Nova vest
Fudbal

Petak, 19.06.2009.

18:09

EP U21: Italija - Švedska 2:1

Mlada reprezentacija Italije pobedila je Švedsku 2:1 (1:0) u drugom kolu Grupe A prvenstva Evrope za mlade u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Azuri’ su do pobede došli i pored toga što su od 35. minuta igrali sa igračem manje kada je Baloteli isključen. Upravo je napadač Intera doneo prednost Italiji u 23. minutu. Na 2:0 povisio je Akvafreska u desetom minutu drugog poluvremena, a konačan rezultat postavio je Taivonen minut pre kraja utakmice. Italija posle dva kola ima četiri boda, a Švedska tri.

Na meču u Helsingborgu prva je zapretila Švedska preko sjajnog Markusa Berga koji je protiv Belorusije zabeležio het-trik. Mladi napadač je pokušao glavom posle centaršuta Rasmusa Elma ali nije uspeo da pogodi gol ’azura’. U 11 minutu Emil Johanson je pokušao sa 25 metara ali je Konsilji zaustavio šut.

Posle toga dve šanse je imao Akvafreska da bi u 23. minutu Mario Baloteli doneo prednost Italiji. Napadač Intera je dobio loptu na ivici šesnaesterca, ušao u sredinu i poslao loptu u dalji ugao Dalinovog gola.

Petnaest minuta posle gola, Baloteli je morao da napusti igru. Mladi centarfor je šutnuo Bengtsona dok je ovaj bio na zemlji pa je uz zvižduke brojne domaće publike ispraćen sa terena.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika, a drugi deo meča počeo je takođe prilikom za Berga koji ni ovajk put nije bio uspešan. Posle toga usledio je šut Cigarinija sa 25 metara koji je odbranio Dalin, a u 54. minutu Italija dolazi do novog pogotka.

Vezni igrač Juventusa i jedan od lidera mlade italijanske reprezentacije, Đovinko, je sjajno izveo slobodan udarac, ubacivši loptu do Akvafreske koji je savladao nemoćnog golmana Šveđana.

Domaći reprezentativci ipak su uspeli da do kraja mečapostignu gol. Toivonen je iskoristio sjajnu akciju svojih saigrača i na asistenciju Elma savladao Konsiljija u 89. minutu.

Naša mlada reprezentacija igra drugi meč drugog kola ove grupe od 18.15, a rival je selekcija Belorusija koja je u prvom kolu izgubila sa 5:1 od Švedske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu