Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

19:55

Nula Sevojna na premijeri

Fudbaleri Sevojna i litvanskog Kaunasa odigrali su bez golova na stadionu Partizana, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropa ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Ljubiše Stamenkovića je na prvoj evropskoj utakmici u istoriji Sevojna odigrala hrabro, bila je mnogo bolji tim od Kaunasa, ali je na kraju ostalo 0:0 najviše zbog nedostatka koncentracije 'domaćih' fudbalera u finišu akcija. Ipak, i ovaj rezultat ostavlja Sevojnu realne šanse za prolaz u narednu rundu s obzirom na prikazanu igru gostiju iz Litvanije.

Revanš je na programu za sedam dana u Kaunasu.

Duel je igran pred oko dve hiljade gledalaca po izuzetno teškim vremenskim uslovima, pošto je temperatura u glavnom gradu srbije bila oko 30 stepeni. Ekipa Sevojna tokom svih 90 minuta imala je odličnu podršku užičkog orkestar trubača.

Ekipa Sevojna nije se uplašila evropskog debija, i krenula je ofanzivno od samog starta meča. U prvih desetak minuta 'domaći' igrači nisu napravili ozbiljnu priliku, ali su konstantno držali loptu na polovini Litvanaca što je rezultiralo sa dva kornera.

Najbolja akcija u uvodnom delu meča viđena je na samom isteku desetog minuta. Vujović je primio loptu u odličnoj poziciji u kaznenom prostoru, ali je šansa propala zbog ofsajd pozicije.

Prvi konkretan pokušaj zabeležen je u 14. minutu. Najagilniji igrač Sevojna Vladimir Vujović prvo je iznudio prekršaj na oko 20 metara od gola Kaunasa iskosa sa leve strane, a potom je i šutirao ali preko gola. U sledećem napadu uzvratili su Litvanci. Razulis je pokušao glavom na drugoj stativi posle prekida, ali je i taj pokušaj završio iznad prečke.

U 21. minutu odličnu kombinaciju odigrali su Vujović, Pavićević i Stanisavljević, levi bek Sevojna pokušao je udarcem iako je možda imao i bolja rešenja i lopta je otišla preko gola Vertelisa.

Samo dva minuta kasnije Sevojno je lako moglo do vođstva. Vujović je dobio loptu u kaznenom prostoru na levoj strani i odlično je centrirao na deset metara. Loptu je zahvatio Šunjevarić, ali je ona na putu ka golu pogodila jednog defanzivca gostiju u ruku i pošto sudija nije reagovao prilika je propala.

U 27. minutu viđena je nesvakidašnja scena. Glavni sudija Entoni Butimer je zbog velike vrućine dao ekipama minut odmora nakon kojeg je izvršena prva izmena u ekipi Kaunasa. Umesto Kočanauskasa je ušao Smoriginas.

Do kraja prvog dela ekipa Sevojna još više je pojačala pritisak, ali nije uspela da savlada golmana Kaunasa. Tri pokušaja imao je Vujović. U prva dva slučaja pokušao je glavom nakon centaršuteva sa desne strane, a u samom finišu je dobro zalomio sa leve strane i šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta nakon bloka završila samo u korneru.

Nastavak meča doneo je prvu pravu priliku za domaćina, u 52. minutu. Pre toga trener Sevojna Ljubiša Stamenković napravio je prvu izmenu – umesto Maksimovića na teren je ušao Jovičić. Veliku šansu da postigne istorijski gol za Sevojno imao je amberović koji je izašao sam ispred Vertelisa, poslao loptu pored njega, ali na žalost i pored gola i ostalo je 0:0.

Fudbaleri Sevojna nisu uspeli da postignu pogodak ni u 65. minutu, kada je Marko Pavićević bio neprecizan, a isti igrač nije iskoristio solidnu priliku ni u 74. minutu. U poslednjim minutima utakmice prilike za pogodak propustili su Bojan Timić u 89. minutu i Kamberović dva minuta kasnije.

Sevojno: Nikolić, Kamberović, Virić, Bulatović, Raković, Šunjevarić (od 58' Timić), Pavićević, Vujović (od 83' Pejović, Stanisavljević, Janković, Maksimović (od 49' Jovičić).
Kaunas: Vertelis, Vaikasas, Vičijus, Vertelis, Kočanauskas, Razulis, Andriuškevičijus (od 55' Antonovas), Miklinevičijus (od 82' Paulijus), Fridrikas, Činikas, Pehlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve