Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.06.2009.

23:49

U21 EP: Srbija - Italija (20.45)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije počinje takmičenje na Prvenstvu Evrope u Švedskoj utakmicom sa Italijom u Helsinborgu (20.45).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč na stadionu Olimpija biće repriza uvodnog meča Orlića na šampionatu 2007. u Holandiji, kada je Srbija pobedila rezultatom 1:0. u grupi A, pored selekcija Srbije i Italije igraju nacionalni timovi Švedske i Belorusije, čiji meč je na programu od 18.15 u Malmeu.

Srpski tim sastavljen od igrača mlađih od 21 godine ispraćen je u Skandinaviju sa velikim ambicijama, posle sigurnih igara na putu ka šampionatu i odlične istorije nastupa naših timova, koji su na prethodna tri prvenstva dva puta stigli do finala i jednom do polufinala.

Ekipa koju predvodi Slobodan Krčmarević suočila se sa problemima u vidu povreda u poslednjoj nedelji pred prvenstvo, Filip Đorđević je zbog preloma metatarzalne kosti morao na operaciju, pa ga je zamenio Slavko Perović, Miralem Sulejmani se oporavio na vreme za start turnira, a Ivan Obradović je još uvek pod znakom pitanja.

Kako kažu u stručnom štabu Srbije, sasvim je moguće da će naša selekcija protiv "Azurina" igrati nez klasičnog špica i sa konstantnom rotacijom napadačke linije, po ugledu na Spaletijevu Romu.

Krčmarević je optimista pred početak turnira, dok njegov kolega Pjerluiđi Kaziragi smatra da će uvodni meč odlučiti pobednika grupe.

Karata za utakmicu u Helsinborgu još uvek ima, ali je veliki broj već prodat, a poseta prvenstvu je znatno iznad očekivanja.

Prvog dana prvenstva igrali su se mečevi u grupi B, Engleska je pobedila Finsku, a Španija i Nemačka igrale su bez golova.

Najavu prvenstva sa predstavljanjem ekipa čitajte ovdeO istorijatu Evropskih prvenstava za mlade čitajte ovde..

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu