentaciji jer je tokom džogiranja naleteo na irvasa.
7. Igrač sredine teren Dejvid Bati povredio je ahilovu tetivu jer ga je dete pregazilo tricikom.
8. Vezni fudbaler Barnslija Daren Bernard odsustvovao je sa terena pet meseci zbog povrede kolena, do koje je došlo jer se Bernard okliznuo na urin svog psa na kuhinjskom podu.
9. Golman Mančester Junajteda Aleks Stepni 1975. godine polomio je vilicu jer je isvuše jako vikao na svoje saigrače.
10. Indonežanski fudbaler Mistar poginuo je u 25. godini jer je stampedo svinja pregazio teren na kojem je njegov tim trenirao 1995. godine.

Naravno, spisak bizarnih povreda ovde se ne završava – Rio Ferdinand istegao je mišić jer je predugo držao noge na stolu, Lukas Radebe se kod kuće sapleo na led dok je vadio grašak iz frižidera...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu