Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.11.2009.

10:29

ZI:"Tužba protiv Lukića - presedan"

Bivši sudija Vrhovnog suda, dr.Zoran Ivošević smatra da bi podizanje tužbe protiv Vladana Lukića predstavljalo presedan.

Izvor: B92, Blic

Autor:B92, Blic

Default images

Najava javnog tužioca da će podići tužbu protiv predsednika FK Crvena zvezda zbog dukserice koju je nosio u Novom Pazaru, izazvala je veliku pažnju u javnosti, ali i pokrenula „lavinu“ reakcija ... Posle predstavnika više klubova, javnih ličnosti, svoje mišljenje dao je i nekadašnji sudija Vrhovnog suda Srbije dr Zoran Ivošević.

Prema njegovom mišljenju, podizanje optužnice predstavljalo bi presedan:

Ako je javni tužilac zaista podneo tužbu protiv predsednika Zvezde Vladana Lukića zbog stihova koji ne postoje na duksu, onda je to izuzetak kakav se nikad nije dogodio. Zato mi se čini da je tom prilikom prenaglio" izjavio je za „Blic“ Ivošević.

Jedna pesma može da ima više verzija, a tako je i sa ovom koju pevaju navijači Crvene zvezde. Uostalom, i naša himna ima verziju u kojoj se pominje kralj i drugu u kojoj ga nema. Ako su u Zvezdi napamet znali nastavak teksta ispisanog na majici, ne verujem da su ga na brzinu izmislili da bi parirali tužiocu! To prosto nema logike - kaže dr Ivošević.

Medjutim, kako dokazati da je prvi čovek kluba imao u vidu baš sporni tekst, odnosno onaj drugi, posebno je pitanje?

Ako je Lukić imao u vidu tekst koji je sam naveo, onda nemam razumevanja za tužbu protiv njega, niti za pozivanje na bilo kakvu krivičnu odgovornost. Međutim, ako je to početak stihova koji pozivaju na nasilje, lance i tome slično, naravno da to niko ne bi mogao da podrži. Da rezimiram: po sadašnjim saznanjima ne vidim prostora za Lukićevu odgovornost - kaže dr Ivošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve