Nova vest
Fudbal

Nedelja, 16.08.2009.

22:05

Dijara: ''Volim Partizan''

Partizan je u odbranu titule krenuo ’petardom’ protiv Borca, a najbolji strelac JSL prošle sezone, Lamine Dijara sa het-trikom.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Celo leto pričalo se o odlasku Senegalca koji je, ipak, još uvek u Humskoj 1, ali njegovi menadžeri sada ističu da je interesovanje iskazao Espanjol. Ipak, popularni Dija kaže da ne zna ništa o tome niti da ga to interesuje. „Nisam pričao ni sa menadžerima, ni sa čelnicima kluba, ne znam da li ću da idem ili neću, niti razmišljam na tu temu“.

„Ništa o tome ne znam, iskreno vam kažem“, tvrdi Lamin Dijara. „Nisam ni ranije govorio da želim da odem po svaku cenu, već sam smatrao da bi bio red da promenim sredinu posle dve godine. To se nije desilo, imam ugovor na još tri godine i jedino o čemu razmišljam je utakmica sledeće nedelje. Za to se spremam, ništa drugo me ne interesuje“.

Međutim, najbolji strelac srpskog šampiona neće moći da igra u četvrtak protiv Žiline u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope.

Dijara je na meču sa Borcem bio vidno zadovoljan kada je Kleo konačno uspeo da savlada golmana Čačana.

„Naravno da sam zadovoljan kako smo počeli, kroz ove pogotke vidi se dobar rad cele ekipe. Sa Kleom mi treba samo još malo vremena da se bolje uigramo, da se ’pronađemo’. Trudimo se, biće sve bolje“, istakao je Dijara.

Senegalac ne krije da su ga pogodile priče koje je čuo kako ga više ne interesuje igranje za Partizan.

„Svašta se priča, da nisam dobar, da nisam zadovoljan, da neću da igram, da se ne trudim. Nisam ja takav tip to da radim, već sam uvek isti, kad izađem na teren stalno želim da postignem gol. Ne želim da uradim bilo šta zbog čega bih se posle kajao. Volim Partizan, ne mogu da volim nijedan klub kao njega i uvek dajem sve od sebe. Ponekad može da se desi da mi ne ide, ne može uvek da bude po željama, a to nije vezano za moju želju ili volju“, zaključio je prvi strelac Jelen Superlige.

ZA prvi meč sa Žilinom u četvrtak Slaviša Jokanović ne može, pored Dijare, da računa ni na Radosava Petrovića, koji je takođe dobio dva žuta kartona u prethodnim utakmicama evropskih kvalifikacija.

Međutim, njegova zamena Ljubomir Fejsa nije bio čak ni na klupi u prvom kolu šampionata. Mladog reprezentativca Srbije sprečila je lakša povreda da nastupi, a i u subotu je trenirao po posebnom režimu, pa je neizvesno da li će on ili Branislav Jovanović, koji takođe nije bio u protokolu zauzeti poziciju Petrovića protiv Slovaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu