Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.11.2009.

23:13

LŠ: Nesrećni Dinamo i Liverpul

U mečevima četvrtog kola u grupama E i F, Lion i Fiorentina došli su do pobeda vrednih plasmana, dok je Inter stigao do prve pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lion je uspeo da ostane neporažen od Liverpula (1:1) golom Lopeza u nadoknadi vremena pa je ostao lider u grupi E ispred Fiorentine koja je ponovo napunila mrežu Debrecina (5:2). U grupi F Barselona je ponovo ostala bez pobede protiv Rubina (0:0), dok je Inter preokretom u poslednjih pet minuta pobedio Dinamo 2:1 i preuzeo lidersku poziciji u veoma izjednačenoj grupi.

Grupa E:

Fiorentina – Debrecin 5:2 (1:1)
Mutu 14, Daineli 52, Montolivo 59, Markioni 61, Đilardino 74 - Rudolf 38, Kulibali 70
Olimpik Lion - Liverpul 1:1 (0:0)
Lopez 90 - Babel 83

Fiorentina i mađarski Debrecin ponovo su odigrali utakmicu sa velikim borjem golova, a kao pobednik i ovaj put je izašao tim iz Firence. Iako su u prvom poluvremenu postignuta samo dva gola, do kraja su igrači još pet puta bili precizni i odigrali kladioničarskih 7+. Mutu je doveo ’Violu’ u prednost u 14. Minut, ali je Rudolf krajem poluvremena uspeo da izjednači. U prvih 15 minuta nastavka ’ljubičasti’ postižu tri vezana gola preko Dainelia, Montoliva i Markionija i tako obezbeđuju trijumf, da bi do kraja Kulibali golom za Debrecin i Đilardino pogotkom za Fiorentinu okončali meč. Gol Fiorentine branio je Vlada Avramov, a Debrecina Đorđe Pantić.

U drugom meču, znatno uzbudljivijem i neizvesnijem, Lion i Liverpul su igrali bez pobednika 1:1 pa je engleski predstavnik ostao sa minimalnim šansama za nastavak takmičenja. Prvi gol je postignut tek u 83. minutu kada je Rajan Babel doneo veliku radost ’Redsima’, ali je u samom finišu utakmice Lisandro Lopez ponovo uzdrmao menadžersku sstolicu Rafe Beniteza i omogućio Lionu dobru poziciju pred finiš takmičenja u grupnoj fazi.

Četiri kola u Grupi E Lion je prvi sa deset bodova pa će mu biti samo jedan bod iz poslednja dva kola biti dovoljna za plasman u osminu finala. Fiorentina je druga na tabeli sa samo bodom manje, a ukoliko izbegne poraz u Liverpulu, ’Viola’ će se pridružiti Francuzima. Liverpul je u veoma teškoj situaciji. Tim Rafe Beniteza ima samo četiri boda iz četiri kola pa ukoliko želi dalje mora da pobedi oba naredna meča i čeka kiks Fiorentine protiv Liona. Debracin je bez bodova, pa ima samo teoretske šanse da se plasira u Ligu Evrope.

Tabela:
1. Olimpik Lion.......4 3 1 0 8:2 10
2. Fiorentina...........4 3 0 1 11:6 9

3. Liverpul.................4 1 1 2 3:5 4
4. Debrecin............4 0 0 4 5:14 0

Grupa F:

Dinamo Kijev – Inter Milan 1:2 (1:0)
Ševčenko 21 - Milito 86, Snajder 89
Rubin Kazanj – Barselona 0:0

Inter je najsrećniji tim na svetu. ’Neroazuri’ su gubili od Dinama u hladnom Kijevu od 21. Do 86. Minuta, ali su na kraju, posle serije prokmašaja imak stigli do neverovatno važne pobede. Andrej Ševčenko je polovinom prvog poluvremena sjajnim golom, 13. protiv Intera doneo prednost Dinamu, koji je sjajno igrao 85. minuta. Kijevljani su se dobro branili i iz kontri pokušavali da reše meč i dođu do prvog mesta u grupi. Ipak, Inter čiji su igrači promašivali stopostotne šanse (Eto i Baloteli) prvo preko Milita koji je iskoristio sjajnu asistenciju Snajdera i savladao Boguša u 86. minutu. Samo tri minuta kasnije Snajder je posle šuteva Muntarija i Milita uspeo da ubaci loptu iza golmana Dinama koji je prethodno dva puta dobro intervenisao.

Posle remija Barselone i Rubina u Kazanju, Inter je sada prvoplasirani tim na tabeli sa šest bodova, ali nema osetnu prednost čak ni na odnosu na poslednjeplasirani tim. Drugi je debitant u takmičenju, rusi Rubin sa pet bodova, a Barselona i Dinamo imaju po četiri.

Tabela:
1. Inter........................4 1 3 0 5:4 6
2. Rubin Kazanj........4 1 2 1 4:5 5

3. Barselona.............4 1 2 1 3:2 5
4. Dinamo Kijev.......4 1 1 2 6:7 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu