Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 08.06.2009.

16:35

SP: "Orlovi" otputovali u Toršavn

Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Toršavn gde će u sredu (20.15h) igrati protiv Farskih Ostrva u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U tim se vraća napadač Nikola Žigić, koji nije igrao protiv Austrije zbog suspenzije, ali će zbog parnih žutih kartona ovaj put izostati kapiten Dejan Stanković i Boško Janković, dok je Nemanja Vidić povređen. U tim je naknadno pozvan vezni fudbaler Košica Nemanja Matić, koji je napustio pripreme mlade selekcije za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Reprezentacija Srbije je prva u Grupi 7 sa 15 bodova iz 6 utakmica. Farani su na poslednjem mestu sa jednim bodom iz 4 utakmice, ali do sada nisu bili lak protivnik ni za jedan tim u grupi. Jedina utakmica na kojoj su primili više od jednog gola je bio poraz upravo od Srbije u Beogradu (2:0).

Napadač "orlova" Marko Pantelić upozorio je da će tim Srbije morati ozbiljno da shvati naredni kvalifikacioni meč.

"Kraj je sezone, svi smo po malo umorni, pa je sigurno da ne treba očekivati lepršavu igru. Sada je važno da osvajamo bodove i krupnim koracima nastavimo ka Južnoj Africi", rekao je Pantelić.

Oprezan je i Ivica Dragutinović.

"Treba biti izuzetno oprezan i krajnje ozbiljno shvatiti meč protiv Farskih Ostrva. Znamo kakav nas posao očekuje i od samog starta bićemo koncentrisani na osvajanje tri boda", rekao je Dragutinović.

Šestog septembra prošle godine Srbija je protiv Farskih Ostrva upisala prve bodove u kvalifikacijama za Mundijal. Golove su postigli Jakobsen (autogol) u 30. minutu i Žigić u 88. minutu.

Meč Farska Ostrva – Srbija u sredu biće jedini u tom terminu u okviru kvalifikacione grupe 7. Nakon Farana, Srbiju očekuje meč sa Francuskom, 9. septembra u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d