Nova vest
Fudbal

Petak, 28.08.2009.

17:07

Arjen Roben prešao u Bajern

Holandski fudbaler Arjen Roben prešao je iz Reala u minhenski Bajern za 22 miliona funti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"On će učiniti naš ti još atraktivnijim i uvek je bio jedan od igrača koje smo želeli da dovedemo. Namera nam je da Roben igra po desnom boku, a Riveri na levom. Ako sve prođe kako treba (lekarski pregled), bilo bi moguće da Roben zaigra u subotu", izjavio je Uli Henes, generalni menadžer Bavaraca.

I Roben je zadovoljan transferom u minhenski klub.

"Osećam da sam ovde dobrodošao. Bajern je veliki klub sa divnom istorijom i oduševeljen sam što sam ovde. Sve se odigralo brzo. Bilo je nekoliko stvari o kojinma sam morao da razmislim i na kraju sam odlučio da želim da pređem", kaže 25-godišnji Holanđanin.

Arjen Roben je ponikao u Groningenu, a već sa 18 godina prešao je u PSV Ajndhoven. Potom je 2004. godine prešao u Čelsi, u kojem je imao mnogo problema sa povredama i samo je periodično pružao dobre partije. Posle tri sezone u redovima 'Plavaca' odlazi u Real za 24 miliona funti.

Bajern je loše počeo novu sezonu, pošto iz tri utakmice ima samo dva boda, a u subotu se sastaju sa braniocem titule Volfsburgom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu