Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

21:59

Žuka u meksičkom Tigresu?

Fudbaler Partizana Antonelo Žuka blizu je transfera u meksički Tigres, pišu ’Večernje novosti’.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Klub iz Montereja potvrdio je da je blizu dogovora sa Žukom koji bi kao slobodan igrač napustio Beograd. Vezni igrač Partizana nije produžio ugovor sa srpskim šampionom, a šansu za odlkazak povećavaju slaba minutaža ove sezone i sve bolja igra Fejse i Petrovića koji, kao i Brazilac, igraju na mestu zadnjeg veznog igrača.

Pre Tigresa kao potencijalne destinacije pominjani su nemački Kotbus i grčki AEK, ali je Brazilac pre desetak dana izjavio da, iako mu nije ponuđen novi ugovor, nema konkretne ponude i da se radi samo o spekulacijama.

Žuka je u Partizan došao u leto 2007. godine, odigrao dve sezone, od kojih je u prvoj pokazao mnogo više. Svojim sjajnim igrama i efektnim golovima osvojio je ’Grobare’, ali i pored četiri trofeja sa ’crno-belima’ nije uspeo da ostvari najbolju komunikaciju sa upravom Partizana.

U sezoni 2008/2009 Žuka je često odsustvovao sa terena, uglavnom zbog povrede Ahilove tetive. Za to vreme nametnuo se Ljubomir Fejsa, koji je ovog proleća ostavio mnogo bolji utisak nego po samom dolasku u klub u leto 2008. iz kulskog Hajduka, a svoju šansu je iskoristio i mladi Radosav Petrović.

Što se tiče pojačanja tokom leta, ’Novosti’ navode da je Partizanu najbliži vezni igrač Napretka Branislav Jovanović (24, 188), a pored ranije pominjanog Mladena Krstajića kojem ističe ugovor sa Šalkeom čiji je kapiten, ’crno-belu’ odbranu mogao bi da pojača i mladi reprezentativac Gane, Karim Alhasan (19) štoper Harts of Oaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu