Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

18:10

Ubedljivi Arsenal i Junajted

Fudbaleri Arsenala savladali su Portsmut sa 4:1, dok je Mančester Junajted bio više nego ubedljiv u Viganu – 5:0.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Minimalne pobede ostvarili su Hal Siti protiv Boltona i Mančester Siti protiv Vulverhemptona, dok je Sanderlend slavio protiv Blekburna sa 2:1. Meč između Birmingema i Stouka završio se bez golova. Nemanja Vidić se vratio u startnu postavu Junajteda, dok je Nenad Milijaš odigrao prvo poluvreme za Vulvse na gostovanju Sitiju.

Arsenal je posle samo dva odigrana kola stigao do deset postignutih golova. ’Tobdžije’ su protiv Portsmuta povele već u 18. minutu kada je Eduardo sa leve strane dodao Diabiju koji je pogodio desni ugao gola. Isti igrač se samo tri minuta kasnije ponovo upisao u strelce, a ovaj put asistent je bio Ebue. Portsmut je uspeo da smanji u 37. minutu preko Kabula koji je odlično reagovao na centaršut Belhađa. Ipak, gosti su već u petom minutu drugog poluvremena odbacili sve sumnje ko će osvojiti bodove na ovoj utakmici. Van Persi je iz slobodnog udarca centrirao u kazneni prostor, Džejms je odbranio pokušaj Vermalena, ali se lopta odbila do Galasa koji je postigao svoj drugi gol ove sezone. Konačan rezultat postavlja 18-godišnji Aron Remzi u 68. minutu na asistenciju Van Persija.

Mančester Junajted uspeo je u neposrednom komšiluku da se na najbolji mogući način iskupi za šokantni poraz od Burnlija u drugom kolu. ’Crveni đavoli’ su protiv Vigana bili jači za Nemanju Vidića koji se vratio u prvu postavu posle pauze zbog povrede. Iako je ostvarena ubedljiva pobeda, gosti su do prvog od pet golova došli tek u 56. minutu. Posle niza šansi u prethodnih skoro sat vremena, Valensija je centrirao sa desne strane, a Vejn Runi je uspeo da savlada Kirklenda. U sledećem napadu Rodalega je imao sjajnu šansu da izjednači, ali je Foster krajnjim naporom sačuvao mrežu. Drugi gol viđen je nepun minut posle Rodalegine šanse, a strelac je bio Berbatov posle akcije u kojo su učestovali Runi i Skols. Sedam minuta kasnije strelac je ponovo Runi, a ovaj put su akciju organizovali Valensija i Berbatov. Pet minuta pre kraja utakmice Majkl Oven postiže svoj prvi gol u zvaničnoj utakmici za Junajted, a aistent je bio Nani. Mladi Portugalac je postavio konačan rezultat u drugom minutu nadoknade.

Sanderlend je došao do pobede nad Blekburnom od 2:1 posle preokreta. Gosti su poveli u 20. minutu kada je Pedersen odlično izveo korner, Katermol je izbacio loptu sa gol linije ali samo do Gaela Živea koji je sa ivice kaznenog prostora poslao oštar udarac po zemlji. Ipak, domaća ekipa je izjednačila samo 12 minuta kasnije kada je Kenvajn Džouns sjajno predriblao Sambu i zatim prebacio Robinsona. Isti igrač donosi pobedu u 54. minutu posle centaršuta Katermola.

Mančester Siti ostvario je minimalnu pobedu nad Vulverhemptonom a jedini strelac na meču bio je Emanuel Adebajor. Vejn Bridž je pokušao da centrira posle dodavanja Robinja, lopta se odbila do Teveza koji ju je prosledio do reprezentativca Togoa koji je doneo pobedu ’građanima’. Nenad Milijaš se odigrao prvo poluvreme za goste, ali bez zapaženijeg učinka.

Birmingem i Stouk podelili su bodove u meču koji je završen bez golova. Najbolja šansa na utakmici viđena je u 73. minutu kada je Rikardo Fuler ubacio loptu u mrežu, ali je to učinio rukom zbog čega je kažnjen žutim kartonom.

Hal Siti je posle dva poraza ostvario prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Premijer lige, a savladan je Bolton. Jedini pogodak na utakmici postigao je Kamel Gilas u 61. minut posle dodavanja Džozija Altidora, koji je u redove ’tigrova’ došao na jednogodišnju pozajmicu iz Viljareala.

Rezultati trećeg kola Premijer lige:
Arsenal – Portsmut 4:1
(Diabi 18, 21, Galas 51, Ramzi 68 – Kabul 37)
Birmingem – Stouk 0:0
Hal Siti – Bolton 1:0

(Gilas 61)
Mančester Siti – Vulverhempton 1:0
(Adebajor 17)
Sanderlend – Blekburn 2:1
(Džons 32, 51 – Žive 21)
Vigan – Mančester Junajted 0:5
(Runi 56, 65, Berbatov 58, Oven 85, Nani 90)

nedelja:
Vest Hem – Totenhem
Burnli – Everton
Fulam – Čelsi


ponedeljak:
Liverpul – Aston Vila

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu