Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.10.2009.

20:43

UEFA oštro kaznila Dinamo

Evropska fudbalska unija kaznila je zagrebački Dinamo oduzimanjem tri boda i sa dva meča bez publike na svom stadionu zbog nereda Bed Blu Bojsa u Temišvaru.

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Autor:B92, lokalni sajtovi

Default images

"Šokirani smo visinom kazne i očigledno je da su neredi u Temišvaru bili kap koja je prelila čašu strpljenja UEFA. Uputiti ćemo žalbu na ovu odluku, smatrajući da je njom teško oštećen klub koji je činio i čini ogromne napore u organizaciji utakmica. Ni u snu nismo očekivali da će nam se oduzeti tri boda", izjavio je direktor Dinama Damir Vrbanović.

"Nažalost, mala grupa huligana uspela je naneti neprocenjivu štetu kako za klub, tako i za 99 % ostalih navijača koji sigurno nisu zaslužili da oni sami i njihov klub budu tako teško kažnjeni", dodao je Vrbanović.

U prva tri kola, "modri" su izgubili kod kuće od Anderlehta (2:0), potom dobili Temišvar (3:0) u gostima, a onda pre nedelju dana izgubili i u Amsterdamu od Ajaksa (2:1).

Dinamo je i prošle sezone imao problema zbog svojih navijača ali je ipak ostao bez kazne posle događaja u Udinama. Ove godine bilo je manjih nereda u Salcburgu tokom kvalifikacija za LŠ, a posle Temišvara BBB su 'protresli' i Amsterdam.

Dinamo za sedam dana dočekuje Ajaks na 'Maksimiru' u četvrtom kolu Grupe A Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve