Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 14.05.2009.

11:27

Dinamo razbio Hajduk u Kupu

Fudbaleri Dinama pobedili su splitski Hajduk u Zagrebu 3:0, u prvoj utakmici finala kupa Hrvatske.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dva gola za ekipu Krunoslava Jurčića postigao je Mario Mandžukić, a treći je postigao Samir. Gosti iz Splita već na poluvremenu su imali dva igrača manje, nakon isključenja Jurice Buljata u 34. i Siniše Linića u poslednjem minutu prvog dela.

Dinamo je pred oko 20 hiljada navijača krenuo ofanzivno od samog starta i već u 13. minutu bilo je 1:0. Odličnu akciju Bišćana i Badelja lepim lob udarcem završio je Mandžukić.

Hajduk je nakon startnog vođstva domaćina pokušao da se vrati, ali je pokušaje Splićana umirio Samir drugim golom u 29. minutu. Pet minuta nakon drugog gola Jurica Bulja je isključen samo nekoliko minuta nakon ulaska na teren. On je, isfrustriran lošim rezultatom, udario Mandžukića ispred sudije i za to je zaradio direktan crveni karton.

To međutim nije bilo sve, pošto je u nadoknadi prvog dela isklučen i Siniša Linić. Crveni karton ponovo je iznudio sjajni Madžukić na koga je Linić startovao sa dve noge, i Zagrepčani su na poluvreme otišli sa dva gola i dva igrača više.

Ipak, u drugom delu nije viđen očekivani debakl Splićana. Dinamo je do kraja uspeo da postigne samo još jedan gol (Mandžukić u 58. minutu), i na revanš u Split će ipak sa velikom prednošću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu