Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.09.2009.

20:26

Stanković za bod Intera u Kazanju

Fudbaleri Rubina i Intera igrali su u Kazanju nerešeno 1:1, u uvodnom meču druge runde Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković postigao je u 27. minutu jedini gol za šampione Italije, koji je izjednačio, pošto je u 11. minutu Alehandro Dominges doneo prednost ruskom prvaku. U drugom meču grupe F sastaju se Barselona – Dinamo Kijev. Inter sada ima dva, a Rubin jedan bod. Inter je do boda stigao uprkos tome što je u 61. minutu Beloteli isključen zbog dva žuta kartona.

Inter je u Tatarstan otputovao sa svešću da je poraz neprihvatljiv, posle uvodnog remija u Milanu sa Barselonom, a domaćin je u finišu meča u Kijevu ispustio prednost i doživeo poraz od Dinama.

Argentinac Dominges potvrdio je da je u fantastičnoj formi posle 10 minuta igre - primio je loptu na 40 metara od gola, izbacio Lusija i Samuela i sa peterca zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Usledio je period pritiska italijanske ekipe, koji je presecan prilikama na obe strane, pre nego što je srpski kapiten zatresao mrežu Rubina - Majkon je dobro prošao po desnoj strani i uputio centaršut ka drugoj stativi, a Stanković glavom poslao loptu uz samu stativu.

Inter je i dalje bio bolji, Baloteli je umalo pogodio malo posle izjednačenja, a mnogo promena nije bilo ni na startu drugog poluvremena. Onda je u centar pažnje dospeo Terje Heuge, koji je u dva uzastopna napada morao da donese kontroverze odluke - najpre je odbio da sudi penal za domaćine posle starta Lusija na Buharova, ali je u sledećem minutu isključio Balotelija, zbog dva žuta kartona.

Iako je Murinjo odmah reagovao i umesto Mansinija poslao na teren Kvarežmu, domaćin je preuzeo potpunu kontrolu nad igrom u finišu meča, šanse su propuštali Buharov, Semak i Rjazancev, a čak je i inače sigurni Žulio Sezar ispuštao lopte.

Ipak, Internacionale je izdržao i sa Volge se vraća sa bodom. Taj rezultat nameće im obavezu da osvoje bar 4 boda u duelima sa kijevskim Dinamom, ako žele u drugu fazu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu