Nova vest
Fudbal

Petak, 22.05.2009.

10:03

Trenerski trio menja Ančelotija?

U slučaju odlaska Karla Ančelotija u Čelsi, Milan bi mogao da angažuje trenerski trio koji bi ga zamenio, pišu italijanski mediji.

Izvor: B92, Goal

Autor:B92, Goal

Default images

Prema navodima, potpredsednik Milana Adriano Galijani razmatra da ekipu naredne sezone zajedno vode Leonardo, Mauro Tasoti i Filipo Gali. Sva trojica trenutno rade u klubu, a ovakav izbor bi bio donet zato što Leonardo nema trenersku licencu u Seriji A, tako da bi se Brazilac bavio taktikom, dok bi Tasoti i Gali delili zvanje glavnog trenera, pošto poseduju potrebne licence.

Leonardo trenutno radi kao kombinacija skauta i agenta za Milan i navodi se kako je on bio jedan od najzaslužnijih za dovođenje Kake i Pata u klub. Brazilac, koji je ukupno pet godina nastupao za 'rosonere', nema trenersku lincencu, ali će u junu pohađati UEFA-inu trenersku školu.

Tasoti i Gali su trenutno asistenti glavnog trenera Karla Ančelotija.

U slučaju da trenerski trio zaista preuzme Milan, time bi se potvrdile reči Galijanija da klub "nije tražio novog trenera". Istovremeno, time bi se ispunila želja vlasnika Silvija Berluskonija da Ančelotijev naslednik bude "neko iz kluba".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu